English

مدیرکل دفتر امور شرکت های دولتی وزارت اقتصاد در گفتگو با خبرگزاری موج:

بهره‌وری و کارآمدی شرکت های دولتی با شفافیت عملکرد مدیران محقق می شود

عنبری گفت: در دولت گذشته حتی نمایندگان مجلس نیز به صورت های مالی شرکت های دولتی دسترسی نداشتند اما الان با دسترسی عموم مردم به این اطلاعات،کارایی و بهره وری این شرکت ها بیش از گذشته شده است.

بهره‌وری و کارآمدی شرکت های دولتی با شفافیت عملکرد مدیران محقق می شود

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، بدون شک شرکت های دولتی بخاطر در اختیار داشتن دارایی های کشور نقش موثری در حوزه اقتصادی ایفا می کنند از این جهت دسترسی به صورت های مالی این شرکت ها و شفافیت داده ها امری مهم تلقی می شود. در دولت گذشته دسترسی به این اطلاعات امکان پذیر نبود، اما با رویکرد دولت سیزدهم شفافیت عملکرد شرکت های دولتی از طریق انتشار عمومی صورت های مالی است تا نه تنها نمایندگان بلکه عموم مردم از آن مطلع شوند. ماحصل این موضوع نیز کارایی بیشتر، جلوگیری از فساد ، برقراری عدالت اجتماعی و پیشرفت و توسعه اقتصادی،فرهنگی و اجتماعی کشور است.

مدیرکل دفتر امور شرکت های دولتی وزارت اقتصاد در گفتگو با خبرنگارخبرگزاری موج بر تلاش وزارت اقتصاد در امر مبارزه با فساد و شفافیت صورت های مالی این وزارتخانه تاکید کرد و گفت: در دولت گذشته حتی نمایندگان مجلس نیز به صورت های مالی شرکت های دولتی دسترسی نداشتند اما الان با دسترسی عموم مردم به این اطلاعات،کارایی و بهره وری این شرکت ها بیش از گذشته شده است.

محمد عنبری در خصوص تاثیر انتشار تصویر کلان از عملکرد شرکت های دولتی بر افزایش کارآمدی این شرکت ها گفت: طی دو سال گذشته شاهد شفافیت آمار و اطلاعات هستیم طبعا اثری که بر بهبود سیاستگذاری می تواند بگذارد قابل توجه است از منظر اینکه در شفافیت و افشا اطلاعات، نظارت پذیری وجود دارد و مردم، نخبگان، اندیشکده ها و دانشگاهیان و اساتید و پژوهشگران متوجه میشوند که چه اتفاقاتی رقم می خورد و چه تصمیماتی اتخاذ می شود.با این رویکرد همه نسبت به ریز اعداد درآمدی هزینه ها در همه شرکت های دولتی مطلع می شوند، از برنامه ها، قراردادها،طراحی ها و عملکرد ها اطلاع حاصل می کنند، نسبت به آن می توانند موضع گیری های خاص خود را داشته باشند، پژوهش های خود را روی آن تعریف کنند و نسبت به باز طراحی آنها ارائه راهکار بدهند.

وی در ادامه گفت: اینکه تا همین چند سال گذشته نمایندگان مجلس هم به صورت های مالی شرکت های دولتی دسترسی نداشتند اما الان عموم مردم این دسترسی برایشان وجود دارد موضوعی قابل توجه است و فکر می کنم اثرش در بهبود سیاستگذاری واضح است. کسانی که میخواهند قانون و قاعده بگذارند و رای بدهند، تصمیمی اتخاذ و یا موافقت و مخالفتی کند، وقتی از ماحصل آن چیزی که در نتیجه رای و آرایش رخ دهد بی خبر باشند، طبعا نمی توانند اثر گذاری و کارایی هم داشته باشند. لذا از همین شفافیت صورت‌های مالی شرکت‌های دولتی منظر وقتی مدیران ما در معرض نظارت عمومی، افکار عمومی، نهادهای نظارتی و سیاستگذاران که قاعده گذاری می کنند قرار می گیرند و وقتی اطلاعات شفاف می شوند طبعا به سمت بهره وری حرکت می کنند. ضمن اینکه سیاستگذاران ما نیز قاعده گذاری ها تعیین می کنند که منجر به کارایی بیشتر و سود گذاری قابل توجه می شود.

مدیر شرکت های دولتی وزارت اقتصاد در خصوص کتاب نگاهی به عملکرد شرکت های دولتی و لزوم انتشار آن گفت: ‌این کتاب را دفتر خود ما منتشر کرده و متولی اش نیز ما بودیم. نگاه وزیر و رییس جمهور دولت سیزدهم مبنی بر این است که هیچ چیزی در داخل این دولت از نگاه مردم نباید پنهان بماند و ما باید تمامی اطلاعات و آمار را باید برای عموم مردم شفاف کنیم در واقع تاریک خانه برای این دولت وجود نخواهد داشت از این رو این کتاب اطلاعات مهمی درباره شرکت های دولتی به صورت تجمیعی و انفرادی بیان شده و ریز اطلاعات شرکت ها از جمله تعداد نیروی انسانی، سود و زیان، بدهی شرکت ها، درآمدها،اقلام مالی،میزان سرمایه ثبت شده و تمامی اطلاعات دیگر قابل دسترسی عموم مردم است.

عنبری در پایان به بحث شفافیت دارایی ها این شرکت ها اشاره کرد و گفت: بدون شک شفافیت دارایی های این شرکت ها تصویر درستی از دارایی ها دولت در اختیار تصمیم گیران قرار می دهد و این اتفاق کاملا مثبتی است.داخل همین صورت های مالی نیز انعکاسی از همین دارایی ها نمایان است و این کمک می کند دارایی های مازاد و غیرمولد شرکت ها شناسایی و به سمت مولد سازی حرکت شود. تا زمانی که به عنوان مدیر بنگاه دولتی هیچ کسی نداند که ساختمان مازاد وجود دارد در نتیجه آن ساختمان حفظ می شود و این ممکن است با ناکارآمدی و فساد اداره ی آن صورت بگیرد.اما وقتی همه از آن مطلع باشند در سال اول اگر بلا استفاده و ناکارآمد نگه داشته شود در سال دوم ده نفر از وضعیت آن سوال می کنند و در سال سوم هزار نفر در نتیجه جراتی وجود ندارد که این اقدام انجام شود و فسادی رخ دهد. طبعا این اقدامات مثبت است و باید دید واکنش و نگاه و ارزیابی دیگران نسبت به شفافیت و نتیجه آن چیست. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه