سرمایهگذاری چینی ها در منطقه آزاد اروند/ ورود خودروهای هیبریدی بدون ترخیص
مدیرعامل منطقه آزاد اروند از تمرکز سرمایهگذاریهای خارجی در حوزههای معدنی و الکترونیک که عمدتاً از سوی چینی ها است، خبر داد.
، علی زارعی، مدیرعامل منطقه آزاد اروند، در نشست خبری با بیان اینکه منطقه آزاد اروند نقش مهمی در توسعه کشور دارد، اظهار کرد : در حال حاضر، در بخشهای عمرانی،به ارزش ۱۸۹۰ میلیارد تومان در شهرهای آبادان و خرمشهر در حال اجرا است و ۸۰ درصد از درآمدهای منطقه به این فعالیتها اختصاص یافته است.
زارعی به رشد صادرات در این منطقه اشاره کرد و افزود: در دو سال گذشته، بیشترین میزان صادرات را داشتهایم که رشد ۱۵ درصدی را نشان میدهد. در سال گذشته، مجموع صادرات از بنادر شلمچه و آبادان به ۶۲۰ میلیون دلار رسید و امسال این رقم به ۲ میلیون دلار رسیده که رشد ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
وی در ادامه از فعالیت ۲۷۰ کارخانه در زمینههای نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه آزاد اروند خبر داد و تصریح کرد : در سال گذشته، ۲۲۰ میلیون دلار صادرات داشتیم و امسال نیز ۱۸۰ میلیون دلار صادرات داشتهایم که نشان از پیشرفت ۱۰ درصدی در این حوزه است.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند به پروژههای توسعهای اشاره کرد و گفت: مرز شلمچه به عنوان مرز مهم اقتصادی شناخته میشود و با همچنین با حذف بروکراسیهای اداری، پس از ۲۰ سال بیش از ۱۰۰ هکتار بارانداز تجاری راهاندازی کردیم.
زارعی از رشد ۳۰ درصدی صدور کسبوکارها در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال گذشته خبر داد و افزود: در زمینه جذب سرمایهگذاری نیز، شاهد رشد ۱۰۰ درصدی نسبت به دو سال گذشته بودیم. در این راستا، ۱۰۶ بسته سرمایهگذاری به ارزش ۲۸ همت ارائه دادهایم.
وی به جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی اشاره کرد و گفت: در سال گذشته، ۵ همت سرمایهگذاری داخلی جذب کردیم و در نیمه اول امسال، ۲.۵ همت دیگر جذب شده است. همچنین در جذب سرمایهگذاری خارجی، سال گذشته ۱۷ میلیون دلار و در نیمه اول امسال ۲۰ میلیون دلار جذب سرمایهگذار خارجی داشتهایم.
زارعی از معرفی بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان واحدهای صنفی دچار مشکل در منطقه آزاد اروند خبر داد و افزود: در سال جاری، پروژههای صنعتی ارزشمند به مبلغ ۱۳۶ میلیارد تومان تعریف شده است که رشد ۲۰۹ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان میدهد.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند به دستاوردهای این منطقه در حوزه واردات و صادرات اشاره کرد و عنوان کرد: پس از ۷ سال، اولین واردات خودروهای سواری هیبریدی به منطقه آزاد اروند انجام شد. همچنین، واردات خودروهای راهداری نیز به این منطقه آغاز گردید.
زارعی با تأکید بر اهمیت تقویت زیرساختها در منطقه آزاد اروند، اظهار داشت: منطقه آزاد اروند به تعاملات سازنده با بخشهای مختلف دولت و بخش خصوصی ادامه میدهد و تمرکز ویژهای بر تقویت زیرساختها دارد.
وی به چالشهای گذشته اشاره کرد و گفت: در دوران کرونا، صادرات این منطقه به دلیل مشکلات موجود دچار رکود شد، اما با همکاریهای صورتگرفته با اتاق بازرگانی ایران، منطقه آزاد اروند مجدداً فعال شده و مشوقهای خوبی برای صادرکنندگان فراهم کردهایم.
زارعی از رشد قابل توجه صادرات خبر داد و افزود: در حال حاضر، صادرات منطقه آزاد اروند به ۸۵۰ میلیون دلار رسیده و هدفگذاری ما برای سال جاری دستیابی به صادرات یک میلیارد دلار است.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند اعلام کرد: سرمایهگذاریهای خارجی در این منطقه عمدتاً در حوزههای معدنی و الکترونیک متمرکز است و بیشتر این سرمایهگذاریها از سوی چین انجام میشود.
وی به واردات خودروهای هیبریدی اشاره کرد و گفت: این خودروها وارد شدهاند، اما هنوز ترخیص نشدهاند.
مدیرعامل منطقه آزاد اروند به واردات ۱۹۰۰ کامیون اشاره کرد و افزود : در سالهای گذشته خدمات بهسازی فرودگاه آبادان انجام شده است.
وی تأکید کرد: درخواست کردیم مدیریت فرودگاه آبادان در اختیار سازمان منطقه آزاد قرار گیرد، اما شرکت فرودگاه همکاری لازم را نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: فرودگاه آبادان هیچ تداخلی با فرودگاه بصره ندارد.
مدیرعامل گفت: منطقه آزاد اروند دارای بیشترین تعداد خودروهای پلاک مناطق آزاد در کشور است و پس از ابلاغ مصوبه هیئت دولت در خصوص آزادسازی واردات خودرو، این منطقه اولین جایی بود که این مصوبه را عملیاتی کرد.
ارسال نظر