سخنگوی صنعت آب:
بدترین وضعیت بارندگی در سه سال گذشته
فیروز قاسم زاده، سخنگوی صنعت آب نسبت به کمبود آب بیشتر در صورت عدم اتخاذ تدابیری برای سازگاری با تغییرات اقلیمی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری موج، فیروز قاسم زاده سخنگوی صنعت آب امروز در نشست خبری به بررسی وضعیت بارندگی و منابع آبی ایران پرداخت.
به گفته قاسم زاده، از شش حوضه آبریز، دو حوزه در شرایط بدون تنش و بقیه در شرایط تنش هستند.
وی همچنین به کاهش شدید بارندگی در قرن اخیر و افزایش دما با افزایش ۲۱ درصدی میزان تبخیر در نیم قرن اخیر اشاره کرد.
همچنین هر نیم درجه افزایش دمای کشور منجر به در دسترس نبودن ۱۰ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر می شود.
قاسم زاده در ادامه تصریح کرد: ایران یک سوم بارندگی جهان را دریافت می کند، اما توزیع بارندگی در مناطق و فصول مختلف متفاوت است.
وی بیان کرد: ۵ درصد بارندگی ها در تابستان و ۴۵ درصد در زمستان رخ می دهد.
سخنگوی صنعت آب همچنین از تولید ۱۱۰ میلیارد مترمکعب آب در کشور خبر داد و بر اساس شاخص های بین المللی باید ۴۰ درصد برنامه ریزی شود. این در حالی است که اکنون بیش از ۹۰ میلیارد متر مکعب آب در کشور مصرف می شود.
قاسم زاده همچنین به برنامه سازگاری با خشکسالی اشاره کرد که در راس آن بخش کشاورزی است.
وی همچنین در مورد میزان فرونشست گفت: میزان مجاز فرونشست پنج میلی متر در سال است اما در ایران ۱۸ سانتی متر در سال به صورت لکه ای مشاهده می شود.
وی در پایان تاکید کرد: اگر برای مقابله با تغییرات اقلیمی و تطبیق با آن اقداماتی انجام نشود، ایران در آینده متضرر خواهد شد.
قاسم زاده با اشاره به آمار سدهای کشور گفت: تا ۲۲ آبان ۴۰ درصد از سدهای کشور پر است که یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است که نسبت به سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشته است.
وی افزود: تا ۲۱ آبان ماه حجم آب مخازن نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افزایش داشته و ۱۹ میلیارد و ۹۴۰ میلیون مترمکعب را به ثبت رسانده است.
قاسم زاده در پایان درباره میزان بارندگی ها گزارش داد: تا ۲۱ آبان ۱۸ استان بارندگی زیر نرمال، ۶ استان بارندگی نرمال و هفت استان بارندگی بالاتر از نرمال را تجربه کرده اند.
ارسال نظر