خبرگزاری موج گزارش میدهد:
مشترکان پرمصرف در انتظار قبضهای سنگین برق باشند/ ضرورت مشارکت حداکثری در طرح پاداش صرفه جویی برق
افزایش گرمای سراسری در کشور سبب شده تا شاهد افزایش مصرف برق باشیم؛ بهطوری که پیامک اخطار و قبضهای سنگین در انتظار مشترکان پرمصرف است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، باز هم تابستان گرم از راه رسید و بحث بر سر درست مصرف کردن انرژی برق بر سر زبانها افتاد. گرمای بیسابقه هوا در نخستین ماه تابستان موجب شده تا رکورد مصرف برق در سراسر کشور بهصورت روزانه بشکند و اخطارها از سوی مسئولان جدی شود. چنانکه «مصطفی رجبی مشهدی» مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران میگوید: «اکنون شبکه برق زیر فشار بسیار بالایی قرار دارد؛ لذا از مردم درخواست میشود هرچقدر بیشتر میتوانند در مصرف صرفهجویی کنند تا امکان تأمین برق بیشتر فراهم باشد. برنامهریزیشده تا خاموشی نداشته باشیم و همه صنعت برق تلاش خود را بکار گرفته تا برق همه مناطق کشور را به بهترین وجه تأمین کنند.»
در همین ارتباط وزیر نیرو هم از افزایش ۶ هزار مگاواتی مصرف برق در روزهای تابستان امسال به نسبت مدت مشابه خبر میدهد. به گفته وی، اوج بار مصرف برق به بیشترین مقدار خود در طول تاریخ برقدار شدن ایران رسید و از ۷۲ هزار و ۴۱۹ مگاوات عبور کرد.
«علی اکبر محرابیان» با ارائه آماری از میزان مصرف، از شهروندان درخواست کرد برای کاهش مصرف برق همکاری کنند زیرا مصرف بالای برق میتواند تأمین برق پایدار و شبکه برقرسانی را با چالش مواجه کند.
در همین راستا افزایش ظرفیت تولید برق و مدیریت مصرف مشترکان دستهبندی دو برنامه اصلی وزارت نیرو برای تأمین برق مورد نیاز است. در بخش مدیریت مصرف برق بخش خانگی دو سیاست کلی وجود دارد که یکی اجرای قانون افزایش پلکانی مصرف برای پرمصرفها و دیگری طرح سراسری پاداش صرفهجویی است.
وزارت نیرو امسال هم همانند سال گذشته مصمم است با اجرای طرح سراسری پاداش صرفهجویی در مصرف را با شرایطی فراهم آورد تا همه مردم از برق مطمئن و پایدار برخوردار شوند. این طرح از ابتدای خرداد تا انتهای شهریور ۱۴۰۲ به مشترکانی اختصاص دارد که در مصرف برق صرفهجویی کنند. میزان پاداش در نظر گرفته شده بسته به میزان مصرف برق متفاوت است و مشترکانی که میزان مصرف خود را الگوی مصرف کاهش دهند تا ۲ هزار تومان مشمول پاداشت میشوند.
بهکار گیری فناوری در افزایش بهرهوری
«دانیال شِشلو» کارشناس ارشد مهندسی برق سیستمهای قدرت، با بیان اینکه برنامههای کاهش مصرف برق باید در دستور کار تمام مصرف کنندهها باشد، گفت: کاهش مصرف انرژی به ویژه برق در تأسیسات ساختمان و صنایع مورد توجه قرار بگیرد. بخش عمدهای از سازههای ساختمانی و مصالح بهکار رفته بیشتر سنتی است و امکان صرفه جویی را از مشترکان خانگی، صنعتی و حتی کشاورزی سلب میکند.
وی در ادامه افزود: به کارگیری فناوری یکی از عوامل موثر در افزایش بهرهوری است. متأسفانه با وجود پیشرفت تکنولوژی همچنان در کاربرد مصالح و ساخت و ساز فعلی استفاده میشود. هدر رفت بخش عمدهای از انرژی بدون بهره وری مناسب در ساختمانهای مسکونی بسیار زیاد است. در بخش مهندسی ساختمان توجه به این مسأله و نوع وسایل گرمایشی و سرمایشی، یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش اتلاف انرژی است.
تولید استاندارد و هوشمندسازی از مهمترین مولفههای صرفهجویی برق
این کارشناس برق، با اشاره به اینکه نخستین گام صرفه جویی، تولید استاندارد و هوشمند وسایل کم مصرف برقی است، تصریح کرد: بسیاری از لوازم گرمایشی و برقی برچسب انرژی دارند که سیستم عملکرد آنها به گونهای است که از هدر رفت انرژی در خانه جلوگیری میشود. تمامی این وسایل بر چسب انرژی A دارند و اغلب گرانتر از دیگر وسایل هستند. این وسایل اصولا بازده بیشتر و در کاهش اتلاف انرژی و صرفهجویی کاربردی هستند.
راهکارهای کاهش انرژی برق
ششلو، با برشمردن راهکارهای خانگی کاهش انرژی برق، گفت: بهره برداری نامناسب از یخچال و فریزر در تعمیر و نگهداری به موقع، متناسب سازی درجه سرمایش، باز و بسته کردن بیهوده درب، چیدمان نادرست و بار زیاد در داخل یخچال که مانع گردش هوا میشود. در بخش استفاده از کولرهای آبی و گازی عدم تناسب فضا با مقیاس کولر، عدم سرویس به موقع، استفاده در ساعات غیر ضرور کولرهای آبی استفاده از سایه بان و دور کند کولر، تعویض پوشالها میتواند به مقدار قابل توجه در صرفه جویی و کاهش هزینهها موثر باشد. همچنین یکی از مهمترین مسائلی که اتلاف انرژی را به همراه دارد میزان سرمای تولید شده در خانه است که از طریق پنجرهها و شکاف درها خارج میشوند و به همین دلیل هم آمار اتلاف انرژی در این قسمت بالاترین رتبه را دارد.
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافیک/راهکارهایی برای صرفه جویی در مصرف برق
زندگی بدون برق تصور شدنی نیست
این کارشناس، با بیان اینکه امروزه انرژی بخش عمدهای از فعالیتهای اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی را تحت تأثیر قرار میدهد، گفت: تولید انرژی بهخصوص برق تمام زندگی خانوادهها را تحت شعاع قرار داده است و زندگی حتی لحظهای هم بدون برق سخت است و با محدودیت اعمال خاموشی پیامدهای روحی و روانی برای جامعه به همراه خواهد داشت. البته این را هم نباید نادیده گرفت که عدم احساس مسئولیت اجتماعی باعث شده تا معیار استفاده انرژی در سطوح خانگی، اداری، کشاورزی و صنعتی به اشتباه بیان شود. تمام این موارد نیازمند توجه برنامهریزی بلندمدت آموزشی، نظارت، پایش و برخورد قاطعانه با افراد پرمصرف و قانون گریز است تا سرانه مصرف کشور در حد استانداردهای جهانی کاهش یابد.
ارسال نظر