انبوه ساران بخش خصوصی در طرح های نهضت ملی؛
بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان هر متر مربع مسکن ساخته می شود/توافق چندانی با وزارت راه و شهرسازی نداشتیم
رئیس کانون انبوه سازان گقت:در حال حاضر پروژهها در قالب فراخوان به پیمانکاران واگذار میشود و بیش از ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن به مصالح ساختمانی بازمیگردد؛ این در حالی است که ساختمان تنها بخش صنعتی کشور است که ۱۰۰ درصد محصولات آن در داخل تولید میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، رئیس کانون انبوه سازان در نشست خبری بیستمین اجلاس سراسری انبوهسازان با بیان اینکه سالیانه حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم که بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی تولید میشود.افزود: سالانه نزدیک به ۱۵۰ هزار واحد در بافتهای فرسوده به نوسازی میرسد. از یک میلیون واحد مورد هدف حدود ۲۵۰ هزار واحد باید توسط دولت برای اقشار پایین و کم درآمد ساخته شود که در این بخش دولت به اهداف تعیین شده نرسیدهاست.
جمشید برزگر با اشاره به اینکه میتوانیم ادعا کنیم که در صورت واگذاری طرحها در سراسر کشور به انبوهسازان،قیمت تمامشده هر متر مربع به صورت میانگین در شهرهای مختلف بین ۸ تا ۱۰ میلیون تومان است.توضیح داد:در حال حاضر پروژهها در قالب فراخوان به پیمانکاران واگذار میشود و بیش از ۵۰ درصد هزینه ساخت مسکن به مصالح ساختمانی بازمیگردد؛ این در حالی است که ساختمان تنها بخش صنعتی کشور است که ۱۰۰ درصد محصولات آن در داخل تولید میشود.
وی افزود:ما حاضریم با دریافت زمین از محل قدرالسهم دولت واحدهای سهم آنها را واگذار کنیم تا به متقاضیان نهضت ملی مسکن بدهند اما نتوانستهایم به توافق چندانی با وزارت راه و شهرسازی دست پیدا کنیم. اگر پروژهها به انبوه سازان واگذار شود بلوکهای ۵ تا ۶ طبقه حداکثر ۱۸ ماهه به پایان میرسد.
برزگر به افزایش قیمت سیمان و فولاد در بورس کالا پرداخت وگفت:در حال حاضر قیمتها غیررقابتی و با افزایش قیمت به دست مصرفکننده نهایی میرسد. تولید سیمان و فولاد توسط دولتیها و خصولتیها تولید میشود و این اقلام را با دلار یارانهای تولید میکنند اما با دلار بازار آزاد به مصرفکننده نهایی میفروشند.
بیشتر بخوانید:
با عرضه سیمان و فولاد در بورس کالا، قیمت واقعی این مصالح به دست مصرف کننده نمی رسد
به گفته وی تمام معادن مربوط به این اقلام با هزینهای نزدیکی به صفر در اختیار بهرهبرداران میرسد در حالی که این معادن انفال هستند و نباید یا این قسمت به دست مصرفکننده برسد.
رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به صحبت وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه آمادهسازی هر قطعه زمین نهضت ملی مسکن ۲۰۰ میلیون تومان برای دولت هزینه دارد گفت: میتوان با اجرای طرحها در درون شهرها و نوسازی بافتهای فرسوده هزینههای زمین و زیرساختها را به طور قابل توجهی کاهش داد.
چرا فولاد با قیمت جهانی به دست مصرفکننده داخلی میرسد
در ادامه دبیر کانون انبوهسازان با انتقاد به قیمت فولاد و سیما در بورس گفت:مگر نمیگویند قیمتها در بورس کالا رقابتی است و براساس عرضه و تقاضا پس چرا در شرایط عادی بازار و بدون تنش، قیمت پایه شکسته نمیشود؟
پورحاجت تصریح کرد: هزینههای ساخت و ساز مسکن ،مصالح ساختمانی سهم ۵٣ درصدی را دارد بنابراین کاهش قیمت آن میتواند بسیار قابل توجه باشد. مسئولان باید در اینباره پاسخ دهند که چرا فولاد با قیمت جهانی به دست مصرفکننده داخلی میرسد.
ارسال نظر