English

پالایش سالانه ۵۰۰ هزارتن گاز سمی so۲ توسط نیرپارس

مدیر پروژه کاهش مشعل سوزی پالایشگاه‌های ۳ و ۷ نیروپارس گفت:با راه‌اندازی واحد بازیافت گوگرد در دو پروژه‌ای که ما با شرکت نفت و گاز قرار داد داریم سالانه ۵۰۰ هزار تن گاز اسیدی پالایش می‌شود.

پالایش سالانه ۵۰۰ هزارتن گاز سمی so2 توسط  نیرپارس
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، مدیر پروژه کاهش مشعل سوزی پالایشگاه ۳ و ۷ نیرپارس اظهار کرد: سیاست‌های کلی که وزارت نفت و شرکت ملی نفت و گاز در این ۲۰ سال اخیر داشتند این بود که در فضای رقابتی که در میدان گازی مشترک با قطر وجود دارد به تولید حداکثری برسیم و بتوانیم سهم خودمان را از این مخزن مشترک برداشت کنیم.

محمد حسین ابراهیمی ادامه داد: در دولت جدید و در دوره جدید وزارت نفت بر اساس طرح‌هایی که توسعه پیدا کرد، برداشت ما از مخزن مشترک پارس جنوبی به حداکثر خودش رسیده است. به همین دلیل در سیاست گذاری جدید تصمیم بر این شد که طرح‌ها و پروژه‌هایی را تعریف کنند که بتواند پالایشگاه‌هایی که تا الان به بهره‌برداری رسیدن را بهینه‌سازی کنند و یک سری موارد و آلاینده‌هایی که در بحث زیست محیطی دارد را هم حذف کنند.

مدیر پروژه کاهش مشعل سوزی پالایشگاه ۳ و ۷ نیرپارس گفت: بر اساس همین سیاست جدید، پروژه کاهش مشعل سوزی تعریف شده و و این پروژه که نخستین کاهش مشعل سوزی در پارس جنوبی است در مناقصه‌ای که برگزار شده بود به نیرپارس سپرده شد.

ابراهیمی بیان کرد: در واحد ۱۳ پارس جنوبی  مشابه آنچه که در بحث توربو کمپرسورها اتفاق افتاد را رقم زدیم و توانستیم در بحث بازیافت گوگرد بهترین عملکرد را داشته باشیم. عملکرد ما به قدری خوب بود که عملکرد و نتیجه کار نیرپارس در واحد ۱۳ به به بقیه واحدها نیز ابلاغ شد تا این روش بازیافت گوگرد در سایر پروژه‌ها نیز انجام بشود.

وی درباره بازیافت گوگرد توضیح داد: این واحد با دمای ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد و شرایط فرایندی پیچیده از نظر کاتالیزور و فرایندهای شیمیایی جزو پیشروترین واحدهای پالایشگاه گاز است. 

ابراهیمی توضیح داد: پروژه کاهش مشعل سوزی شامل دو بخش کاهش مشعل سوزی و کاهش آلاینده است که در بخش اول مشعل‌ها را از عسلویه تا کنعان می‌بینیم که شعله‌های آنها بالاست و دود زیادی نیز تولید می‌کنند که در بخش اول قرارداد، قرار بود تجهیزاتی که نیاز به بهینه سازی دارند، خدمات مهندسی، تامین خدمات، نصب و راه‌اندازی انجام شود تا این حجم از مشعل سوزی کاهش پیدا کند.

 

جلوگیری از هدر رفت  یک میلیون متر مکعب گاز

وی با اشاره به ارزشی که این گاز دارد و در کشور ما هدر می‌رود، گفت: با اجرای این پروژه، ۳۵ تن بر ساعت از هدر رفت ارز و هدر رفت این گاز جلوگیری می‌شود. واحد شماره ۱۳ روزانه از هدر رفت یک میلیون متر مکعب گاز جلوگیری می‌کند و اگر همین طرح در ۱۴ پالایشگاه‌ دیگر نیز انجام بشود ۱۵ میلیون متر مکعب به تراز گازی کل کشور اضافه می‌شود تا حدودی از کسری گاز کشور در زمستان را کاهش بدهد.

مدیر پروژه کاهش مشعل سوزی پالایشگاه ۳و ۷ نیوپارس بیان کرد: بخش دوم قرارداد مربوط به واحد بازیافت گوگرد است. این گاز در مشعل پالایشگاه باعث ایجاد یک گاز فوق العاده سمی‌تر به نام so۲ می‌شود که طبیعتاً این گاز در محیط زیست انتشار پیدا می‌کند و بر تمام محیط زیست منطقه، گیاهان، جانوران مردم، آب، خاک و هوا تاثیر می‌گذارد. با توجه به اینکه بسیاری از کارکنان اینجا پروازی هستند و سایر شهرها می‌آیند می‌توانند اثرات منفی این گاز را در کل کشور منتقل کنند.

ابراهیمی افزود: از این بابت است که ما به دنبال این هستیم تا آثار مخربی که گاز سمی so2 تولید می‌کند را کاهش بدهیم. پیش از اینکه نیرپاس این پروژه را انجام بدهد لایسنسور واحد اول شرکت آلمانی بود و لایسنسور واحد دیگر هم یک شرکت سوئیسی بود که دیگر هیچ کدام با ما همکاری نمی‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی واحد بازیافت گوگرد در دو پروژه‌ای که ما با شرکت نفت و گاز قرار داد داریم سالانه ۵۰۰ هزار تن گاز اسیدی پالایش می‌شود و از انتشار آنها به محیط زیست جلوگیری می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه