English

مصرف گاز کشور بازهم افزایشی شد

همزمان با شدت گرفتن سرما در برخی مناطق کشور، روند مصرف گاز کل کشور با صعودی شدن به روزانه ۸۰۰ میلیون مترمکعب نزدیک شد.

مصرف گاز کشور بازهم افزایشی شد
به گزارش خبرگزاری موج

، بخش خانگی، تجاری و صنایع از جمله مصرف کنندگان عمده گاز تولیدی کشور محسوب می شوند. هر چه شدت سرمای هوا افزایش یابد، میزان مصرف گاز در این بخش‌ها بیشتر و بیشتر شده و بر طبل ناترازی بیشتر کوبیده می‌شود.

امسال سرمای هوا از همین اوایل پائیز چهره خود را نمایان کرد تا نشان دهد قرار است زمستانی سخت تر را به دنبال داشته باشد و از طرف دیگر زنگ هشداری برای متولیان تامین سوخت کشور باشد.

اوایل آبان ماه نخستین دور سرما شدت مصرف گاز را افزایش داد. همان زمان «سعید توکلی» مدیرعامل شرکت ملی گاز گفت: بر اساس پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی، نزدیک به چهار درجه دمای هوا سردتر می‌شود و میزان مصرف گاز نیز ۱۰۰ میلیون متر مکعب افزایش می‌یابد.

وی افزود: امسال یک سال استثنایی خواهد بود، زیرا نخستین بار است که توده هوای سرد اسکلندیناوی وارد کشور می‌شود و ۱۱ استان شمالی کشور را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ادامه‌داد: هر یک درجه کاهش دما، ۲۵ میلیون متر مکعب معادل یک فاز پارس جنوبی مصرف را افزایش خواهد داد.

براین اساس میانگین مصرف گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده روز ۱۲ آبان امسال به ۳۹۲ میلیون مترمکعب رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۸۵ میلیون مترمکعب، معادل بیش از سه فاز پارس جنوبی، افزایش مصرف داشته‌ایم.

این روند برای دومین باره هم تکرار شد و روز گذشته مجدد مصرف گاز به ۸۰۰ میلیون متر مکعب نزدیک شد تا زنگ خطر را برای ناترازی و جبران آن به صدا در آورد.

براین اساس، سرپرست مدیریت دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفت: مصرف گاز کل کشور با توجه به کاهش دمای هوا به ۷۹۴ میلیون مترمکعب در روز رسید.

«مسلم رحمانی» افزود: از این مقدار مصرف، ۴۱۷ میلیون مترمکعب آن مربوط به مصرف بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء است.

وی خاطرنشان‌کرد: مصرف گاز بخش خانگی، تجاری و صنایع جزء در مدت مشابه پارسال (۱۴۰۲) ۳۶۸ میلیون مترمکعب در روز بوده است.

این روند افزایشی مصرف نشان می دهد که کشورمان در بخش مصرف از پرمصرف ترین کشورها است و ضروری است برای این روند تدبیری اساسی اندیشیده شود؛ در غیر این صورت رها کردن آن آینده خوبی برای کشور رقم نخواهد زد. مدیریت مصرف انرژی راه رهایی از این شدت مصرف است که باید کشور یکپارچه برای آن اقدام کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه