English

مشاور وزیر اقتصاد در گفتگو با خبرگزاری موج:

نیاز صندوق های بازنشستگی به کمک ۵ هزار میلیارد تومانی در یک دهه

وحید شقاقی گفت: صندوق های بازنشستگی مشکل منابع دارند و این مساله منجر به افزایش فروش اموال و انتشار اوراق و حتی وام از کشورهای خارجی می شود. از این رو تا پایان این دهه باید ۵ هزار همت به ۴ صندوق بازنشستگی کشور کمک کنیم.

نیاز صندوق های بازنشستگی به کمک 5 هزار میلیارد تومانی در یک دهه

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، در هفته های اخیر موضوع تورم بالای اقتصادی و همچنین ورشکستگی صندوق های بازنشستگی به شدت مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است که در شرایط کنونی می توان از تبعات تورمی آن تا حدودی جلوگیری کرد، اما در آینده نادیده گرفتن این مشکلات به معنی زمینه سازی برای بحران اقتصادی خواهد بود.

مشاور وزیر اقتصاد در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه تا پایان دهه کنونی حدود ۴۰۰ میلیارد دلار کشور به منابع برای بخش های انرژی آب حمل و نقل و نیاز داریم، گفت: از طرف دیگر صندوق های بازنشستگی مشکل منابع دارند و این مساله منجر به افزایش فروش اموال و انتشار اوراق و حتی وام از کشورهای خارجی می شود. از این رو تا پایان این دهه باید ۵ هزار همت به ۴ صندوق بازنشستگی کشور کمک کنیم.

وحید شقاقی با بیان اینکه امسال ۳۲۰ همت در بودجه ۱۴۰۲ به صندوق های بازنشستگی کمک شده است، افزود: تا پایان این دهه کنونی که متولدین دهه ۵۰ تا ۶۰ به بازنشستگی می رسند نیمی از بودجه عمومی دولت باید صرف صندوق های بازنشستگی شود، زیرا برای پرداخت حقوق بازنشسته های آینده به منابع زیادی نیاز داریم.

 

 تبعات سو مدیریت در صندوق های بازنشستگی

او افزود: مسیری که ما در صندوق های بازنشستگی رفته ایم هم به دلیل بی ثباتی و ضعف برنامه و همچنین سو مدیریت و ... است و در مقطع کنونی می توانند تورم زا باشند، در واقع از سال 1405 علائم افزایش موتورهای تورمی خودش را بیشتر نشان می دهد و بعد به سرعت وارد تورم های سه رقمی می شویم.

مشاور وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه مسئله دیگری که به شدت باید مورد توجه قرار بگیرد این است که سرمایه گذاری در بخش های همچون انرژی و ... انجام نداده ایم گفت: در آینده مجبور می شویم که در انرژی و ... واردات کنیم و حتی زیرساخت های راه ها و ... فرسوده خواهند شد و مشکلات زیادی برای دولت بعدی بروز خواهد کرد.

او افزود: طبق برآوردها گفته می شود در مولد سازی دارایی های دولتی حدود 18 هزار میلیارد تومان مازاد است و در بودجه امسال 108 همت دیده شده و البته کار سختی هم هست که واگذاری اتفاق بیفتد، زیرا باید خریداری هم وجود داشته باشد که در این شرایط اقتصادی به سختی امکان پذیر است.

شقاقی با بیان اینکه اگر این دارایی ها به درستی در نوسازی زیرساخت ها فرسوده بکار برود برای اقتصاد مفید است، اظهار کرد: اما در آینده مولد سازی دارایی ها جوابگو نیست زیرا واگذاری این میزان دارایی ممکن نیست و باید ظرفیت برای واگذاری آنها وجود داشته باشد، به همین دلیل نباید خیلی هم به این واگذاری ها تکیه کرد و حتی از انتشار اوراق و ... هم سخت تر شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه