English

​تولید ۱۱۳۰ مگا وات برق/ظرفیت تولید برق پروژه ایران ال ان جی تامین است

مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس گفت: برق تولیدی این پروژه فقط قرار است که برای ایران ال ان جی مصرف بشود اما چون کارخانه‌اش هنوز آمادگی ندارد که برق را بگیرد به پارس جنوبی می‌دهیم و بخشی را هم وارد شبکه می‌کنیم.

​تولید 1130 مگا وات برق/ظرفیت تولید برق پروژه ایران ال ان جی تامین است
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، در جریان بازید خبرنگاران از این نیروگاه ، مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس اظهار کرد: قرارداد این نیروگاه در سال ۱۳۸۷ منعقد شد و شامل ۵ واحد گازی بود که هر کدامشان به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات و ۲ واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ هزار است که مجموعاً این نیروگاه به نام نیروگاه ۱۱۳۰ مگاواتی مشهور است.

محمد مهدی لو ادامه داد: این نیروگاه ۵ واحد گازی دارد که شروع پروژه‌های سیکل ترکیبی از همین بخش گازی است. بخش گازی ما مقداری با سایر نیروگاه‌ها تفاوت دارد و دیزل ژنراتورهای ما در مواقع اضطراری برای کارخانه ال‌ان‌جی توان می‌دهند و در نیروگاه‌های دیگر فقط برای خود نیروگاه هستند. دیزل خانه ما شامل ۴ تا دیزل ۳.۳ مگاواتی است و به نوعی می‌توان گفت در کشور بی‌مانند است و قدرت بسیار بالایی دارد.
به گفته مدیر نیروگاه ایران ال ان جی ۵ سطح ولتاژی داریم که برخلاف سایر نیروگاه‌هاست و در هیچ نیروگاه دیگری در کشور این همه سطح ولتاژ را نداریم.
وی بیان کرد: در سال ۱۳۹۱ ما توانستیم واحد ۱ و ۲ گازی را ایجاد و به بهره‌برداری برسانیم. به دلایلی در سال ۱۳۹۱ این پروژه از سمت کارفرما متوقف شد اما ما مجدد سال ۹۹ شروع کردیم تا کار را ادامه بدهیم. در سال ۹۹ آنچه که وجود داشت را بهره‌برداری و نگهداری کردیم و مجدداً از کارفرما خواستیم که کار را شروع کند و ما هم آمدیم و کار را شروع کردیم.همچنین در سال ۹۹ واحد ۳ و در سال ۱۴۰۰ هم توانستیم واحد ۴ و ۵ را در کمترین زمان یعنی در چهار ماه که یک رکورد خارق‌العاده است را سنکرون کردیم.

مهدی لو تأکید کرد: برق تولیدی اینجا فقط قرار است که برای ایران ال ان جی مصرف بشود اما چون کارخانه‌اش هنوز آمادگی ندارد که برق را بگیرد ما به پارس جنوبی می‌دهیم و بخشی را هم وارد شبکه می‌کنیم تا از طریق شبکه به مصرف کننده‌های خود که قرارداد دارند برسد.
به گفته وی معمولا این مصرف کنندگان کارخانه‌های آلومینیوم و مس هستند. چیزی حدود ۷۵۰ تا ۸۰ مگاوات از این برق به فروش می‌رسد.
مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس درباره استفاده از ظرفیت دانش بنیان‌ها گفت: شرکت مکو ما به نوعی دانش بنیان است و برنامه نویسی‌های کنترل را نیز خودش انجام می‌دهد. شرکت طوبی هم در ساخت پره‌ها و پارس ژنراتور نیز در ساخت ژنراتورها فعال است. تولید این شرکت‌ها در سطح بین‌المللی است و کیفیت بسیار بالایی دارد.
وی افزود: در سال‌های ۱۳۹۰،۹۱ که  تحریم‌های ارزی اتفاق افتاد، برخی پروژه‌ها متوقف شد اما توقف پروژه ما بنا به مشکلات داخلی کارفرما بود. نیروگاه‌های ما در همان زمان نیز در حال ساخت بودند و به هیچ عنوان متوقف نشدند و علت این عدم توقف هم این بود که بیشتر کارها را خودمان تولید می‌کردیم و قبل از اینکه اصلاً بحث شرکت‌های دانش بنیان در کشور مطرح بشود، ما دانش بنیان بودیم.
به گفته مهارلو خوشبختانه از سال‌ها قبل ما ژنراتور و توربین‌هایمان را تولید کردیم و به هیچ عنوان این مشکلات مربوط به تحریم‌ها را اصلاً نداشتیم.

مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس تصریح کرد: کار ما در اینجا به طور کل داخلی سازی است و به غیر از پمپ‌های آتش نشانی  که به دلیل تحریم نمی‌توانیم استانداردهای لازم را بگیریم و مجبور هستیم آنها را از خارج وارد کنیم، بقیه کارهایمان داخلی است. اگر برای پمپ‌های آتش نشانی کارفرما به ما اجازه بدهد می‌توانیم نیاز خود را از داخل تامین کنیم.مهارلو بیان کرد: خوشبختانه در این سال‌ها شرکت‌های داخلی هم پیشرفت بسیار خوبی داشته است و ما جنسی را که از شرکت‌های خودمان می‌خریم کیفیت آن دقیقاً مشابه با شرکت‌های خارجی است که بیشتر از آنها خرید می‌کردیم.
وی در خصوص مسائل محیط زیستی توضیح داد: آلایندگی ما کمتر از استانداردهای تعیین شده توسط سازمان محیط زیست است و هیچ کدام از نیروگاه‌های مپنا به عنوان صنایع آلاینده شناخته نمی‌شوند.
وی اضافه کرد: ما در اینجا گاز می‌سوزانیم و زمانی هم که گاز می‌سوزد بخار آب و co۲ تولید می‌شود. نیروگاه‌های ما به هیچ وجه قابلیت مازوت‌سوزی ندارند و فقط گاز و گازوئیل می‌سوزد که احتراق آن هم کامل است و منجر به تولید co نمی‌شود.

مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس اظهار کرد: بخش نفت و گاز مپنا به شرکت نیرپارس مربوط است و هماهنگی‌ها و قراردادها نیز مربوط به شرکت نیرپارس است. در واقع لیدر قراردادها نیرپارس است و این شرکت با مپنا شریک است.

مهدی لو گفت: در همین جا یک قرارداد هم برای بخش آب داریم که در آنجا سهم ما از مپنا هم بیشتر است. تمام پروژه بخش آب ما که ارزش آن ۱۱۰ میلیون یورو است، تجهیزاتش توسط شرکت‌های ایرانی تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: سیکل ترکیبی حدود ۵۷ درصد راندمان دارد و بخش گاز زمانی که می‌آید حدود ۳۲ درصد است البته این بستگی به شرایط دما، فشار و... دارد.

 مدیر نیروگاه ایران ال ان جی شرکت نیر پارس خاطرنشان کرد: واحدهای جدید ما با همان ۱۸۰ مگاوات تولید می‌کنند اما چون واحدهای قدیمی هستند ۱۶۰ مگاواتی هستند البته بخش آر ان دی شرکت توگا توانست این واحدها را ارتقا دهد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه