ناترازی انرژی مانع رشد تولید و صادرات/ لزوم افزایش سهم انرژیهای تجدیدپذیر در صنعت
مدیرعامل گروه توسعه ملی با اشاره به رکود سرمایهگذاری در زیرساختهای صنعتی از اواخر دهه ۸۰، از بحران انرژی در سال ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: ناترازی انرژی موجب کاهش تولید و افزایش وابستگی به واردات شده است.
، فرهاد زرگری، مدیرعامل گروه توسعه ملی، در همایش پایداری صنایع در بحران ناترازی انرژی، با اشاره به تاریخچه سرمایهگذاری در زیرساختهای صنعتی، اظهار کرد: توسعه زیرساختهای صنعتی از دهه ۷۰ آغاز شد و در دهه ۸۰ شاهد رشد سرمایهگذاری در این بخش بودیم، اما از اواخر دهه ۸۰ رکود در سرمایهگذاریها به وجود آمد. در دهه ۹۰ ناترازی انرژی خود را نشان داد و در سال ۱۴۰۰ شاهد بحران شدید در این حوزه بودیم.
وی ادامه داد: ناترازی انرژی باعث شده صنایع با کاهش تولید و تیراژ مواجه شوند، بهای تمام شده افزایش پیدا کند و وابستگی به واردات بیشتر شود.
به گفته زرگری بازارهای صادراتی را از دست دادهایم و در حال حاضر کمتر از ۵ درصد از انرژی کشور از منابع تجدیدپذیر تأمین میشود، در حالی که هدفگذاری ما برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ۳۰ درصد است که برای دستیابی به این هدف، باید تأمین مالی لازم صورت گیرد.
زرگری با اشاره به نیاز به همکاری بخش دولتی و خصوصی در این زمینه، تاکید کرد: بخش دولتی و خصوصی باید در راستای برنامههای هدفگذاریشده حرکت کنند و برای تحقق این هدف به ظرفیتهای نیروهای برجسته، محققین و متخصصان و شرکتهای دانشبنیان نیاز داریم.
وی افزود: سهم انرژیهای تجدیدپذیر در بسیاری از کشورها، بهویژه در عربستان، در حال افزایش است. برای پیشرفت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، گروه توسعه ملی به عنوان مجموعهای چندرشتهای با پشتیبانی از بزرگترین بانک در زمینه انرژیهای تجدیدناپذیر، هدفگذاری کرده است.
زرگری به تکلیف قانونی صنایع در حوزه تأمین انرژی اشاره کرد و گفت: صنایع باید ۵ تا ۱۰ درصد انرژی خود را از منابع تجدیدپذیر تأمین کنند و شرکتها و بنگاههای بزرگ اقتصادی باید در رفع ناترازی انرژی نقش ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: صنعت یکی از بخشهای مهم کشور است که بخش اعظم تولید ناخالص داخلی را تشکیل میدهد و نقش حیاتی در ارتقای ارزش افزوده و توسعه اقتصادی کشور دارد. در سه حوزه تولید مواد شیمیایی و نفتی، صنایع غذایی و فلزات پایه پیشرفتهایی در سرمایهگذاریها حاصل شده است.
ارسال نظر