رئیس اتاق ایران:
دولت چهاردهم در روند سیاستگذاریها از ظرفیت تشکلها بهره ببرد
رئیس اتاق ایران در چهارمین همایش تشکلهای اقتصادی، ضمن اشاره به نقش تشکلها در توسعه اقتصادی، ابراز امیدواری کرد که دولت چهاردهم در روند سیاستگذاریها از ظرفیت تشکلها بهره ببرد.
،صمد حسنزاده، در همایش تشکلهای اقتصادی با بیان اینکه چهارمین دوره این مراسم با شعار «تشکلهای اقتصادی، راهبران توسعه» برگزار شده است، افزود: تشکلها، تلاشهای مجزای بنگاههای اقتصادی را هدفمند کرده و بهعنوان پلی برای ارتباط بین مردم و دولت هستند. آنها نظرات بخش خصوصی را منعکس میکنند تا در بهبود تصمیمسازیها ایفای نقش کرده و درواقع تشکلها به دلیل احاطهای که روی حوزههای کاری خود دارند میتوانند به انباشت ظرفیتها در همان حوزهها کمک کنند.
رئیس اتاق ایران با تأکید بر نقش تشکلها در راستای بیان دغدغهها و مشکلات اقتصادی و پیدا کردن راهکارهای عملیاتی در مواجه با آنها، تصریح کرد: توسعه تشکلها در هدایت سرمایهگذاران مؤثر است و از اتلاف سرمایهها در بخشهای غیرمولد جلوگیری میکنند.
حسنزاده اظهار کرد: اتاق ایران بهعنوان یک نمود عینی از یک نهاد مردمی و با عضویت ۶۶ هزار فعال اقتصادی، ۲۲۰ تشکل ملی، ۱۵ تشکل بالادستی و ۴۰۰ تشکل استانی، تجلی نقش حلقه اتصال بین بخش خصوصی و حاکمیت است.
رئیس اتاق ایران درباره لزوم استفاده از نظرات مشورتی بخش خصوصی در سیاستگذاریها، گفت: طی سالهای اخیر دیدیم که بعد از اجرای هر سیاستی، چالشهایی پدیدار میشود که علت آن، عدم همفکری با تشکلهاست. باوجوداینکه درباره اصل مشورت گرفتن از تشکلها، در قانون تأکید شده؛ اما همچنان استفاده از این ظرفیت، موردتوجه دستگاههای تصمیمساز نیست.
او در ادامه فقدان منابع مالی برای تأمین هزینههای تشکلی، تعدد دستگاههای اعطای مجوز تأسیس تشکلها، بیتوجهی به نظرات تشکلها و وجود تشکلهای موازی را ازجمله مشکلات این حوزه دانست.
حسنزاده همچنین تخصص گرایی را یکی از ویژگیهای استفاده از ظرفیت تشکلها عنوان کرد که به رشد بهرهوری اقتصادی منجر میشود و به دنبال آن محیط کسبوکار را بیش از گذشته برای فعالیت مناسب خواهد کرد.
او ابراز امیدواری کرد: دولت چهاردهم به تشکلها نگاه مشارکتجویانه داشته باشد و در روند سیاستگذاریها از ظرفیت آنها بهره ببرد تا بخش خصوصی بتواند در کنار سایر ارکان، رسالت بزرگ خود را در مسیر توسعه اقتصادی ایفا کند.
ارسال نظر