رئیس سازمان چای کشور از پرداخت ۶۸ درصد از مطالبات چایکاران خبر داد
رئیس سازمان چای کشور با بیان این که، چایکاران مازندرانی امسال چهار هزار تن برگ سبز چای تولید کردهاند که ۵۰ درصد آن برگ سبز درجه یک و ۵۰ درصد دیگر برگ سبز درجه ۲ بوده است، گفت: ۶۸ درصد از مطالبات چایکاران کشور تاکنون پرداخت شد.
، حبیب جهانساز در بازدید از مزارع چای رامسر، ارزش برگ سبز استان مازندران را ۶۵ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان بیان کرد، افزود: تاکنون حدود ۴۶ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان معادل ۷۰.۷ درصد از وجه برگ سبز به چایکاران پرداخت شده که این میزان بیشتر از میانگین ۶۸ درصدی کشوری است.
وی با بیان این که، سه کارخانه فعال مرتبط با فراوری این محصول کشاورزی در رامسر ۱۰۰ درصد مطالبات چایکاران را تسویه کردهاند، گفت: تنها در این حوزه درصد جزئی از سهم دولت باقی مانده است.
رئیس سازمان چای کشور ادامه داد: کارخانه های تنکابن باید حدود ۳۲ میلیارد تومان به چایکاران پرداخت کنند که تاکنون ۲۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان از این مبلغ پرداخت شده است.
در مازندران ۱۰ کارخانه چای فعال وجود دارد که در فرایند تولید و تسویه مالی با چایکاران نقش دارند.
در غرب مازندران حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار باغ چای فعال و غیرفعال وجود دارد که یک هزار و ۲۵۰ هکتار آن در شهرستان های تنکابن و عباس آباد و یکهزار و ۱۰۰ هکتار آن در شهرستان رامسر واقع شده و این منطقه سال گذشته افزایش تولید ۳۰ درصدی چای را تجربه کرده است و شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی نیز برای سال ۱۴۰۳ نرخ جدید خرید هر کیلو برگ سبز چای درجه یک را ۱۸۰ هزار ریال و برگ سبز درجه ۲ را ۱۵۰ هزار ریال اعلام کرد که به طور میانگین این رقم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد داشته است.
بنا بر اعلام منابع رسمی سهم کارخانجات چای بابت بهای برگ سبز معادل ۷۵ درصد قیمت خرید تضمینی و ۲۵ درصد هم رقم حمایت دولت است.
فعالان حوزه اقتصاد کشاورزی معتقدند واردات چای، بیعلاقگی نسل جدید به تولید، معرفی نشدن چای ایرانی و ارزش اقتصادی بالای زمین در غرب مازندران سبب کاهش تولید این محصول شده و چنانچه برنامهریزی دقیقی برای این محصول راهبردی شمال کشور انجام نشود؛ سربرآوردن ساختمانهای سنگی و ویلایی از باغهای چای دور از انتظار نیست.
ارسال نظر