English

رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور عنوان کرد؛

پیگیری لایحه آبخیزداری در کمیسیون زیربنایی مجلس/اجرای‌ عملیات آبخیزداری در ۲۶ درصد از حوضه‌های آبخیز

رئیس پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری گفت:لایحه آبخیزداری در کمیسیون زیربنایی مجلس در دست پیگیری است وامیدواریم هرچه زودتر از دولت به مجلس ارائه و تصویب شود.

پیگیری لایحه آبخیزداری در کمیسیون زیربنایی مجلس/اجرای‌ عملیات آبخیزداری در ۲۶ درصد از حوضه‌های آبخیز
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، رئیس پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری در حاشیه بازدید خبرنگاران از این مجموعه با اشاره به اینکه لایحه آبخیزداری در کمیسیون زیربنایی مجلس در دست پیگیری است بیان کرد:  امیدواریم هرچه زودتر از دولت به مجلس ارائه و تصویب شود. این لایجه یکی از ضرورت ها است که ابعاد مختلف آبخیزداری اعم از ساختار، اعتبارات، اولویت ها و مسائلی از این قبیل را تحت پوشش قرار می دهد.

عطالله ابراهیمی گفت:در حوزه های آبخیزداری حدود ۴۱ میلیون هکتار مطالعات تفضیلی انجام شده است، اما اجرای عملیات در برنامه ششم توسعه و پیش بینی های بعدی آن حدود ۱۰ میلیون هکتار بوده است که طبق گزارش سازمان منابع طبیعی کشور ۶۳ درصد اهداف تحقق یافته است.

رئیس پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج ،که پژوهشکده برای جلوگیری از سیلاب رودخانه ها چه برنامه هایی را انجام داده است گفت:پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری برای همه رودخانه های کشور شدت و ریسک سیل خیزی را در اطلس سیل به تفکیک استان ها شناسایی و معرفی کرده است که این ظرفیت در اختیار بخش اجرایی( وزارت نیرو - منابع طبیعی ) قرار داده است. به طور مثال در اطلس سیل حوزه پرریسک سیل چالوس شناسایی و اعلام شده بود.

وی افزود: اطلس سیل در کشور برای مدیریت منابع آبی آماده شده است تا از هدر رفت آب و تخریب زمین جلوگیری کند.

رئیس پژوهشکده حفاظت از خاک و آبخیزداری در ادامه به بودجه این پژوهشکده پرداخت و گفت:سال گذشته اعتبارات این پژوهشکده ۳۲ میلیارد تومان بود که امسال به ۳۹ میلیارد تومان افزایش یافت در حالی که با توجه به تغییر اقلیم باید ۱۰ برابر شود.

ابراهیمی تصریح کرد: لازمه برون رفت از چالش‌های حوزه آب و خاک توجه به مسائل حفاظت خاک و آبخیزداری است. وقتی حفاظت از خاک درستی نداشته باشیم منابع آب درستی نخواهیم داشت، زیرا خاک نقش مهمی در حفظ نزولات دارد.

رییس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور درباره اثرات تغییرات اقلیم، خاطر نشان کرد: بررسی آمارها نشان می‌دهد تغییر اقلیم اثرات کاملا منفی بر بخش کشاورزی خواهد گذاشت، همچنان که آمارهای ۵۰ سال گذشته حکایت از افزایش دما و کاهش بارش‌ ها در کشور است.

به گفته وی میانگین بارندگی کشور در سالهای اخیر از ۲۵۰ میلیمتر که یک سوم میانگین جهانی است به ۲۳۲ میلیمتر کاهش و میزان تبخیر افزایش یافته است و تاثیر اقلیم در کشور ما ۲ برابر میانگین جهانی است.

ابراهیمی عنوان کرد: پژوهشکده ۴۰ طرح تحقیقاتی سفارشی در دست اجرا دارد تا نسخه‌ های لازم را برای برون رفت از چالش‌ های موجود در اختیار نهادهای متولی قرار دهد زیرا امروز چاره‌ ای جز مدیریت بهینه آب و تامین آب مورد نیاز جمعیت فلات مرکزی کشور نداریم.

به گزارش خبرگزاری موج،پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور ۳۸ ایستگاه تحقیقاتی در حوزه آبخوان داری در سطحی حدود ۶۳ هزار هکتار ایجاد شده تا علاوه بر پیشگیری از تخریب و فرسایش خاک، وضعیت مناطق در معرض تهدید بهبود یابد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه