English

در پاسخ به خبرگزاری موج مطرح شد؛

افزایش تدریجی آبونمان آب برای ویلاهای پرمصرف تا سال ۱۴۰۶/تنش آبی در ۲۳ استان کشور

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب اعلام کرد: طبق مصوبه جدید هیئت وزیران، آبونمان مصرفی برای ویلاهای پرمصرف از سال ۱۴۰۳ به طور تدریجی افزایش یافته و در سال ۱۴۰۶ به ۱۰۰ درصد قیمت غیر یارانه‌ای خواهد رسید. همچنین، خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی از پرداخت هزینه آبونمان معاف خواهند بود.

افزایش تدریجی آبونمان آب برای ویلاهای پرمصرف تا سال ۱۴۰۶/تنش آبی در 23 استان کشور

هاشم امینی، مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در بیستمین نمایشگاه آب و فاضلاب در نشست خبری در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره مصوبه هیئت وزیران برای تعیین آبونمان آب و فاضلاب مصرفی ویلاهای پرمصرف اظهار کرد:طبق قانون برنامه توسعه کشور، سیاست‌های مدیریت مصرف آب در بخش آب شرب به مردم واگذار شده است. بر این اساس، مبلغ آبونمان برای هر واحد مشترک در سال ۱۴۰۳ معادل پنجاه درصد قیمت غیر یارانه‌ای تعیین شده است. این نرخ برای سال آینده به ۶۵ درصد قیمت غیر یارانه‌ای افزایش می‌یابد و برای سال ۱۴۰۵ به ۸۰ درصد و در نهایت در سال ۱۴۰۶ به ۱۰۰ درصد قیمت غیر یارانه‌ای خواهد رسید.

وی افزود: همچنین طبق بند (الف) ماده ۳۹ قانون برنامه پنج‌ساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳، مشترکان خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی کشور از پرداخت هزینه آبونمان معاف هستند.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب در خصوص آب بهای اقامتگاه‌های غیر دائمی کشور از جمله ویلاها، باغ ویلاها و خانه باغ‌ها نیز توضیح داد: برای مصارف تا سقف الگوی مصرف، آب بهای این اقامتگاه‌ها معادل قیمت غیر یارانه‌ای محاسبه می‌شود. برای مصارف مازاد بر الگو تا دو برابر الگوی مصرف، سه برابر قیمت غیر یارانه‌ای و برای مصرف مازاد بر دو برابر الگو، پنج برابر قیمت غیر یارانه‌ای دریافت می‌شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری موج در خصوص عرضه پساب‌ها در بورس نیز گفت: همکاری‌های خوبی با بورس انرژی کشور در دو مرحله واگذاری پساب داشتیم که مورد استقبال بخش صنعتی قرار گرفته است. این روند ادامه دارد و به همکاری‌های بیشتری با بورس انرژی کشور برای واگذاری پساب برای مصارف صنعتی ادامه خواهیم داد. لازم به ذکر است که واگذاری پساب منحصر به بورس انرژی نیست و بخش خصوصی نیز در این زمینه فعال است.

 

کشور در شرایط خشکسالی شدید قرار دارد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب، با اشاره به شرایط اقلیمی کشور، اظهار کرد: کشور ما در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و کمبود بارش‌ها نسبت به سایر نقاط دنیا باعث ایجاد مشکلاتی در تأمین منابع آب سطحی و زیرزمینی شده است. بارش‌های کشور یک سوم دیگر کشورها است و پراکنش نامتعادل آن، برخی مناطق را با بارش‌های کمتر از ۳۰ میلی‌متر مواجه کرده است. این موضوع تأمین آب شرب را با چالش‌هایی روبه‌رو کرده است.

وی افزود: در چهار سال گذشته، شرایط خشکسالی کشور به طور خاص متفاوت بوده و امسال از ۵۷ سال گذشته، کشور در رتبه ۵۳ قرار دارد. شرایط فعلی دشوار است و برای پشت سر گذاشتن ماه‌های آتی به ویژه تابستان، نیاز به مدیریت مصرف و نظارت دقیق داریم.

