English

بیمه زنان خانه دار و دختران چیست و چه شرایطی دارد؟

بیمه تامین اجتماعی یکی از بیمه‌های کاربردی محسوب می‌شود که تمامی اقشار جامعه می‌توانند از خدمات آن بهره‌مند شوند؛ زنان خانه‌دار نیز از این قاعده مستثنی نیستند.

بیمه زنان خانه دار و دختران چیست و چه شرایطی دارد؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، زنان خانه‌دار و دختران همانند بسیاری از اقشار کشور می‌توانند تحت پوشـش تأمین اجتماعی قرار گیرند و از خدمـات تأمین اجتماعی اسـتفاده کنند.

طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران یکی از زیرمجموعه‌های «طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی» محسوب می‌شود و در ردیف بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد است. در این طرح، زنان و دختران رأسا بیمه پردازی می‌نمایند و تأمین امنیت اقتصادی زنان بخصوص در دوران پیری(دریافت مستمری) و ازکارافتادگی، از مزایای بیمه برای زنان اسـت.

جامعه هدف بیمه زنان خانه دار و دختران، تمامی زنان و دختران کشور هستند که در رده سنی بین ۱۸ سال تمام تا ۵۰ سال تمام قرار دارند و فاقد پوشش بیمه‌ای هستند.

بانوانی که بیش از ۵۰ سال دارند نیز در صورت دارا بودن سوابق بیمه‌پردازی قبلی، معادل سال‌های بیمه‌پردازی به شرط سنی آنها افزوده می‌شود. به عنوان مثال اگر دوسال سابقه بیمه داشته باشند می‌توانند در خواست بیمه بدهند. البته متقاضیانی که دارای ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند از اعمال شرط سنی مقرر معاف می‌شوند.

 

بیمه زنان خانه دار و دختران چه مزایایی دارد؟

 

بیمه شدگان اجباری با پرداخت حق بیمه توسط کافرمایان بیمه می‌شوند، اما بیمه شدگان با ماهیت اختیاری از جمله زنان و دختران راسا مبادرت به بیمه پردازی می‌کنند. تأمین امنیت اقتصادی زنان به خصوص در دوران پیری (دریافت مستمری) و از کارفتادگی از مزایای بیمه برای زنان است.

از دیگر ویژگی‌های خاص بیمه زنان خانه‌دار امکان انتخاب نرخ پرداخت حق‌بیمه و دستمزد مبنای پرداخت حق‌بیمه است.

نرخ پرداخت حق‌بیمه زنان خانه‌دار برای برخورداری از حمایت‌های بازنشستگی ۱۲ درصد؛ بازنشستگی و فوت (پرداخت مستمری به بازماندگان واجد شرایط) ۱۴ درصد و بازنشستگی، فوت و از کار افتادگی ۱۸ درصد است.

بیمه2

سن متقاضی سابقه پرداخت حق بیمه قبلی در طرح بیمه زنان خانه دار و دختران

 

_0 تا5 سال 5تا 10 سال 10 تا 15 سال 15 سال و بیشتر

_40 سال تمام و کمتر از حداقل تا حداکثر دستمزد از حداقل تا حداکثر دستمزد مصوب بین حداقل تا حداکثر 3 برابر حداقل بین حداقل تا حداکثر میانگین دستمزد 360 روز آخر بیمه پردازی

_41 الی 42  از حداقل تا حداکثر 6 برابر حداقل

_42 الی 43  از حداقل تا حداکثر 5 برابر حداقل

_43 الی 44  از حداقل تا حداکثر 4 برابر حداقل

_44 الی 45  از حداقل تا حداکثر 3 برابر حداقل

_45 سال و بیشتر  از حداقل تا حداکثر 2 برابر حداقل

 

گفتنی است که در مواردی که دستمزد انتخابی متقاضی بالاتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار باشد، ضریب دستمزد انتخابی نسبت به حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار همواره در سنوات آتی رعایت می‌گردد.

انتخابی بودن استفاده از خدمات درمانی از دیگر مزایای طرح بیمه زنان خانه‌دار است. به عبارت دیگر در صورتی که زنان متقاضی استفاده از این نوع بیمه تحت تکفل پدر، مادر یا همسر خود بوده و از این طریق از مزایای درمانی سازمان تأمین اجتماعی برخوردار باشند، نیازی به پرداخت حق سرانه درمان نیست و در غیر این صورت می‌توانند با پرداخت حق سرانه درمان مصوب از خدمات درمانی مراکز ملکی و همچنین طرف قرارداد سازمان تأمین اجتماعی نیز برخوردار شوند.

 

بیشتر بخوانید:

شرایط دریافت حقوق بازنشستگی زنان خانه‌ دار چیست؟

تمامی زنان ١٨ تا ٥٠ سال می توانند از پوشش بیمه زنان خانه دار بهره مند گردند

بیمه زنان خانه دار مهمترین بخش طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی است

مبلغ حق بیمه در سال ۱۴۰۱/ نحوه محاسبه حق بیمه کارگران و کارفرمایان چگونه است؟

مشاهده سوابق بیمه با کد ملی

دریافت سوابق بیمه تامین اجتماعی بدون مراجعه حضوری+فیلم آموزشی

شیوه دریافت سابقه بیمه با روش جدید+فیلم آموزشی

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه