عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری موج:
شفافیت صورت های مالی شرکت های دولتی ضروری است
علی اکبر علیزاده برمی با بیان اینکه انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی به شفافیت کمک کرده است، گفت:اگر شرکتی زیان ده است باید از سیستم دولتی خارج شود.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره اهمیت انتشار صورتهای مالی شرکت های دولتی گفت: مجلس شورای اسلامی امسال و سال گذشته دولت و وزارت اقتصاد را مکلف کرد که از شرکتهای دولتی حسابرسی شود و بعد صورت های مالی شرکت ها به صورت شفاف در بورس منتشر بشود تا همه بدانند که این شرکتها دارای چه شرایطی است و اگر شرکتی زیان ده است از سیستم دولتی خارج شود و به مکانی تبدیل نشود که فقط پول دولت را بگیرد و مصرف کند و هیچ عایدی برای دولت نداشته باشد.
علی اکبر علیزاده برمی در ادامه بیان کرد: در حوزه شرکت های دولتی در گذشته وضعیتی وجود داشته است که باعث شده از هر پنج هزار میلیارد بودجه دولت سه هزار میلیارد آن مربوط به بودجه شرکتهای دولتی باشد و ۲ هزار میلیارد دیگر بودجه عمومی دولت بود.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب هزار شرکت دولتی در سه مرحله حسابرسی شدهاند و صورت مالی حساب آنها در بورس منتشر شده است که بی سابقه و شبیه به معجزه است.
وی در ادامه افزود: اما با این وجود این اقدامات باز هم کافی نیست. این موضوع در ابتدای راه است اشکالاتی که وجود دارد باید به مجلس کمک شود تا در بودجه پیشرو رفع شود.
علیزاده برمی ادامه داد: کار دیگری که در بودجه سال گذشته انجام شد این بود که تمام دریافتی های مدیران شرکت های دولتی سه ماه سه ماه باید به صورت برخط به کمیسیون بودجه و کمیسیون اقتصاد مجلس اعلام شود به این دلیل که آن ها حق ندارند از بودجه مصوب دولت، حقوق بالاتری دریافت کنند.
علیزاده برمی خاطرنشان کرد: اتفاقاتی که اکنون با انتشار صورت های مالی شرکت های دولتی افتاده این است که هزاران میلیارد تومان به دلیل همین شفافسازی صورتهای مالی شرکتهای دولتی از بودجه نامتعارف و غیر ضروری این شرکت ها کاسته و انضباط مالی در این شرکت ها به وجود آورده است.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره اینکه چه نوع اطلاعاتی در این صورت های مالی این شرکت ها وجود دارد که باعث مقاومت آنها در برابر انتشار این صورت های مالی شده توضیح داد: این مقاومت کاملا طبیعی است زیرا شرکت های دولتی اصلا دوست ندارند که این صورت های مالی را منتشر کنند. این شرکت ها در برابر انتشار این صورت های مالی مقاومت می کنند. وزارت امور اقتصاد و دارایی باید از این شرکت ها حسابرسی کند و صورت مالی آنها را در سامانه کدال منتشر کند.
وی در ادامه بیان کرد: هر شرکتی که در سیستم بورسی فعال شده باید از شفافیت برخودار باشد و تمام اطلاعات را در منتشر کند، شرکت های دولتی هم باید از این شفافیت برخودار باشند. مجلس در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ نورافکن شفافیت را بر روی این شرکت ها انداخت. اقدامات لازم برای بالا بردن این شفافیت در فرآیند تصویب بودجه ۱۴۰۲ بیشتر لحاظ خواهد شد.
علیزاده برمی در ادامه درباره وظیفه دولت و دیوان محاسبات در قبال انتشار صورتهای مالی شرکت های بیان کرد: دولت وظیفه خودش را دارد و باید به قانون مجلس عمل کند یعنی تمام حسابرسی های شرکت های دولتی روشن و شفاف شود و به صورت عمومی اعلام گردد.
علیزاده برمی در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس قانونی که امسال در مجلس تصویب کردیم باید جداول بودجه و ریز بودجه شرکتهای دولتی اعلام شود. به این وسیله انضباط مالی در شرکتهای دولتی ایجاد میشود و دیوان محاسبات هم بر اساس همین انضباط مالی می تواند خیلی راحت حسابرسی هایش را انجام دهد در وزارت امور اقتصاد هم میتواند به سراغ این شرکت های دولتی برود از آنها نحوه هزینهکرد و درآمد هایشان را بگیرد.
ارسال نظر