امینی  تصریح کرد: وظیفه وزارت نیرو تأمین آب پایدار شرب و بهداشت است و باید از پیک مصرف در ایام شبه عید و تابستان بدون ناترازی عبور کنیم. برای این منظور، تمامی استان‌های کشور به صورت هفتگی پایش منابع آب را انجام می‌دهند و پروژه‌های مقابله با تنش آبی در روستاها به طور مستمر پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به آخرین پایش منابع سطحی کشور توضیح داد: براساس آخرین گزارش‌ها، ۴۳ شهر از ۲۳ استان کشور با تنش آبی مواجه هستند. به همین دلیل، ۱۶۱ پروژه برای عبور از پیک مصرف تعریف شده و در حال اجراست. در استان هرمزگان نیز هفته گذشته پروژه‌های جدیدی آغاز کردیم تا مشکل تأمین آب برای شهروندان این استان رفع شود. در عین حال، از مردم خواستیم تا به مدیریت مصرف آب توجه داشته باشند.

 

پروژه‌های تأمین آب در مناطق کم بارش و روستاها با اعتبارات جدید

 مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب به کاهش بارش‌ها در استان‌های مختلف اشاره کرد و گفت: سد های استان مرکزی و شهرهای ساوه، اصفهان و تهران با کاهش بارش‌ها مواجه بوده‌ایم و برای مقابله با این مشکل، پروژه‌هایی تعریف شده است. در ۴۳ شهر و ۲۳ استان با همکاری مردم و تزریق مالی از سازمان بودجه، در حال مدیریت مصرف آب هستیم.

وی به تأمین آب کیفی اشاره کرد و افزود: در این دولت، ۳۶ تصفیه‌خانه آب به بهره‌برداری رسیده است و برنامه‌های گسترده‌ای برای تأمین آب روستایی داریم. تاکنون برای تأمین آب ۱۰ هزار روستا اقدام شده که از این تعداد، ۷ هزار و ۶۷ روستا شناسایی و آب‌رسانی انجام شده است. امیدواریم تا پایان سال، تأمین آب برای ۷ هزار و ۶۰۰ روستا انجام شود.

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب با اشاره به اعتبارات در نظر گرفته شده برای تأمین آب شرب،خاطر نشان کرد: در بودجه سال ۱۴۰۳، اعتبار خوبی برای تأمین آب در نظر گرفته شده است که شامل ۲ هزار و ۸۴ روستا است.

امینی به تنوع منابع تأمین آب اشاره کرد و تصریح کرد: در نوار ساحلی کشور، برنامه‌هایی برای تأمین آب شرب از طریق سامانه‌های آب شیرین‌کن داریم. تاکنون ۸۶ سامانه آب شیرین‌کن در حال بهره‌برداری است که ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از این منابع استفاده می‌کنند. علاوه بر این، ۱۷ سامانه آب شیرین‌کن دیگر در دست احداث است که به این تعداد اضافه خواهد شد. این پروژه‌ها جدا از ۶ آب شیرین‌کن موجود در خلیج فارس است.

 

استفاده از پساب در صنعت با ۶۶ قرارداد

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب به قانون در برنامه هفتم توسعه اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته، طبق این بند، صنایع آب‌بر به استفاده از پساب و تغییر فرآیندهای خود برای بهره‌برداری از آب‌های زیرزمینی با کیفیت ملزم شدند تا چرخه صنعت آب پایدارتر شود.

وی افزود: تا کنون ۶۶ قرارداد با بخش صنعت منعقد شده و ۱۴۰ پروژه به ارزش هزار میلیارد تومان در این راستا در دست اجراست. همچنین در زمینه جمع‌آوری پساب، ۲۷۷ تصفیه‌خانه احداث شده که توانسته‌اند یک میلیون و ۶۰۰ هزار مترمکعب پساب فاضلاب را جمع‌آوری کنند.

 مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور درباره برنامه دولت برای افزایش قیمت آب، گفت: در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای افزایش قیمت آب وجود ندارد.

امینی درباره میزان بودجه درنظر گرفته شده برای کاهش هدر رفت آب، بیان کرد: تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی تجهیزات در راستای کاهش هدر رفت آب در نظر گرفته شده که ۷۰ درصد برای حوزه شهری و ۳۰ درصد برای بخش روستایی خواهد بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر پرت شبکه ۱۵ درصد است، افزود: برای کاهش هر یک درصد کاهش ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه