English

وزیر راه و شهرسازی:

برای توسعه روابط اقتصادی با هند برنامه داریم

وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای قرارداد مشارکت شرکت IPGL هند گفت: ما از توافق با هند راضی هستیم، هند را یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا می‌دانیم و توافق با این کشور از برنامه‌های ایران است.

برای توسعه روابط اقتصادی با هند برنامه داریم
به گزارش خبرگزاری موج

،  وزیر راه و شهرسازی آیین امضای قرارداد مشارکت شرکت IPGL هند در تجهیز و بهره‌برداری از پایانه‌های کانتینری و کالای عمومی بندر شهید بهشتی چابهار ضمن بیان اینکه ایران سرزمینی امن، ارزان‌تر و سریع‌تری برای ترانزیت کالاهای هندی به غرب آسیاست، گفت: ما از توافق با هند راضی هستیم، هند را یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا می‌دانیم و توافق با این کشور از برنامه‌های ایران است.

مهرداد بذرپاش در این مراسم اظهار کرد: ایران سرزمین فرصت‌های ترانزیتی و لجستیکی است و همه تلاش‌ها برای استفاده از این فرصت‌ها در جریان است. در جلسه قبل در محفل خصوصی هم گفتم که ایران سرزمینی امن، ارزان‌تر و سریع‌تری برای ترانزیت کالاهای هندی به غرب آسیاست.

وی ادامه داد: هدف ۵۸ درصدی رشد ترانزیت کشور در ۱۴۰۲ نسبت به ۱۴۰۱، گواه اهتمام دولت ایران برای توسعه ترانزیت و زیرساخت‌های ترانزیتی بین کشورهای منطقه است. ادامه رشد بیش از ۵۰ درصدی ترانزیت در سال جدید، گواه ادامه‌دار بودن این رشد و اهتمام دولت در این مسیر است.  

وزیر راه و شهرسازی گفت: پیش از این در نشست سه‌جانبه بین ایران - هند - روسیه، نقشه کلان‌پروژه ایران‌راه ارائه شده بود. توافقی که به‌دنبال این نقشه انجام شده بود و امروز به امضا خواهد رسید، گواه تلاش برای توسعه روابط ترانزیتی است.  

بذرپاش با بیان اینکه چابهار یک نگین درخشان در سواحل ایران است و می‌تواند نقطه کانونی ترانزیت منطقه باشد، افزود: تکمیل پروژه ریل چابهار به زاهدان و از آنجا به سرخس و اینکه تلاش می‌کنیم تا پایان امسال چابهار به زاهدان به نتیجه برسد، بر اهمیت این بندر می‌افزاید. توسعه راه‌های مواصلاتی جاده‌ای در مسیر دریا و پهنه درست و توسعه فرودگاهی از برنامه‌های اصلی ما در ‌آن منطقه است. تعریف شهرهای ساحلی در بندر چابهار نیز بر ارزش آن بندر خواهد افزود.  

وی با بیان اینکه ما از این توافق راضی هستیم و به هند اعتماد کامل داریم، گفت: ما هند را یکی از اقتصادهای بزرگ دنیا می‌دانیم. توافق با کشور هند از برنامه‌های ایران است. همانطور که جناب وزیر هند اشاره کردند، این قرارداد شروعی برای ادامه‌دار بودن توسعه تجارت و ارتباط بین دو کشور است.

وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: دسترسی کشور هند از طریق بندر چابهار، شبکه‌های ریلی و جاده‌ای ایران به کشورهای افغانستان، آسیای میانه و حتی کشورهای ترکیه، آذربایجان، گرجستان و روسیه، دسترسی معتبری برای هند خواهد بود. همچنین سایر کشورهای منطقه نیز بدانند که موضوع توسعه ترانزیت به ویژه ترانزیت ریلی مورد تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری قرار دارد.

بذرپاش در ادامه بیان کرد: امروز یک قرارداد بلند مدت به امضا طرفین می‌رسد و فصل جدیدی در روابط میان دو کشور آغاز می‌شود. همچنین در آینده نزدیک خبرهای بهتری را خواهیم شنید. به طوریکه قراردادهای خوبی با کشورهای منطقه در دست تهیه است که اخبار خوش آن به علاوه گزارشی از پیشرفت و توسعه پروژه‌ها خدمت مردم ایران اعلام می‌شود.

 

ایجاد کشتیرانی مشترک بین ایران و هند

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌های دو کشور در زمینه توسعه کشتیرانی گفت: توسعه زیرساخت‌های کریدوری و توسعه ناوگان برای حمل بیشتر کالا پیش از این نیز در دستور کار بوده و توسعه نرم‌افزارها نیز در برنامه است. بخشی از رشد ۵۸ درصدی ترانزیت در کشور مدیون رشد نرم‌افزارهای مربوط به این حوزه است.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بخش اعظم ترانزیت جنوب کشور در حال حاضر از بندر شهید رجایی بندرعباس اتفاق می‌افتد، گفت: البته قبل از این قرارداد هم خط کانتینری بین ایران، چین و هند در جریان بوده و در سال ۱۴۰۲ میزان ترانزیت این خط بیش از ۱۵۴ درصد رشد داشته است. اما با توسعه بندر چابهار، این بندر هم به قطب ترانزیتی تبدیل می‌شود.

بذرپاش ادامه داد: تکمیل ظرفیت‌های کشتیرانی نیز به صورت جدی در دستور کار است و در تلاشیم تا با مذاکرات مشترک، ایجاد یک شرکت کشتیرانی مشترک را در دستور کار قرار دهیم که می‌تواند به‌صورت جدی به توسعه تجارت در این بندر و بنادر مختلف کمک کند.

 

نقش بندر چابهار در کریدور شمال - جنوب

وی در خصوص نقش بندر چابهار در کریدور شمال  - جنوب، توضیح داد: بندر چابهار نقشی بسیار راهبردی در شاخه شرقی کریدور شمال جنوب دارد و می‌تواند به نقاط مختلف دسترسی پیدا کند. این بندر کشورها و شهرهای مختلفی را می‌تواند از طریق خطوط جاده‌ای و ریلی در دسترس قرار دهد و بر همین اساس نقشی بسیار راهبردی در کریدور شمال- جنوب به ویژه شاخه شرقی آن دارد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: تکمیل راه آهن چابهار-زاهدان می‌تواند بخش ریلی را در این منطقه در خدمت ترانزیت قرار دهد که امیدواریم این خط در سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسد تا بتوان کالاهای موجود در بندر چابهار را از طریق این خط به نقاط شمالی کشور ارسال کرد.

بذرپاش در خصوص میزان سرمایه‌گذاری هند در این بندر گفت: پیش از این مبلغ قرارداد سرمایه‌گذاری هند ۸۶ میلیون دلار بود که به ۱۲۰ میلیون دلار افزایش پیدا کرد ‌و با خط اعتباری به مبلغ ۲۵۰ میلیون دلار، مجموعا به ۳۷۰ میلیون دلار تامین منابع مالی افزایش پیدا کرده است و امیدواریم این عدد افزایش پیدا کند. این یک شروع است برای روابط بیش از پیش بین دو کشور و امیدواریم با این قرارداد شاهد توسعه روابط ایران و هند باشیم.

وی همچنین در پاسخ به این که آیا موضوع توسعه گردشگری نیز در بندر چابهار در دستور کار قرار دارد، گفت: تبدیل شدن به منطقه گردشگری نیز یکی از اهداف تعریف شده در بندر چابهار بود و تعریف شهرهای ساحلی که می‌توانند ظرفیت‌های مختلفی را در حوزه گردشگری ایجاد کند، در این منطقه در دستور کار قرار دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه