English

تحقیقات علمی و اقدامات عملی شرکت پالایش نفت تهران در حوزه رعایت الزامات محیط زیست

رئیس HSE شرکت پالایش نفت تهران نگاه علمی و پژوهشی این اداره به بحث رعایت الزامات زیست محیطی این شرکت را تشریح کرد.

تحقیقات علمی و اقدامات عملی شرکت پالایش نفت تهران در حوزه رعایت الزامات محیط زیست
به گزارش خبرگزاری موج

، رضا پیرمند طی گفت وگویی با اشاره به استاندارد ISO ۱۴۰۰۱:۲۰۱۵ اظهار داشت: جاری سازی مدل مدیریت سبز، استقرار نظام HSE-MS وزارت نفت و الگو برداری از شرکت SHELL به عنوان تکنولوژی برتر اقدامات مهم شرکت پالایش نفت تهران در خصوص استقرار نظام مدیریت محیط زیست می باشد. در این باره پالایشگاه تهران با ترسیم معیارهای مدیریت سبز و اجرای رویکرد های علمی و عملی خود را به مدیریت سبز و پایداری سازمانی و محیطی ملزم می داند.

وی با تاکید بر حساسیت و اهمیت انتشار آلایندگی نزد مدیریت ارشد و واحد محیط زیست پالایشگاه تهران و سیاست های کلان این مجموعه راهبردی بیان داشت: موضوع بررسی انتشار کلیه آلاینده ها به ویژه آلاینده های بخش هوا با جزئیات دقیق و کامل توسط تیم های کارشناسی و فنی مجرب دانشگاهی و مهندسین مشاور گرید یک محیط زیست در سنوات گذشته توسط پالایشگاه بررسی و تحت نظارت و کنترل دقیق بوده و حداکثر شعاع انتشار آلاینده ها بر حسب نوع آلاینده، میزان دقیق برآورد نشست آلایندها در هر نقطه، نقشه مدل پراکنش آلاینده ها در شعاع تاثیر گوناگون و .... با دقت بسیار بالا مطالعه و تهیه گردیده و مرتبا در حال به روز رسانی می باشد که این مطالعات موید نتایج بسیار خوبی از رعایت الزامات محیط زیستی در پالایشگاه نفت تهران است.

وی در خصوص تولید ذرات در شرکت پالایش نفت تهران گفت: با توجه به نوع سوخت گاز طبیعی پالایشگاه و کنترل های دقیق سوخت و احتراق ، تولید ذرات معلق عملا امکان پذیر نمی باشد.

وی افزود: با توجه به اینکه موقعیت پالایشگاه تهران در منطقه تاسیسات صنعتی ری قرار گرفته است و این منطقه متشکل از کارگاه ها ،کارخانجات ، صنایع نفتی و صنعتی ، سنگبری و ... است، از این رو پالایشگاه تهران به عنوان پرچم دار رعایت الزامات زیست محیطی می باشد که انتخاب آن طی ۳ سال پیاپی به عنوان شرکت پاک در صنعت پالایش نفت کشور و کسب عنوان برتر توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به عنوان نماینده وزارت نفت گواه این مدعاست.  

پیرمند ادامه داد: پالایشگاه تهران با بهره گیری از متخصصان داخلی و سیستم های کنترلی بروز حداقل بار آلودگی ممکن و مجاز را ایجاد نموده و با طرح ریزی پروژه های زیست محیطی مختلف در راستای بهبود کیفیت محصولات، ارتقاء کیفی محصولات تولیدی مطابق با استاندارد های روز دنیا و چشم انداز ارتقاء ضریب پیچیدگی به عدد ۱۲.۷ اهتمام خود در حفظ و حراست از محیط زیست را در دستور کار قرار داده است.

رئیس HSE شرکت پالایش نفت تهران پیرامون مواد سمی و آلاینده های خطرناک این شرکت اظهار داشت: با توجه به سیکل بسته فرایند های پالایشی وروی زمین قرار داشتن کلیه تاسیسات و مخازن (زیر زمینی نبودن آنها) و انجام تعمیرات دوره ای و پیشگیرانه همچنین تعمیرات اساسی منظم، امکان ورود فلزات سنگین به محیط وجود ندارد.

وی همچنین تاکید کرد که کلیه مخازن این شرکت دارای سیستم تزریق گاز ازت (گاز پوششی مخازن) بوده و از انتشار ترکیبات آلی فرار و گاز گلخانه ای به محیط جلوگیری شده است.

وی در راستای مطالعات و تحقیقات علمی صورت گرفته افزود: موضوع تخمین میزان انتشار آلاینده های هوا در پالایشگاه و پیش بینی پراکنش آن در مناطق اطراف با بهره گیری از داده های آزمایشگاه معتمد محیط زیست توسط نرم افزار AERMOD انجام شده است که نتایج حاصل از مدل سازی پراکنش آلودگی با توجه به گاز سوز بودن منابع انتشار، ارتفاع مناسب منابع، جهت باد غالب و جانمایی مناسب حاکی از استاندارد بودن فعالیت های فرآیندی می باشد.

پیرمند تاکید کرد: منابع انتشار آلودگی نظیر دودکش ها و پساب پالایشگاه متصل به سیستم پایش بر خط می باشند و اطلاعات مربوطه بصورت لحظه ای مطابق پروتکل های سازمان محیط زیست در سامانه جامع حفاظت محیط زیست بارگذاری و توسط سازمان حفاظت محیط زیست رصد می گردد ، آمار و نتایج اندازه گیری ها نشانگر استاندارد بودن سطح آلایندگی در پالایشگاه تهران و مطابق با حدود مجاز آلایندگی می باشد. آب مصرفی پالایشگاه با توجه به وجود تصفیه خانه پیشرفته در پالایشگاه مورد تصفیه و بازیافت قرار گرفته و به چرخه مصرف باز می گردد.

وی در خصوص سرانه فضای سبز پالایشگاه گفت: سرانه فضای سبز پالایشگاه در قالب جنگل با گونه های مختلف گیاهی و جانوری می باشد که بیش از ۷۰ درصد وسعت پالایشگاه را در بر داشته و سالانه بیش از ۲۷۰ میلیارد ریال هزینه نگهداری آن می شود و این مهم در صورتی است که مطابق قانون هوای پاک ایجاد ۱۰ درصد فضای سبز در صنایع کفایت می نماید. این امر باعث تصفیه هوای منطقه شده و تاثیر بسزایی در کاهش بار آلودگی و تولید اکسیژن دارد.

پیرمند در خصوص اﻗﺪاﻣﺎت در دﺳﺖ اﺟﺮا‬‬‬ی شرکت پالایش نفت تهران در خصوص رعایت الزامات محیط زیستی بیان داشت: ‬اﺗﺼﺎل ﺑﺮق ﭘﺎﻻﯾﺸﮕﺎه ﺑﻪ ﺑﺮق ﺷﻬﺮ ﺑﺮای ﺗﻬﺎﺗﺮ ﺑﺮق ﺑﺎ ﺷﻬﺮ و ﺷﺒﮑﻪ ﺳﺮاﺳﺮی‬‬‬‬‬، ‬اﺣﺪاث واﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﻨﺰﯾﻦ ‪ CCR‬ﺑﺮای ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺑﻨﺰﯾﻦ ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺑﺎ اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﯾﻮرو ‪ ۵‬ﺑﺮای ﻓﺮآورده ﺑﻨﺰﯾﻦ‪  و ارﺗﻘﺎء ﻋﺪد آرام ﺳﻮزی ﺑﻨﺰﯾﻦ ﻧﻬﺎﯾﯽ ﭘﺎﻻﯾﺸﮕﺎه از ‪ ۸۷ ‬ﺑﻪ ‪۹۱‬‬‬‬‬‬ را می توان از اهم پروژه های محیط زیستی در دست احداث برشمرد. همچنین ‬اﺣﺪاث واﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻓﺮآورده ﻫﺎی ﺳﺒﮏ از ﻧﻔﺖ ﮐﻮره ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﻌﺎﻫﺪه ﭘﺎرﯾﺲ‬‬‬‬‬، ‬اﺟﺮای ﭘﺮوژه ۵۰۰‬ ﻣﮕﺎواﺗﯽ ﻧﯿﺮوﮔﺎه ﺑﺮق ﺧﻮرﺷﯿﺪی‬‬‬‬ و‬ اﺟﺮا ﭘﺮوژه ﺑﺎزﯾﺎﺑﯽ ﮔﺎزﻫﺎی ارﺳﺎﻟﯽ ﺑﻪ ﻓﻠﺮ،‬‬‬‬‬ پروژه های آتی شرکت پالایش نفت تهران در حوزه رعایت الزامات محیط زیستی می باشد.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

باید گفت اداره HSE شرکت پالایش نفت تهران در راستای اهداف و مأموریت در طول سالیان گذشته با برنامه ریزی مدون و فعالیت های وسیع و مؤثر در کلیه حوزه های کاری این شرکت تمامی ظرفیت های فنی و کارشناسی خود را جهت تأمین اصول و مبانی توسعه پایدار، حفظ و اعتلای سلامت و ایمنی کارکنان و حفاظت از محیط زیست به کار بسته است. بدین منظور نظارت بر ایمن نمودن کلیه فرایندهای مرتبط با تولید فراورده‌های نفتی دیگر مأموریت اصلی این اداره به شمار می‌رود. برنامه ریزی جهت استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرآیند بر مبنای ریسک(RISK BASED PROCESS SAFETY MANAGEMENT) بر مبنای  مدل راهنمای  CCPS (۲۰ المان )، تدوین Action Plan پیاده سازی و اجرای راهنمای PSSR ابلاغی ستاد پالایش و پخش و اجرای آن در پروژه های جاری و تعمیرات اساسی، براساس الزامات المان ۱۴ مدیریت ایمنی فرآیند RB-PSM مدل CCPS، تکمیل و بروز رسانی شناسایی و ارزیابی ریسک های فرآیندی به روش HAZOP و ریسک های مربوط به سایر فعالیت ها به روش What if  به صورت مستمر. همچنین ارزیابی ریسک قبل از شروع کارهای غیرروتین بنا به درخواست بهره بردار، ارزیابی ریسک حریق و برآورد حق بیمه تاسیسات با روش DOW INDEX، تشکیل کمیته عالی HSE به منظور جهت گیری های فوری در زمینه HSE به صورت ماهیانه و مستمر و طرح حوادث و ارائه راهکارهای کنترلی و اقدام اصلاحی، ثبت، بررسی و تجزیه و تحلیل تمامی رویدادها از جمله Near Miss, Medical Treatment, Accident, و ریشه یابی علل وقوع بمنظور جلوگیری از تکرار حوادث، تشکیل کمیته تجزیه، تحلیل و تحقیق بر حادثه جهت پیشگیری از تکرار حوادث بر اساس مدل لایه¬های حفاظتی PSM ، تدوین، به روز رسانی و آموزش دستورالعمل های اداره ایمنی، نظارت بر اجرای سیستم مدیریت تغییر (MOC) از طریق نرم افزار CMMS توسط ناظرین ایمنی مستقر در واحدها و بکارگیری سامانه هوشمند (Intelligent EHS) پایش و ثبت موارد نا ایمن در تعمیرات اساسی از مهم ترین اقداماتی است که پیرامون جلوگیری از تکرار حوادث مشابه و بالابردن سطح ایمنی پالایشگاه انجام شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه