English

ایران با خودکفایی تولید گوشت فقط یک گام فاصله دارد

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، تامین نهاده برای سایر دامداران کشور هم وضعیت مطلوبی دارد به طوری که اخیرا ۱.۳ میلیون نهاده در کشور توزیع شده و یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن کنجاله هم در سامانه بازارگاه آماده فروش است و به گفته دامداران قیمت در بازار فروکش کرده است.

ایران با خودکفایی تولید گوشت فقط یک گام فاصله دارد

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، اقداماتی در حوزه تولید در حال اجرا است که کارشناسان را بر این باور رسانده، عرضه و قیمت گوشت قرمز در سال آینده بسیار بهتر از امسال خواهد شد.

ایران با خودکفایی گوشت فقط یک گام کوچک فاصله دارد و در مقاطعی حتی بی‌نیاز از واردات بوده است، با این حال‌ بارش‌های یک‌سوم میانگین جهانی، وابستگی به نهاده دامی را که ۷۰ درصد هزینه تولید گوشت را تشکیل می‌دهد، بیشتر کرده است.

از سوی دیگر به عقیده برخی کارشناسان، خشکسالی‌های دو سال اخیر و اصلاح ارز ترجیحی هم که در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد، قیمت نهاده دامی را افزایش داد و فشار بر دامداران موجب شد دام بیشتری را روانه کشتارگاه کنند که بین آنها دام‌های مولد هم زیاد بود، نتیجه همه اینها کاهش عرضه و افزایش قیمت در بازار شد، طوری که پیش‌بینی کردند قیمت گوشت از یک میلیون تومان هم عبور کند. اما گوشت یک میلیون تومانی محقق نشد و امروز ‌ورق برگشته است، نشانه‌های از افزایش تولید دیده می‌شود، تعداد دام‌هایی که به دلیل کمبود نهاده به کشتارگاه‌ها ارسال می‌شدند به نصف رسیده است و برنامه‌های حمایت از دامداران در تامین نهاده و خرید تضمینی هم ادامه دارد.

رییس سازمان امور عشایر ایران از تامین نیاز نهاده‌ای دامداران عشایر با رفع مشکل نقدینگی خبر داد و گفت: ‌با حمایت وزارت جهاد کشاورزی یک میلیون نهاده به دامداران عشایر داده شده است که پول آن را زمانی که دام‌شان پروار شد و گوشت آن را به دولت می‌فروشند، تسویه می‌شود.

عشایر کشور بیش از ۲۵ درصد گوشت داخل کشور را تامین می‌کنند، دام عشایر کمترین ابتلا به بیماری را دارند و کیفیت گوشت‌ دام‌هایشان هم بی‌نظیر است، توجه به این بخش می‌تواند جهش در تولید ایجاد کند.

‌امسال با دامداران قرارداد تولید قراردادی گوشت منعقد شده است تا نیازهای نهاده‌ای آنها تامین و محصول تولیدی آنها به نرخ روز از آنها خریداری شود، در این راستا اعتبارات بخش عشایر از ۸۷۵ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ به ۲۶۳۲ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ افزایش یافت و ۱.۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در سال جاری از محل تبصره ۱۸ به جامعه عشایری پرداخت شده است.

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی ، تامین نهاده برای سایر دامداران کشور هم وضعیت مطلوبی دارد به طوری که اخیرا ۱.۳ میلیون نهاده در کشور توزیع شده و یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن کنجاله هم در سامانه بازارگاه آماده فروش است و به گفته دامداران قیمت در بازار فروکش کرده است.

 ارگان‌های ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مستضعفان اکنون برای فعال‌سازی واحدهای نیمه‌فعال پا پیش گذاشته‌اند.

طبق آمار، در سال‌های ۱۴۰۰ و نیز ۱۴۰۱ هر ساله نزدیک به ۱۷.۵ میلیون راس روانه کشتارگاه‌ها شد که بخشی از آنها هم دام مولد بودند، ارسال ۲ برابر میانگین سال‌های گذشته دام به کشتارگاه، جمعیت دام‌ها را کاهش و بخشی از دامداری‌های کشور را غیرفعال کرد.

اما کارشناسان معتقدند که وضعیت مناسب ذخایر نهاده، کاهش دام‌های ارسالی به کشتارگاه از ۱۷.۵ میلیون راس به ۸ میلیون راس (رقم استاندارد)، وضعیت مناسب بارندگی‌ و رسیدن فصل زایش‌ها همه نشانه‌های بهتر شدن عرضه و قیمت گوشت است که آثار آنها ‌در وضعیت عرضه و قیمت بازار گوشت پدیدار شده است

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه