English

امضای تفاهم‌نامه‌های ۴۰۰ میلیون دلاری برای طرح فشارافزایی پارس جنوبی/۷۰ درصد پروژه با توان داخلی انجام می‌شود

مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران از امضای ۴ تفاهم‌نامه به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار برای اجرای طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی خبر داد.

امضای تفاهم‌نامه‌های 400 میلیون دلاری برای طرح فشارافزایی پارس جنوبی/70 درصد پروژه با توان داخلی انجام می‌شود
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، رضا دهقان، مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران، در نشست خبری پیرامون طرح فشارافزایی میدان مشترک پارس جنوبی، با اشاره به اینکه پارس جنوبی بزرگ‌ترین میدان گازی کشور محسوب می‌شود اظهار کزد: ۷۰ درصد گاز و ۴۰ درصد بنزین کشور را تأمین می‌کند.و ایران و قطر از حدود سه دهه گذشته برداشت از این میدان را آغاز کرده‌اند، اما پیش‌بینی می‌شود طی سه تا چهار سال آینده، افت فشار و کاهش برداشت رخ دهد.  

دهقان افزود: هر دو کشور مطالعاتی را در زمینه فشارافزایی میدان پارس جنوبی انجام داده‌اند؛ قطر از دو سال قبل برنامه‌ریزی‌های خود را آغاز کرده و ایران نیز در سال ۱۳۹۵ مطالعاتی را با همکاری یک شرکت فرانسوی انجام داده بود. با این حال، در سال ۱۳۹۷ این شرکت به دلیل تحریم‌ها از ادامه همکاری انصراف داد، اما ۹۰ درصد از مطالعات تکمیل شده بود.  

وی عنوان کرد: با توجه به حساسیت موضوع، در سال ۱۴۰۲ مدیریت کلان این پروژه به ستاد نفت واگذار شد و تصمیمات مهمی در این زمینه اتخاذ گردید. در این راستا، کمیته ویژه فشارافزایی و نگهداشت پارس جنوبی در شرکت ملی نفت ایران تشکیل شد.  

 وی خاطرنشان کرد: در ابتدای سال جاری، طراحی ۷ هاب فشارافزایی (هر هاب شامل دو سکوی فشارافزایی) انجام شد، به‌گونه‌ای که تمامی این هاب‌ها و سکوها طراحی یکسانی داشته باشند.  

دهقان در خصوص قراردادهای امضاشده در سال گذشته توضیح داد: در اسفندماه سال گذشته، مطالعات انجام‌شده توسط شرکت فرانسوی مورد بررسی قرار گرفت و با جذب پیمانکاران داخلی، فرآیند اجرایی آغاز شد. از آنجا که امکان امضای قرارداد اجرایی تا پایان سال فراهم نبود، موافقت‌نامه‌ای با پیمانکاران داخلی امضا شد. بر این اساس، ۴ تفاهم‌نامه به ارزش ۴۰۰ میلیون دلار به امضا رسید.  

مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران گفت: این اقدامات، گامی مهم در راستای حفظ و افزایش تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی است.

دهقان به اشتباهات گذشته در ارزیابی سرمایه‌گذاری‌ها اشاره کرد توضیح داد: ۲۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مطرح شده برای طرح فشارافزایی پارس جنوبی اشتباه است. 

وی افزود: ۷ طرح در این پروژه به مبلغ ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خواهد شد و این طرح‌ها ۷۸۰ میلیارد دلار درآمد برای کشور از گاز اضافی و مایعات گاز به همراه خواهد داشت.

دهقان از پیش‌بینی تولید اولین گاز از این طرح در سال ۱۴۰۷ خبر داد و گفت: هر هاب فشارافزایی دارای ۶۰ هزار تن وزن است و مجموع وزن ۷ هاب برابر با ۴۲۰ هزار تن خواهد بود. وی اظهار داشت: برای اجرای این پروژه، ۱۷ هزار نفر به‌صورت مستقیم و ۵۰ هزار نفر به‌صورت غیرمستقیم مشغول به کار خواهند شد.

مدیر مهندسی نفت درباره ساخت و تأمین زیرساخت‌ها نیز بیان کرد: برای تأمین توربوکمپرس‌ها، همکاری‌هایی با شرکت مپنا انجام شده است و این شرکت آماده است تا قراردادهای مربوطه را امضا کرده و تجهیزات مورد نیاز را تأمین کند.

وی با اشاره به اهمیت استفاده از ظرفیت‌های داخلی،عنوان کرد: ۷۰ درصد از این پروژه با استفاده از توان داخلی کشور انجام خواهد شد. دهقان با اشاره به فشارهایی که برای رسیدن به نتیجه در این پروژه وجود داشته است، افزود: متأسفانه به دلیل استرس ناشی از رقابت با قطر برای فشارافزایی، توجه کافی به مخاطرات زیست‌محیطی نشد.

دهقان در بخش دیگری از سخنان خود، به اولویت‌های پروژه اشاره کرد و اعلام کرد: سه هاب از هفت هاب فشارافزایی در اولویت قرار دارند و باید تا سال ۱۴۰۷ آماده شوند. 

وی اشاره کرد: فشارافزایی در دریا و فراساحل انجام خواهد شد، اما یک هاب به‌عنوان پشتیبان در خشکی در نظر گرفته شده است.

مدیر مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت به تأخیرهای ایجادشده در پروژه اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ انواع مطالعات در این زمینه انجام شد، اما به دلیل تحریم‌ها، اجرای آن با تأخیر مواجه شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه