معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:
میز تخصصی نفت و گاز در وزارت کار برای تقویت فرصتهای درآمدی کشورمان تشکیل شده است
علیرضا عسگریان گفت: «مجموعه پتروشیمیها برای ما بسیار اهمیت دارند. اساسا بهدلیل همین اهمیت بوده که ما یک میز تخصصی را از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در این زمینه تعریف کردهایم. دلیل این مسئله نیز این است که ارز آوری، سودآوری و تکمیل زنجیرههای ارزش پتروشیمیها بسیار برای ما حائز اهمیت است.»
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج ،علیرضا عسگریان، معاون رفاه و امور اقتصادی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اهمیت صنعت پتروشیمی در کشورمان، گفت: مجموعه پتروشیمیها برای ما بسیار اهمیت دارند. اساسا بهدلیل همین اهمیت بوده که یک میز تخصصی را از نیمه دوم سال ۱۴۰۱ در این زمینه تعریف کردهایم. دلیل این مسئله نیز این است که ارزآوری، سودآوری و تکمیل زنجیرههای ارزش پتروشیمیها بسیار برای ما حائز اهمیت است.
وی افزود: گروه شرکتهای دانشبنیان در حوزه پتروشیمی حضوری فعال دارند. بهطور کلی، مجموعههای مرتبط با بخش پتروشیمی به نحوی ویژه از سوی وزارت کار موردتوجه قرار میگیرند. ایران در برخی تولیدات و محصولات پتروشیمی در جهان حرفهای زیادی برای گفتن دارد. ما به رشد بخش پتروشیمی بهصورت ویژه مینگریم و البته چشماندازهای قابلتوجهی نیز در این رابطه تعریف شده است. رشد حوزه پتروشیمی نیازمند سرمایهگذاریهای سنگینی است. وزارتخانه کار در بحث سرمایهگذاری در صنعت پتروشیمی به نحوی فعال وارد میدان شده و کنشگری دارد.
عسگریان خاطرنشان کرد: معادلهای که میتواند آسیبهای ناشی از اغلب تحریمهای خارجی را کاهش داده و البته فرصتهای تازهای نیز پیشروی کشورمان قرار دهد. باید این نکته را نیز موردتوجه قرار دهیم که صادرات محصولات پتروشیمی به آفریقا بسیار برای ما اهمیت دارد. کشورهای آفریقایی بهویژه در حوزه محصولات پتروشیمی مربوط به عرصه کشاورزی همچون اوره، به محصولات ما نیاز دارند. در این راستا، هماهنگیهای زیادی با نهادهای مرتبط با دیپلماسی اقتصادی کشورمان انجامشده تا روند صادرات اوره به کشورهای آفریقایی تقویت شود. باید توجه داشته باشیم که صادرات محصولات پتروشیمی به کشورهای آفریقایی پایداری خوبی نیز دارد و دلیل این مسئله هم این است که آنها در این حوزه فعال نیستند.
وی گفت: مسئلهای که حامل منافع قابلملاحظهای برای کشورمان است؛ از اینرو تولیدات خود را در حوزه پتروشیمی به نحوی جهشی افزایش داده و البته بازارهای تازهای نیز پیدا کردهایم. از این منظر، وضعیت اقتصادی ما در حوزه محصولات پتروشیمی قابلقبول است و چشماندازهای روشنی دارد. بهطور خاص مثلا درباره تولید اوره، مصرف داخلی ما ۲.۵ میلیون تن و تولید ما بیش از ۸ میلیون تن است؛ موضوعی که نشان میدهد در فضای تحریمها توانستهایم پیشرفتهای خوبی کسب کنیم. خوشبختانه میزان سرمایهگذاری در بخش پتروشیمی نیز افزایش قابلتوجهی پیدا کرده است.
ارسال نظر