رئیس سازمان هواپیمایی کشوری:
تعلیق پرواز به سوریه تا ۲۲ ژانویه/دو ایر لاین جدید وارد مدار شدند
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری به وضعیت پروازها به سوریه اشاره کرد و گفت: پروازها به سوریه تا تاریخ ۲۲ ژانویه معلق شدهاند، در حالی که پروازها به لبنان همچنان به صورت محدود ادامه دارد. در خصوص پروازها به مصر نیز نیازمند توافقات بین دو کشور هستیم.
، حسین پورفرزانه، رئیس سازمان هواپیمایی کشوری در نشست خبری اظهار کرد: تحریمها نه علیه صنعت هواپیمایی، بلکه علیه مردم کشور ما است و دشمنان تلاش دارند تا مردم را هدف قرار دهند. برای تعمیر هواپیماها باید از توان داخلی استفاده کنیم و در این راستا بیش از ۴۳۰ شرکت دانشبنیان در صنعت هواپیمایی فعالیت دارند که از ظرفیتهای آنها بهره میگیریم. در صورتی که قطعهای نیاز باشد و قابل تأمین از خارج باشد، آن را وارد میکنیم و هر جا امکان آوردن ناوگان جدید برای مردم وجود داشته باشد، این کار را انجام میدهیم. تحریمها ما را به سمت حل مشکلات هدایت کرده و ما به دنبال یافتن راهحلهای مناسب هستیم.
وی افزود: با توجه به برخورداری از تجهیزات کافی و دانشآموختگان متخصص در کشور، بسیاری از قطعاتی که در دسترس نبودهاند، توسط توان داخلی ساخته شدهاند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری همچنین به وضعیت پروازها به سوریه اشاره کرد و گفت: پروازها به سوریه تا تاریخ ۲۲ ژانویه معلق شدهاند، در حالی که پروازها به لبنان همچنان به صورت محدود ادامه دارد. در خصوص پروازها به مصر نیز نیازمند توافقات بین دو کشور هستیم.
پورفرزانه در خصوص بومیسازی قطعات صنعت هواپیمایی اظهار داشت: برای حفظ صنعت هواپیمایی و تضمین پروازهای ایمن، اولویت ما این است که مراکز استاندارد تعمیرات در داخل کشور فعال باشند. شرکتهای سازنده این مراکز مجاز هستند و در صورتی که دسترسی به مراکز خارجی نداشته باشیم، تعمیرات را در مراکز بومی انجام میدهیم. پیش از تحریمها، ایران قادر بود تمامی تعمیرات را در مراکز بینالمللی انجام دهد، اما اکنون به دلیل شرایط تحریمی، با محدودیتهایی مواجهیم.
وی افزود: قبل از انقلاب یک مرکز تعمیرات وجود داشت، اما اکنون نیروی انسانی متخصص و ماهری در کشور داریم. از ده سال گذشته، هر موتور هواپیمایی که برای تعمیر به خارج ارسال میشد، در آنجا توقیف میشد و تعمیر و نگهداری آن دشوار بود. اکنون هر موتوری که دچار مشکل میشود، در داخل کشور تعمیر میشود.
پورفرزانه به برخورد خصمانه با صنعت هواپیمایی ایران اشاره کرد و گفت : در تفاهمنامه شیگاگو تصریح شده که ملاحظات سیاسی نباید در این حوزه دخیل باشد، اما متاسفانه وقتی یک هواپیما از کشور دیگری عبور میکند، ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
وی خاطرنشان کرد: تحریمها نه تنها بر صنعت هواپیمایی تاثیر گذاشته بلکه مشکلاتی برای تامین دارو و مواد اولیه دارویی نیز به وجود آورده است. سازندگان دارو و مواد اولیه آن در حال حاضر با مشکلات جدی در تامین و تولید مواجهاند و این مسئله، مشکلات بیشتری برای مردم ایجاد کرده است.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری با اشاره به تفاهمنامه شیگاگو، اظهار کرد: تفاهمنامه شیگاگو یک توافق بینالمللی است که به کشورهای مختلف این امکان را میدهد تا در صنعت هواپیمایی به وفاق برسند. این صنعت بر دو ستون امنیت پرواز و ایمنی پرواز استوار است و سازمان هواپیمایی کشوری باید در این دو حوزه پاسخگو باشد.
وی افزود: در کشور ما، به دلیل مسائل سیاسی و تحریمها، برخی از مسائل باید توسط خود سازمان هواپیمایی کشوری مدیریت شود. به عنوان مثال، واحدهای طراحی و ساخت و تأمین قطعات باید در داخل کشور مدیریت شوند. علاوه بر این، اقتصاد هوانوردی در ایران نیاز به حمایت ویژه دارد، چرا که در کشورهای دیگر اینگونه مسائل وجود ندارد و ایران به دلیل تحریمها باید از این بخش حمایت و مراقبت کند.
پورفرزانه تصریح کرد: اگر به هر دلیلی ناوگان هواپیمایی کشور از گردش خارج شود، این به معنی قطع ارتباط ما با دنیای خارج است. بنابراین باید تلاش کنیم که این صنعت را حفظ کنیم. این صنعت، صنعتی لوکس نیست بلکه صنعتی توسعهمحور است و باید از آن حمایت و در اولویت قرار گیرد تا بتوانیم خدمات بهتری به مردم ارائه دهیم.
پورفرزانه در ادامه اعلام کرد: سازمان هواپیمایی کشوری به دنبال روشهای مختلف برای تقویت اقتصاد خود و بهبود شرایط فعالیتهای هوایی در کشور است.
۷۵ هواپیمای مسافری در دولت قبل وارد کشور شده است
وی در خصوص تعداد ورود هواپیماها در دولت سیزدهم گفت: آمار اعلامشده برای واردات 100 فروند هواپیما در سه سال دولت سیزدهم در سه گروه هواپیماهای سبک، سنگین و بالگرد صحیح بوده، اما در بخش هواپیماهای مسافری 75 فروند وارد شده که در حال حاضر 45 فروند آن فعال است.
پورفرزانه افزود: بخشی از این هواپیماها به دلیل کمبود قطعات، در انبار نگهداری میشدند و قرار نبود جنبه پروازی داشته باشند. همچنین تعدادی از این هواپیماها که وارد کشور شده بودند، هنوز در مرحله چک قرار دارند و فعال شدن آنها چند ماه زمان میبرد.
وی در ادامه به وضعیت پروازهای اروپایی اشاره کرد و گفت: با افزایش نرخ ارز، قیمتها نیز افزایش یافته است. دو ایرلاین جدید وارد مدار شدهاند که یکی از آنها به طور کامل حل شده است و مسافران با نرخ قبلی ایران ایر پرواز خواهند داشت. به طور کلی، قیمتها وابسته به نرخ ارز است.
پورفرزانه در خصوص پروازهای حج اظهار داشت: درباره پرواز حج دغدغههایی داشتیم، اما هنوز تصمیمی برای افزایش قیمت پروازها گرفته نشده است. همچنین برای پروازهای عتبات افزایش داریم، اما شرایطی را فراهم کردهایم که این تغییرات به طور کنترل شده انجام شود.
ارسال نظر