۷۴ درصد مصرف گاز کشور به بخش خانگی اختصاص یافت/شوک به شبکه گاز ایران
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت:در سال جاری، ۷۴ درصد از مصرف گاز کشور به مصارف خانگی اختصاص یافته است. این مصرف ناگهانی در بخش خانگی باعث ایجاد شوک به شبکه گاز کشور شد.
، پیمان خضرایی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، در نشست خبری تاسیسات تقویت فشار گاز قم و ذخیرهسازی سراجه اظهار کرد: شرکت انتقال گاز با بهرهگیری از شبکهای به طول ۴۶ هزار کیلومتر خطوط لوله گاز و ۹۴ ایستگاه تقویت فشار، نقش کلیدی در انتقال انرژی کشور ایفا میکند.
وی با اشاره به جایگاه این شرکت در زنجیره ارزش گاز کشور افزود:شبکه انتقال گاز از ۱۶ پالایشگاه اصلی کشور، از جمله خانگیران، بیدبلند و پارس جنوبی و... تأمین میشود و همچنین دو زنجیره ذخیرهسازی گاز دارد.
خضرایی با بیان اهمیت زنجیره انتقال گاز گفت: ۷۴ درصد از کل انرژی کشور به زنجیره گازی اختصاص دارد. عمده تولید گاز در جنوب کشور انجام میشود، اما مصرف اصلی در مناطق شمالی است که نیازمند انتقال گسترده و کارآمد گاز است.
افزایش تولید گاز در سال جاری
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در خصوص آمار تولید گاز اظهار کرد :طبق آمار روز گذشته 872 میلیون مترمکعب گاز در روز تولید شده است که نسبت به سال گذشته با تولید 833 میلیون مترمکعب، افزایش 40 میلیون مترمکعبی را نشان میدهد.
خضرایی بیان کرد: توانستیم با بهرهگیری از 384 توربین گازی به افزایش تقویت فشار گاز در شبکه کمک کنیم.
وی درباره الگوی مصرف گاز در کشور افزود: از کل تولید گاز، 34 درصد در نیروگاهها، 34 درصد در صنایع، 25 درصد در مصارف خانگی و 3 درصد در سایر بخشها مصرف میشود.
این مقام مسئول با اشاره به تغییرات مصرف در سال جاری اعلام کرد: در سال جاری، 74 درصد از مصرف گاز کشور به مصارف خانگی اختصاص یافته است. این مصرف ناگهانی در بخش خانگی باعث ایجاد شوک به شبکه گاز کشور میشود و مسئلهای است که باید برای جلوگیری از ناترازی گازی به آن توجه ویژه شود.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز بر اهمیت مدیریت مصرف در بخش خانگی تأکید کرد و خواستار همکاری مردم برای کاهش فشار بر شبکه گاز در فصلهای پرمصرف شد.
وی از اقدامات ویژه برای مدیریت بحران ناترازی گاز خبر داد و گفت: اولویت ما تأمین گاز برای مصارف خانگی است. برای این منظور، تعداد فشارافزاییها در شبکه را افزایش دادهایم تا گاز را با سرعت بیشتری از جنوب به مناطق شمالی کشور منتقل کنیم. این اقدام به دلیل پیچیدگیهای فنی انتقال گاز به شمال کشور نیازمند تلاش شبانهروزی است.
خضرایی با اشاره به ارتقای ظرفیت انتقال گاز افزود: تعداد کمپرسورهای شبکه از 189 واحد در سال گذشته به 205 واحد در سال جاری افزایش یافته است تا گاز با سرعت و کارایی بیشتری به مناطق مورد نیاز منتقل شود. همچنین، تعداد تاسیسات تقویت فشار نیز افزایش یافته است تا بتوانیم در شرایط پرمصرف، از اختلال در شبکه جلوگیری کنیم.
وی بر اهمیت ادامه این تلاشها برای تأمین پایدار گاز در فصلهای سرد سال تأکید کرد و خواستار همراهی مردم در مدیریت بهینه مصرف گاز شد.
مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران، از دستاوردهای اخیر این شرکت خبر داد و گفت: در 100 روز گذشته، شاخص قابلیت اندازهگیری از 54 درصد به 61.7 درصد افزایش یافته است. همچنین تعداد ایستگاههای تقویت فشار گاز از 90 به 94 و تعداد توربینهای گازی از 333 به 338 واحد ارتقا یافته است.
وی در ادامه افزود: 70 درصد از داراییهای شرکت ملی گاز ایران به شرکت انتقال گاز اختصاص دارد. این نشاندهنده نقش کلیدی این شرکت در مدیریت، انتقال و پایداری شبکه گاز کشور است.
مصرف گاز در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
خضرایی گفت:عملیات ذخیرهسازی گاز در پالایشگاههای سرخس و خانگیران در حال انجام است. با مطالعات صورتگرفته در حوزه ذخیرهسازی، امکان بازتولید گاز از این پروژهها فراهم خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت بهینهسازی مصرف گاز در کشور افزود: فرهنگسازی در زمینه مصرف گاز بسیار مؤثر است و اقدامات خوبی در این حوزه صورت گرفته است. اما طبق آمار، میزان مصرف گاز در ایران 2 تا 3 برابر میانگین جهانی است که نیازمند اصلاح الگوی مصرف و همکاری همه اقشار جامعه است.
ارسال نظر