خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
دلایل اهمیت نقش بانک کشاورزی در اجرای طرح الگوی کشت
طبق سیاست های الگوی کشت که وزارت جهادکشاورزی ارائه کرده بهره وری در تولید محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد و این مساله تنها در گروه تامین تسهیلات است، از این رو نقش بانک کشاورزی در اجرای آن بسیار حائز اهمیت است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، بانک کشاورزی یکی از تضامین کشاورزی قراردادی و الگوی کشت است و با اهداف راهبردی تامین مالی و حمایت از طرح های اولویت دار بخش کشاورزی، مدرن سازی کشاورزی و ایجاد افق های جدید در این بخش و چابک سازی و اصلاح فرآیندهای کاری به جهت تسهیل امور مشتریان و کشاورزان اقدام می کند.
الگوی کشت یک نظام برنامه ریزی برای تحقق آمایش سرزمین در بخش کشاورزی است و از الزامات تئوریهای توسعه این بخش به شمار میرود. در واقع طبق سیاست های الگوی کشت که وزارت جهادکشاورزی ارائه کرده بهره وری در تولید محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گرفته و بر مبنای آن تجهیزات و ماشینآلات کشاورزی باید ارتقا پیدا کند و بخش های سنتی به تجهیزات صنعتی مجهز شوند، از این رو نقش بانک کشاورزی در اجرای این طرح هم اهمیت ویژه ای دارد، زیرا بسیاری از کشاورزان با مشکل کمبود نقدینگی مواجه هستند و باید تسهیلات بانکی در اختیار آنها قرار بگیرد.
اجرای طرح الگوی کشت در صورت تامین الزامات
طرح الگوی کشت در صورت تامین الزامات لازم در مورد ۲۶ محصول زراعی انجام میشود که از جمله شامل محصولات گندم، جو، ذرت دانهای و علوفهای، برنج، چغندر قند و حبوبات است. در واقع الگوی کشت یک نظامنامه دستوری نیست و نقش تشویقی و ارشادی دارد و برای اعمال سیاستهای تشویقی و تامین تسهیلات و نهاده برای کشاورزانی که طرح را اجرا میکنند نیاز به 40 همت اعتبار است و کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و تبصره 14 قانون بودجه سازوکار تامین آن را فراهم میکند.البته در سال ۱۴۰۱ در راستای بهینه سازی تولید و اجرای کشت گلخانه ای بر 50 میلیارد ریال تسهیلات برای احداث و توسعه تاسیسات گلخانه ای به متقاضیان واجد شرایط پرداخت کرده که نسبت به همین دلیل در سال گذشته 30 هزار میلیارد ریال معادل 140 درصد افزایش داشته است.
بیشتر بخوانید:
همه چیز درباره اعتبارات اسنادی بانک کشاورزی
طرح عید تا عید بانک کشاورزی با هدف حمایت از تولید و اشتغال
آشنایی با جزییات وام قرض الحسنه بانک کشاورزی در قالب «طرح احسان»
طرح کشاورزی قراردادی را با بانک کشاورزی تجربه کنید
اهمیت پیاده سازی الگوی کشت
اهمیت پیاده سازی الگوی کشت در راستای دستیابی به خودکفایی و امنیت غذایی با مدیریت صحیح منابع پایه، در اسناد بالادستی مورد تأکید قرار گرفته است؛ به طور ویژه می توان به بند ۸ از سیاست های کلی اصالح الگوی مصرف، ابلاغی 15 تیر 89 در بندهای از ماده35 قانون برنامه ششم توسعه، مصوب 1396/01/16 و بند ۲از ماده ۶۱ قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، مصوب 1396/01/16 اشاره کرد. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای الگوی کشت هیچ اعتباری از سازمان برنامه و بودجه دریافت نکرده است و از محل منابع داخلی برای اجرای درست الگوی کشت، ۵۰ درصد کودهایی که در تولید نقش اساسی دارند را بلاعوض در اختیار کشاورزان قرار داده است. در عین حال ۵۰ درصد بیمه محصولات کشاورزی به صورت بلاعوض در نظر گرفته شده و کمکهای فنی و مهندسی از طریق نظام نوین ترویج از طریق مراکز خدمات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، به همین دلیل تامین اعتبارات از طریق بانک کشاورزی در اجرای این طرح اهمیت زیادی دارد.
در مدلسازی الگوی کشت مؤلفههایی همچون تخصیص آب و زمین، صادرات، راهبردهای ملی و منطقهای، شاخصهای امنیت غذایی، اشتغال، قطبهای تولید و سرانه و الگوی مصرف را لحاظ شده است و در سال اول اجرای طرح در صورتی که تمام الزامات اجرا شود ۲/۲ میلیارد دلار صرفهجویی ارزی خواهیم داشت و اگر محقق نشود به همین میزان صرفهجویی ارزی کاهش خواهد یافت. اما باید توجه داشت که برای اجرا به ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبارات نیاز داریم به همین دلیل نقش بانک کشاورزی در اجرای آن اهمیت بالایی وجود دارد، هرچند به لحاظ ساختاری این الگوی کشت ملی، فراقوهای و چند وجهی است.
ارسال نظر