سخنگوی آب و فاضلاب کشور در گفت وگو با خبرگزاری موج؛
حذف انشعابات فضای سبز از روی آب شرب شهری/بیشترین انشعابات غیرمجاز در استان خوزستان و مشهد
سخنگوی آب و فاضلاب کشور با اشاره به اینکه مصرف سرانه آب شهری در کشور ۲۳۰ لیتر برای هر نفر در شبانه روز است، گفت: تلاش می شود با اقدامهای مختلف این میزان کاهش یابد.
هاشم امینی سخنگوی آب و فاضلاب کشور در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، با بیان اینکه شرکت آب و فاضلاب کشور متولی تأمین آب شرب و بهداشت است و متاسفانه برخی از شهرداریهای شهرهای کشور به این موضوع توجهی ندارند و آب فضای سبز را از آب شرب تأمین میکنند، گفت: در روزهای پایانی سال ۱۴۰۱ برنامهریزی ویژهای برای بحث حذف انشعابات فضای سبز از روی آب شرب شهری انجام شده و این موضوع در دست اقدام است.
وی افزود: موارد استفاده از پساب در شهرها برای مصارف صنعتی، آبیاری فضای سبز شهرها، آبیاری گیاهان غیرمثمرو شهرداریها میتواند باشد.
سخنگوی آب و فاضلاب کشور، با اشاره به اینکه بسیاری از شهرهای کشور روی موضوع آبیاری فضای سبز شهرها برنامهریزی کردهاند، تصریح کرد: در تهران و برخی شهرها از پساب آبهای بهداشتی بعد از کُلرزنی شود در بخش فضای سبز شهری استفاده میشود.
سخنگوی صنعت آب گفت: ۸۴ پروژه در سطح کشور در دستور کار است و امروز مورد حادی برای تأمین آب نداریم. بیشتر این موارد در استانهای ساحلی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان قرار دارد و به طور کلی در بخشی از استانهای فلات مرکزی و همچنین استانهایی که مشکل کیفی دارند نیز از این آب شیرینکنها استفاده میکنند.
وی افزود: از این ۸۴ پروژه ۲ میلیون ۳۴۰ هزار نفر از جمعیت کل کشور را تحت پوشش قرار میدهد و ۵۲۰ هزارمتر معکب در شبانه روز میزان مصرفی است و همچنین ۲۰ قرارداد هم در دست اقدام است که ۷۷۷ هزار نفر از جمعیت را تحت پوشش قرار میدهد.
به گفته امینی، برنامه وزارت نیرو این است که تا شعاع ۱۰۰ کیلومتری سواحل بحث آب شیرینکنها را پیگیری کند.
مصرف سرانه آب شهری در کشور ۲۳۰ لیتر برای هر نفر در شبانه روز
سخنگوی صنعت آب و آبفای کشور، میانگین مصرف کشور را ۲۳۰ لیتر در شبانهروز اعلام کرد و گفت: سرانه آب شهری در کشور 230 لیتر برای هر نفر در شبانه روز است که 190 لیتر از آن در بخش خانگی و 40 لیتر آن برای مصارف در بخش تجاری، اداری، بیمارستانها و... استفاده میشود.
وی افزود: الگوی مصرف در کشور ما حدود 150 لیتر یعنی 15 متر مکعب برای هر خانوار در ماه است که بُعد خانوار را 3 و 2 دهم در نظر گرفتهایم. .
به گفته وی 54 درصد جمعیت کشور پایین تر از الگوی مصرف هستند و 46 درصد بالاتر از الگو هستند.
هاشمی در خصوص موضوع اصلاح شبکه و هدررفت از حوزهها بیان داشت: به عنوان مثال در سال 1401 در مجموع شرکتهای آب و فاضلاب در حدود 100 هزار انشعاب غیرمجاز مورد نیاز را شناسایی و رفع کردند. موضوع آب و فاضلاب انشعابات غیرمجاز اقتصادی اجتماعی و عوامل مختلف بستگی دارد و همیشه در دستور کار شرکتهای آب و فاضلاب قرار دارد.
به گفته سخنگوی صنعت آب، بیشترین انشعابات غیرمجاز در استان خوزستان و در حاشیه شهر مشهد قرار دارد.
ارسال نظر