معاون آب منطقه ای استان مازنداران در گفتگو با خبرگزاری موج:
کاهش ۶۵ درصدی حجم ذخیره آب سدهای مازندران / چالش تامین آب برای کشاوزان شمالی
حاجی زاده با بیان اینکه حجم ذخیره سدهای استان ۶۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است، گفت: با توجه به کاهش حجم این سد امسال در بخش تامین آب کشاورزی معضل خواهیم داشت.
معاون آب منطقه ای استان مازندران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی موج با اشاره به اینکه در سال جاری ذخیرسازی آب سدهای مازندران نسبت به سال گذشته افت زیادی داشته است، گفت: امسال وضعیت آبی استان مازنداران نسبت به سال های گذشته خوب نیست، بارندگی ۳۵ درصد و حجم ذخیره سدهای استان ۶۵ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است و با توجه به گرمایش هوا، روان آب ها هم ۵۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
حاجی زاده با بیان اینکه در غرب استان بارندگی بیشتر از شرق استان بوده است، افزود: در غرب و مناطق مرکزی استان به شدت کاهش ذخیره آب اتفاق افتاده، به طوری که کاهش حجم آب سد رجایی در طول ۲۵ سال گذشته بی سابقه است و امسال تنها ۳۲ میلیون متر مکعب ذخیره سازی داشته، در حالی که سال های گذشته سرریز می کرد و با توجه به اینکه ظرفیت این سد ۱۶۷ میلیون متر مکعب است حجم امسال آن ۲۰ درصد از مجموع ذخیره آن است.
او با اشاره به اینکه ۳۰ میلیون متر مکعب از سد شهید رجایی برای آب شرب مصرف می شود، تصریح کرد: مابقی ذخیره آب آن برای آبیاری ۴۵ هزار هکتار زمین کشاوری تخصیص داده می شد و با توجه به کاهش حجم این سد امسال در بخش تامین آب کشاورزی معضل خواهیم داشت.
معاون آب منطقه ای استان مازندران با تاکید بر اینکه امسال خیلی متفاوت از سال های گذشته باید در مصرف آب مدیریت داشته باشیم، اظهار کرد: توصیه می کنیم که کشاورزان از همین اسفندماه زمین را آماده سازی کنند، زیرا حدود ۶۰ درصد از آب کشاورزی در هر هکتار برای آماده سازی زمین استفاده می شود و اگر این کار را نکنند امسال یا باید خشکه کاری کنند یا باید قید برنجکاری را بزنند.
حاجی زاده با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی در ده سد مازندران ۱۲۰ میلیون مترمکعب و در آب بندها هم ۱۴۰ میلیون متر مکعب آب ذخیره شده است، تصریح کرد: در شرایط کنونی برنامه ها برای مدیریت مصرف آب ابتدا با اولویت مدیریت مصرف باشد و بعد باید مدیریت تامین را انجام دهیم . در واقع مدیریت مصرف باید هم در بخش شرب خانگی و هم در بخش کشاورزی باشد تا بتوانیم کشاوری پایداری در فصل کشت داشته باشیم، هرچند هنوز چشممان به آسمان است و امیدواریم که بارندگی هایی اتفاق بیفتد تا برف ها را تبدیل به روان آب کند و از این طریق مدیریت تامین آب برای ذخیره سازی انجام شود.
معاون آب منطقه ای استان مازندران در بخش دیگری از توصیه به کشاورزان تصریح کرد: کشاورزان باید محصول برنج کم آب طلب بکارند در غیر اینصورت دچار مشکل خواهند شد، چراکه در تابستان تبخیر آب بالاست و آب موجود جوابگوی نیاز آنها نیست و باید الگوی کشت بر مبنای ذخیره آب کشور باشد.
ارسال نظر