English

کاهش ۲۹ درصدی سرانه مصرف آب در کلان‌شهر مشهد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به بحران آبی این کلان‌شهر گفت:با توجه به مدیریت در مصرف آب در این کلان شهر ۲۹ درصد سرانه مصرف آب را کاهش دادیم.

کاهش ۲۹ درصدی سرانه مصرف آب در کلان‌شهر مشهد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد، در بیستمین نمایشگاه آب و فاضلاب تهران با اشاره به شرایط خاص کلان‌شهر مشهد اظهار کرد: مشهد به عنوان دومین کلان‌شهر کشور، به دلیل وجود بارگاه ملکوتی امام رضا (ع)، سالانه میزبان ۳۰ میلیون زائر است. این جمعیت بالا، به ویژه در ایام خاص، از جمعیت ساکن شهر پیشی می‌گیرد و مدیریت منابع آب در مشهد را با چالش‌های فراوانی روبه‌رو کرده است.  

وی با بیان اینکه مشهد در منطقه‌ای با اقلیم خشک و نیمه‌خشک قرار دارد، افزود: دشت‌های مشهد با بحران‌های شدید آب مواجه هستند و افت سفره‌های زیرزمینی و افزایش فرونشست زمین از جمله پیامدهای این وضعیت است. در حال حاضر، ۲۰ درصد از منابع آبی مشهد از منابع سطحی و ۸۰ درصد از منابع زیرزمینی تأمین می‌شود، اما تغییرات اقلیمی شرایط را وخیم‌تر کرده است.  

اسماعیلیان تأکید کرد: طی چهار سال گذشته، مشهد با خشکسالی‌های متوالی مواجه بوده و تأمین آب این کلان‌شهر ۵۰ درصد از چهار سد و ۵۰ درصد دیگر از منابع زیرزمینی انجام می‌شود. 

وی تصریح کرد: با این وجود، مشهد همچنان در تنش آبی قرار دارد و یکی از راهبردهای اساسی برای عبور از این بحران، استفاده از ظرفیت‌های بالقوه همچون اتصال چاه‌های ارگان‌ها به شبکه آب و فاضلاب است.  

تفاهم نامه

مدیرعامل آبفای مشهد به اقدامات این شرکت در مدیریت مصرف آب اشاره کرد و گفت: مشهد به عنوان شهر پایلوت در حوزه مدیریت مصرف آب توسط وزارت نیرو انتخاب شده است. در یک بازه سه‌ساله و با انجام مطالعات اجتماعی و فرهنگی، توانستیم سرانه مصرف آب را ۲۹ درصد کاهش دهیم و تابستان سخت گذشته را با موفقیت پشت سر بگذاریم.  

وی با اشاره به کاهش ۱۲ درصدی منابع آبی سدها نسبت به سال گذشته و همچنین کاهش ۶ درصدی سرانه استحصال آب افزود: در زمینه فرهنگ‌سازی مصرف آب، برنامه‌های گسترده‌ای در مدارس و دانشگاه‌های مشهد اجرا شده است. امضای قراردادهای همکاری با نهادهای آموزشی، بهره‌گیری از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و راه‌اندازی سامانه دستیار آموزشی از جمله اقدامات انجام‌شده است.  

به گفته اسماعیلیان، این برنامه‌ها در سال اول شامل آموزش هزار دبیر و ۲۰ هزار دانش‌آموز بود که در سال دوم به ۶ هزار دبیر و ۴۰ هزار دانش‌آموز و امسال به ۱۰ هزار دبیر و ۱۳۰ هزار دانش‌آموز افزایش یافته است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه