ضمانت نامه های صادره بانک کشاورزی در سال جاری رشد دو برابری را به ثبت رساند
بانک کشاوزی با هدف سهولت در مبادلات اقتصادی و کمک به رشد اقتصادی کشور، در ده ماهه سال جاری بیش از ۲۲ هزار و ۳۱۰ فقره ضمانت نامه به مبلغ ۵۵ هزار و ۳۲۳ میلیارد ریال صادر کرده اند که نسبت به همین مقطع در سال گذشته نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۷ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در کنار ارائه خدمات متعدد از سوی بانک ها در سراسر کشور، یکی از مهمترین خدمات بانکها به مشتریان خود، صدور و ارائه انواع ضمانتنامه است. در واقع بانکها با این اقدام علاوه بر کسب سود، مبادلات اقتصادی را تسهیل و به رشد اقتصادی یک کشورکمک میکنند. از این رو میتوان انتظار داشت اغلب بانکها توجه ویژهای به این بخش داشته باشند و با توان افزودهای در این بخش ورود پیدا کنند تا بتوانند سهم مناسبی از بازار صدور ضمانت نامه را به خود اختصاص دهند.
ضمانت نامه بانکی قرارداد یا سندی است که به موجب آن صادر کننده (ضامن) حسب درخواست متقاضی (ضمانت خواه یا مضمون عنه) تعهد می کند بدون هیچ قید و شرط، عندالمطالبه یا در سررسید معین مبلغ معینی وجه نقد از بابت موضوع خاصی که مربوط به منقاضی است به ذینفع (مضمون له) یا به حواله کرد او پرداخت کند؛ لذا اهمیت ضمانتنامه و تعهداتش برای بانک همانند تسهیلات پرداختی، بسیار زیاد است و دقت در صدور ضمانتنامه و اعتبارسنجی مشتری از پیش نیازهای مهم صدور ضمانتنامه است.
ضمانت نامه های بانکی انواع متعددی دارد که عبارت اند از: ضمانت نامه های مناقصه یا مزایده، ضمانت نامه ریالی تعهد پرداخت، ضمانت نامه گمرکی، ضمانت نامه های پیمان، ضمانت نامه حسن انجام تعهد، ضمانت نامه پیش پرداخت، ضمانت نامه استرداد کسور وجه الضمان و ضمانت نامه ریالی حسن انجام کار.
بانک کشاوزی نیز با هدف سهولت در مبادلات اقتصادی و کمک به رشد اقتصادی کشور، در ده ماهه سال جاری بیش از ۲۲ هزار و ۳۱۰ فقره ضمانت نامه به مبلغ ۵۵ هزار و ۳۲۳ میلیارد ریال صادر کرده اند که نسبت به همین مقطع در سال گذشته نزدیک به ۳۰ هزار میلیارد ریال معادل ۱۱۷ درصد افزایش داشته است.
مشتریان آگاه باشند، بانک با صدور ضمانتنامه بانکی تعهد می کند در صورتی که متعهد (ضمانتخواه یا مضمون عنه) تعهدات پیش بینی شده موضوع ضمانتنامه را در موعد معین نپردازد و یا اینکه از انجام صحیح و به موقع تعهدات خود به هر علت خودداری کند، به مجرد اعلام ذینفع (مضمون له و یا سازمانی که ضمانتنامه در قبال او صادر شده) قبل از انقضای سررسید، وجه الضمان یا مبلغ قید شده در ضمانتنامه را در وجه ذینفع بپردازد. شایان ذکر است ضمانتنامه های بانکی غیرقابل انتقال بوده و فقط توسط ذینفع مندرج در متن ضمانتنامه قابل استفاده است.
چگونه ضمانتنامه بانکی بگیریم؟
مشتری باید حداقل ۱۰ درصد کل مبلغ ضمانت نامه را به صورت نقدی به بانک پرداخت نماید.
مابقی مبلغی که از کل ضمانت نامه باقی میماند، باید توسط یکی از روشهای زیر تضمین شود:
کل مبلغ باقی مانده به صورت نقدی به بانک پرداخت شده و بلوکه گردد.
مبالغ سپرده های ارزی و ریالی مشتری به صورت ۱۰۰٪ مابه التفاوت نزد بانک بلوکه می گردند.
اموال غیر منقول شامل املاک مسکونی به ارزش ۱۵۰٪ مابه التفاوت کل ضمانت نامه.
سهام شرکت های بزرگ و پذیرفته شده کشور به ارزش ۱۵۰٪ مابه التفاوت کل ضمانت نامه.
سفته اسناد تجاری به ارزش ۱۳۰٪ مابه التفاوت کل ضمانت نامه.
مشتریان بانک کشاورزی نیز می توانند به جهت اطلاعات بیشتر درخصوص کسب ضمانت نامه های بانکی به شعب این بانک در سراسر کشور مراجعه نمایند.
ارسال نظر