راه اندازی سامانههای هوش مصنوعی برای پیشبینی ورودی آب به سدها و مدیریت بحران آب
رئیس موسسه تحقیقات آب از راهاندازی سامانههای جدید مبتنی بر هوش مصنوعی برای پیشبینی ورودی آب به سدها خبر داد.
، محمدرضا کاویانپور، رئیس موسسه تحقیقات آب، در نشست خبری بیستمین نمایشگاه آب و فاضلاب با اشاره به اهمیت موضوع بحران آب،اظهار کرد : بحران آب مسئلهای جدید نیست و از دیرباز در کشور ما، ۴۰ هزار قنات احداث شده. در سالهای اخیر، به دلیل تغییرات آب و هوایی، این بحران تشدید شده است.
وی افزود: در حال حاضر، ۹۰ درصد از سدهای کشور تحت نظارت موسسه تحقیقات آب هستند و بسیاری از کارهای پایش سدها انجام میشود.
رئیس موسسه تحقیقات آب از راهاندازی سامانههای جدید در این موسسه خبر داد و گفت: یکی از این سامانهها، سامانه سنجش ورودی آب به سدهای کشور است که به هوش مصنوعی مجهز شده و این امکان را فراهم میکند که میزان ورودی آب به سدها در ۶ ماه آینده را پیشبینی کرده و به مدیران ارائه دهیم. این پیشبینیها در برنامهریزی برای تأمین آب شرب و کشاورزی بسیار مؤثر است.
کاویانپور به سامانه جدیدی که اطلاعات دریای خزر را جمعآوری میکند، اشاره کرد و توضیح داد: این سامانه، دید روشنی از رفتار دریای خزر به ما میدهد. با توجه به تغییرات سطح آب این دریا و تأثیر آن بر سواحل ایران، این مسئله برای ما حائز اهمیت است. وی افزود:با سیاست های امریکا در صورت ادامه روند افزایش تراز آب تمامی دریاها تا سال ۲۱۰۰، سطح آب دریا به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
وی از کاهش سطح تراز آب دریای خزر در سالهای اخیر خبر داد و گفت: از سال ۱۳۷۵ به بعد، تراز آب دریای خزر حدود ۲.۳ متر کاهش یافته و از سال ۱۴۰۰ تاکنون نیز یک کیلومتر از سطح این دریا کاهش یافته است. در سال ۲۰۲۴، ۲۵ سانتیمتر دیگر کاهش تراز داشتهایم.
رئیس موسسه تحقیقات آب یادآور شد: در ۵۰۰ سال گذشته، این کمترین تراز آب در دریای خزر بوده است.
کاویانپور به فعالیتهای محیط زیستی، شیلاتی و کشاورزی در این مناطق اشاره کرد و گفت : خلیج گرگان بیشترین کاهش تراز آب را تجربه کرده است و از این به بعد باید برای این بحران برنامهریزی کنیم.
وی به سهم بالای کشورهای آمریکا، چین و روسیه در تولید گازهای گلخانهای اشاره کرد و افزود: ۷۵ درصد حجم گازهای گلخانهای جهان مربوط به این سه کشور است.
ارسال نظر