English

تخلیه کالاهای اساسی در بندر شهید بهشتی تحت مدیریت ایران است /۴۵ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۵ همت

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از همکاری ایران و هند در قالب قرارداد بی. او. تی در بندر شهید بهشتی چابهار خبر داد و گفت: هندی‌ها ۱۱۰ تجهیز به ایران منتقل می‌کنند و به مدت ۱۰ سال از آن‌ها بهره‌برداری خواهند کرد. همچنین در واردات کالاهای اساسی، ایران ۷۰ درصد از درآمدها را کسب می‌کند و هندی‌ها ۳۰ درصد سهم خواهند داشت.

تخلیه کالاهای اساسی در بندر شهید بهشتی تحت مدیریت ایران است /45 پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش 15 همت
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، قاسم عسکری نسب، مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان ، در حاشیه نمایشگاه حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته به تشریح آخرین اقدامات و پروژه‌های در حال اجرا در بندر شهید بهشتی چابهار پرداخت.

وی به اضافه شدن دو جرثقیل جدید از هندوستان برای تسریع در تخلیه بار کالاهای اساسی، گفت: این جرثقیل‌ها به سرعت عملیات تخلیه را افزایش داده‌اند، به طوری که هم‌اکنون در هر کشتی چهار جرثقیل فعال داریم و هندی‌ها نیز ۶ جرثقیل به ایران ارسال کرده‌اند که این امر باعث کاهش زمان تخلیه به پنج ساعت شده است.

عسکری نسب در ادامه افزود: در بخش مکنده‌ها نیز از برق و دیزل به طور همزمان استفاده می‌کنیم و مشکلات مربوط به تأمین سوخت حل شده است.

وی به پروژه‌های زیرساختی جدید در بندر شهید بهشتی اشاره کرد و عنوان کرد: برای تأمین برق، هیچ مشکلی در بندر شهید بهشتی چابهار نداریم و سال آینده یک نیروگاه ۲۵ مگاواتی در این بندر در حال احداث است. این نیروگاه علاوه بر تأمین برق، پنج هزار مترمکعب آب شیرین روزانه نیز تولید خواهد کرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از ۴۵ پروژه خارجی برای سرمایه‌گذاری در این بندر خبر داد و افزود: در بخش خصوصی نیز ۸ پروژه به ارزش ۸ هزار میلیارد تومان در حال اجرا است. به طور کلی، حدود ۱۵ همت سرمایه‌گذاری در بندر شهید بهشتی در حال انجام است.

وی به پروژه سیلوی ۱۰۰ هزار تنی اشاره کرد که در حال احداث است و گفت: این پروژه به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان در حال انتخاب پیمانکار است و یکی از پروژه‌های بزرگ در این بندر به شمار می‌آید. 

قاسم عسکری نسب در ادامه توضیحات خود درباره همکاری‌های بین ایران و هند در بندر شهید بهشتی چابهار گفت: هندی‌ها به عنوان سرمایه‌گذار با ایران در قالب قرارداد بی. او. تی (Build-Operate-Transfer) همکاری می‌کنند. این همکاری از سوی آمریکا به دلیل حمایت از کشورهای محصور در خشکی، مانند افغانستان، مستثنی شده است.

وی افزود: بر اساس قرارداد، هندی‌ها ۱۱۰ تجهیز را به ایران منتقل خواهند کرد و به مدت ۱۰ سال از این تجهیزات بهره‌برداری خواهند کرد. در نهایت، این تجهیزات به سازمان بنادر ایران منتقل می‌شود.

عسکری نسب با اشاره به بخش‌های مختلف فعالیت‌های اقتصادی در بندر شهید بهشتی خاطر نشان کرد: در حال حاضر، ۷۰ هکتار از اراضی بندر شهید بهشتی برای تخلیه و بارگیری کانتینری و عمومی در اختیار هندی‌ها قرار دارد. اما در زمینه تخلیه کالاهای اساسی، این مسئولیت بر عهده ایران است و هندی‌ها به عنوان شریک تجاری فعالیت می‌کنند.

وی در توضیح سهم‌های مالی همکاری‌های تجاری در بندر شهید بهشتی توضیح داد:در حوزه واردات کالاهای اساسی، سهم ایران ۷۰ درصد و سهم هند ۳۰ درصد است. در بخش ترانزیت، سهم دو طرف به صورت مساوی (۵۰-۵۰) تقسیم می‌شود و در صادرات، سهم ایران ۶۰ درصد و سهم هند ۴۰ درصد است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره واردات کالاهای اساسی از بندر شهید بهشتی، اظهار کرد: در حال حاضر، حجم ورودی کالاهای اساسی از این بندر حدود ۵۷۰ هزار تن بوده است که شامل جو، برنج و گندم می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه