وزیر صنعت، معدن و تجارت:
اهداف سند چشمانداز در صنعت فولاد محقق شده است
وزیر صنعت، معدن و تجارت، صنعت فولاد کشور را افتخارآفرین توصیف کرد و موقعیت ممتاز این صنعت پیشرو در تحقق اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ را قابل تحسین دانست.
، سیدمحمد اتابک در ششمین جشنواره ملی فولاد ایران با تاکید بر اهمیت تولید و نقش آن در رفع معظلات اقتصادی کشور، اظهار کرد: اگر تولید رونق پیدا کند، بسیاری از معضلات مانند بیکاری، تورم و رکود اقتصادی رنگ خواهد باخت.
وی ادامه داد: پول حاصل از تولید، کمعارضهترین نقدینگی در ساختار اقتصادی کشور است و حاصل جاری شدن این پول قوی در شریانهای اقتصاد کشور، چرخ رفاه و توسعه را به گردش در میآورد.
وزیر صمت افزود: صنعت فولاد با بهرهگیری از دانش بومی، جوانان متخصص و شرکتهای دانشبنیان، خود را از خسارات تحریم ظالمانه مصون کرده است، به گونهای که این صنعت در شرایط شدید تحریمها، چاره رویارویی با محدودیتها را به خوبی و درستی تشخیص داده و مشکلات را با تدبیر تحمل کرده است.
اتابک تاکید کرد تقویت دانش فنی و بومیسازی آن در صنعت فولاد کشور و جلب مشارکت تامین کنندگان موقعیت مناسبی برای حمایت از صنعت و تولید کشور فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه در تولید فولاد با وجود همه تنگناها در سالیان اخیر، تلاش و همت دستاندرکاران، ایران عزیز را موفق به کسب جایگاه دهم دنیا کرده است، اظهار کرد: این برای کشوری که در آغاز انقلاب ۱.۴ میلیون تن تولید فولاد داشته و امروز در جایگاه دهم دنیا ایستاده است، توفیق بزرگی است.
وزیر صمت با اشاره آسیبشناسی صنعت فولاد گفت: این جایگاه با تهدیدهای مختلف داخلی و خارجی روبرو است؛ در داخل کشور، بزرگترین تهدید ناترازی انرژی است؛ کسری برق و گاز باعث کاهشی شدن تولید است؛ وزارت صمت در هر زمانی اعتراض خود را در هیات دولت مطرح کرده، چون متأسفانه، نخستین جایی که جبران ناترازی از آن میشود، بخش صنعت است.
اتابک، استفاده از ظرفیت کامل صنعت فولاد برای دسترسی به ارزش افزوده را در رفع موانع صادرات موثر دانست و گفت: فولاد بعد از پتروشیمی بزرگترین ترید بینالمللی کشور است و میتواند بزرگترین ارزآوری را برای کشور داشته باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: خوشبختانه پیمانهای بینالمللی مثل اوراسیا، پیمان با پاکستان و پیمان با کشورهای همسایه که مورد انتظار تجار و صاحبان صنایع است در این چند ماهه، اجرایی شده است و امیدواریم بتوانیم فولاد را به عنوان یک صنعت پیشران در چارچوب قواعد تعرفه صفر و تبادل کالا، در بازارهای بینالمللی عرضه کنیم.
وزیر صمت همچنین یادآور شد: بومیسازی صنعت فولاد در دستور کار است زیرا تهدیدهای بیرونی، مزیت رقابتی صنعت فولاد را به چالش خواهد کشید و راهکار مقاومت در برابر ضربههای بازار؛ بومیسازی صنعت و دانشفنی تولید است.
اتابک با اشاره به از حمایت صنایع آسیبدیده از ناترازی انرژی خاطرنشان کرد: وزیر در هر جلسه هیات دولت موضوع ناترازی انرژی در تولید و صنایع را مطرح کرده و خوشبختانه آقای رئیسجمهور از رساندن انرژی به تولید حمایت کردهاند.
بسته پشتیبان تولید با حمایت رییسجمهور به هیات دولت رفته است
وی افزود: اخیرا بستهای با همکاری بخش خصوصی آماده و به هیات دولت تقدیم شده است که کلیات آن در کمیسیون زیربنایی تائید و امیدواریم هرچه زودتر با اصلاحاتی در هیات دولت برخی از مشکلات صنایع حل شود.
وزیر صمت، حکمرانی صنعت و معدن با سیاستگذاری دقیق و ارتباط موثر با ایجاد مرکزیت در تصمیمگیری را ضروری خواند و افزود: پیش از این ستاد فولاد، این وظیفه را برعهده داشته و امروز بهدنبال راهاندازی این ستاد با حضور بخش خصوصی و انجمن تولیدکنندگان هستیم تا برخی از تنظیمگریها در این ستاد محقق شده و شرایط فولاد بهتر شود.
اتابک با بیان اینکه صنعت فولاد به جایی رسیده که جلب اعتماد عمومی در آن وجود دارد و میتوان برخی از سرمایههای ساکن و غیرمولد مردم را وارد صنعت فولاد کرد، تصریح کرد: جلب مشارکت مردم فقط در عرصههای سیاسی نیست بلکه جلب مشارکت میتواند در زندگی و رفاه مردم، اثرات خوبی داشته باشد و از این ظرفیت در توسعه صنعت میتوان بهره گرفت.
وی افزود: خوشبختانه در برنامه هفتم هم پیشبینیهای خوبی برای مردمی کردن بخش صنعت وجود دارد که این مساله منتج به جلوگیری از خام فروشی و ارتقای تکنولوژی صنعت میشود، به گونهای که یکی از نکاتی که در بومیسازی به آن اشاره شده، بحث ارتقای تکنولوژی است که ما اینجا نه تنها در فولاد بلکه در سایر صنایع هم از آن رنج میبریم.
وزیر صمت در پایان گفت: امیدواریم فولاد با شرایط موجود سریعتر بتواند بخش بیشتری از صنعت را با مشارکت مردم پیش ببرد.
ایجاد کارگروههایی که این موضوع را دنبال کنند و در بازارهای هدف این اقدام را به نتیجه برسانند، در حال برنامهریزی است که بخشی از آن هم به نتیجه رسیده است.
ارسال نظر