English

معاون وزیر نیرو:

۲۸۲ طرح ملی صنعت آب و برق در ۳۱ استان افتتاح می‌شود

معاون وزیر نیرو از افتتاح ۲۸۲ طرح بزرگ ملی صنعت آب و برق در ۳۱ استان کشور در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: این طرح‌ها با بیش از ۵۶ همت سرمایه‌گذاری تقدیم ملت ایران اسلامی می‌شود.

 282 طرح ملی صنعت آب و برق در 31 استان افتتاح می‌شود
به گزارش خبرگزاری موج

، یزدان رضایی، معاون وزیر نیرو در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تبریک فرا رسیدن دهه فجر انقلاب سالامی و اعیاد شعبانیه گفت: امروز فرصت مناسبی است که پس از ۴۶ سال، یادآوری کنیم در چه وضعیتی قرار داریم و برنامه‌های ما برای دستیابی و تحقق اهداف این انقلاب بزرگ چگونه بوده است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو افزود: بی‌تردید، گذر از چالش‌های امروزی آب و انرژی، مستلزم تکمیل زیرساخت‌های اساسی مورد نیاز با استفاده از ظرفیت نخبگان دانشگاهی، متخصصان داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان در کنار اصلاح اقتصاد آب و برق با رویکرد مشارکت، جلب اعتماد بخش خصوصی و همکاری همه مشترکان در حوزه‌های مختلف و نقش‌آفرینان این حوزه است.

وی ادامه داد: در این چارچوب و در راس برنامه‌های دولت چهاردهم، جلب اعتماد سرمایه‌گذاران حوزه آب و برق از طریق ایجاد شور و نشاط در فضای کسب کار این حوزه مد نظر قرار گرفته است.

رضایی اضافه کرد: برنامه هفتم توسعه با عنوان نقشه راه پیشرفت کشور با محوریت توسعه پایدار، عدالت اجتماعی و رشد متوازن اقتصادی در سرلوحه برنامه‌های وزارت نیرو در دولت چهاردهم قرار دارد.

وی تصریح کرد: در این چارچوب معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو، رویه‌ها، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های اجرایی این برنامه را تنظیم و در چارچوب شورای عالی برنامه ارسال کرده است تا پس از تصویب در دولت مراحل اجرایی شدن کامل اهداف برنامه، فراهم شود.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو یادآور شد: برای یکایک سنجه‌های این برنامه، برش سالانه‌ای تفکیک واحدهای استانی، استخراج، احصاء و به مسئولان هر قسمت ابلاغ شده است و به طور مستمر و روزانه در حال رصد و پیگیری است.

وی بیان کرد: این امر، نشانگر عزم راسخ دولت چهاردهم برای توسعه پایدار در چارچوب تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و کاهش وابستگی به منابع خارجی را نشان می‌دهد.

رضایی در ادامه از افتتاح ۲۸۲ طرح عظیم ملی صنعت آب و برق در ۳۱ استان کشور در ایام دهه فجر خبر داد و گفت: این طرح‌ها با بیش از ۵۶ همت سرمایه‌گذاری تقدیم ملت ایران اسلامی می‌شود.

معاون وزیر نیرو در این زمینه توضیح داد: این طرح‌ها، شامل دو پروژه بزرگ بهره‌برداری از آب‌های مرزی با هدف جلوگیری از خروج آب‌های مشترک از کشور، بیش از ۱۷۵ پروژه عظیم در حوزه شبکه‌های انتقال، توزیع و فوق توزیع با هدف پایدارسازی خدمات برق برای جمعیت شهری و روستایی، آبرسانی به بیش از ۲ میلیون و ۶۷۵ هزار نفر از جمعیت شهری و یک میلیون و ۳۳۷ هزارنفر جمعیت روستایی، بهره‌برداری کامل از ۲۵ پروژه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و آب اندازی ۶۷۴۱ هکتار شبکه آبیاری و زهکشی می‌شود.

وی در ادامه به دستاوردهای بی‌نظیر صنعت آب و برق در چهل و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: تولید برق کشور در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۷۰۰۰ مگاوات بوده است این در حالی است که امروز با رشد ۱۳ برابری به ۹۵ هزار مگاوات رسیده است؛ نکته این است که جمعیت کشور در این مدت ۲.۴ برابر شده است.

معاون وزیر نیرو به مقایسه رشد ظرفیت منصوبه جهانی تولید برق پرداخت و افزود: میانگین رشد ظرفیت منصوبه نیروگاهی در جهان در همین بازه زمانی ۴.۵ برابر بوده است. همچنین سایر تاسیسات حوزه برق در همین مدت بیش از ۲۰ برابر رشد را ثبت کرده است.

رضایی با بیان اینکه تولید عملی برق در کشور ۲۲ برابر نسبت به ابتدای انقلاب افزایش یافته است تصریح کرد: در آغاز پیروزی انقلاب اسلامی فقط ۴۰۰۰ روستا از خدمات برق بهره‌مند بودند، امروز با بهره‌مندی نزدیک به ۱۰۰ درصد جمعیت روستایی، ۵۹ هزار روستا در نقاط مختلف کشور از خدمات برق بهره‌مند هستند.

وی با اعلام این مطلب که ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و۱۰۰ درصد جمعیت روستایی در ایران امروز از خدمات برق برخوردارند، ابراز داشت: بر اساس آمارهای رسمی منتشر شده بین‌المللی، میانگین دسترسی به خدمات برق در جهان در بخش شهری ۹۷ درصد و در بخش روستایی کمتر از ۸۴.۵ درصد است.

معاون وزیر نیرو در همین رابطه ادامه داد: رشد سرانه ظرفیت منصوبه روستایی کشور از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون ۵.۶برابر بوده است که این عدد در میانگین جهانی ۲.۴ برابر ثبت شده است.

رضایی در ادامه سخنان خود یادآور شد: برق تامین شده برای مشترکان در کشور ۱۰ برابر نسبت به انقلاب اسلامی به طور سرانه افزایش یافته است؛ به عبارت دیگر تولید و مصرف عملی برق در کشور به طور سرانه ۱۰ برابر شده است که این عدد در جهان ۲.۱ برابر است.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو به توسعه سدسازی با گذشت ۴۶ سال از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی ۱۹ سد ملی آبگیری شده بود امروز بیش از ۲۰۰ سد عظیم ملی در حال بهره‌برداری است و تامین نیاز آبی شهر، روستا، مصارف صنعتی، کشاورزی و محیط زیستی را بر عهده دارند.

وی افزود: در آغاز جمهوری اسلامی، فقط ۴ واحد تصفیه‌خانه فاضلاب در مدار بهره‌برداری قرار داشت؛ امروز این عدد با رشد ۶۹ برابری به ۲۷۷ باب تصفیه‌خانه رسیده است. همچنین تعداد تصفیه‌خانه‌های آب نیز در ابتدای انقلاب ۲۷ واحد بود که امروز بیش از ۱۰۷ تصفیه‌خانه بزرگ در حال خدمت‌‍دهی به مردم این سرزمین هستند.

رضایی اضافه کرد: در ابتدای انقلاب اسلامی از تاسیسات آب شیرین‌کن برای استفاده از منابع آب نامتعارف بهره‌مند نبودیم؛ اما امروز بیش از ۱۰۴ تاسیسات آب شیرین‌کن برای بهره‌برداری از منابع آبی نا متعارف در مدار خدمت‌رسانی قرار گرفته است.

معاون وزیر نیرو در ادامه تاکید کرد: به رغم همه محدودیت‌ها و قرار گرفتن کشور در منطقه خشک و نیمه خشک و نیز تغییرات اقلیمی، ۱۰۰ درصد جمعیت شهری و نزدیک به ۸۷ درصد جمعیت روستایی دسترسی به آب آشامیدنی و بهداشتی سالم دسترسی دارند. در حالی است که میانگین‌های جهانی دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشتی در بخش شهری ۸۳.۹ درصد و در بخش روستایی ۵۹.۶ درصد است.

وی در ادامه به اقدامات صورت گرفته طی سال‌های اخیر در حوزه انتظام‌بخشی و شفاف‌سازی حسابرسی زیر مجموعه وزارت نیرو اشاره کرد و گفت: در دو سال گذشته همه شرکت‌های دولتی و غیر‌دولتی زیرمجموعه صنعت آب و برق بالغ بر ۱۷۳ شرکت، با استانداردهای دقیق و انضباط‌ آفرین سازمان حسابرسی مورد حسابرسی دقیق قرار گرفته است.

رضایی تصریح کرد: برای نخستین بار در حسابرسی عملکرد سال ۱۴۰۲ همه شرکت‌های مادر تخصصی زیرمجموعه وزارت نیرو موفق شدند گزارش‌های حسابرسی مورد تایید سازمان حسابرسی را به صورت مقبول دریافت کنند.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو یادآور شد که بیش از ۶ دهه از تاسیس شرکت توانیر می‌گذرد و به رغم حجم بی سابقه خدمت‌رسانی در همه شهرها و روستاها با ۴۰ میلیون مشترک و خدمات گسترده پیمانکاری در حوزه‌های مختلف به طور متوالی برای نخستین بار صورت‌های مالی صنعت برق به صورت کاملا شفاف مقبول و به تایید سازمان حسابرسی رسید و در دسترس همگان قرار گرفت.

وی افزود: همچنین برای نخستین بار نظام حاکمیت شرکتی در شرکت‌های زیرمجموعه صنعت آب و برق از طریق سامانه برخط در دسترس مدیران ارشد صنعت قرار گرفته است و قرار است این خدمت را به سایر دستگاه‌های علاقه‌مند آموزش دهیم.

وی با بیان اینکه بزرگ ترین مولدسازی دارایی‌های مازاد شرکت‌های دولتی در میان دستگاه‌های اجرایی، در حوزه آب و برق با حجم بیش از ۳۵ همت در حوزه آب رخ داده است، تصریح کرد: امروز ۸۶ همت از دارایی‌های مازاد صنعت آب و برق شناسایی و آنها را برای انجام فرآیند مولدسازی در چارچوب نظام‌نامه ابلاغی به سازمان خصوصی‌سازی برای تامین بخشی از هزینه‌های مورد نیاز به منظور تکمیل پروژه‌های عمرانی حوزه آب و برق معرفی کرده‌ایم.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو یادآور شد: در حوزه اصلاح اقتصاد آب و برق نیز در طی این مدت نزدیک به ۴۰ رویه اصلاحی اقتصاد آب و برق با مشورت و مشارکت همه‌ذی نفعان این حوزه تدوین و ابلاغ شده است که دستاوردهای خوبی برای مشارکت سرمایه‌گذاران و اصلاح فضای کسب و کار در این حوزه داشته است.

رضایی به راه اندازی بورس سبز برای عرضه انرژی‌های تجدیدپذیر بدون مداخله دولت اشاره و اضافه کرد: این امر نمونه‌ای موفق از اصلاح این رویه‌ها است.

وی گفت: اگرچه در قانون برنامه هفتم توسعه برای ۵ ساله برنامه هفتم پیشرفت، توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در سقف ۱۲ هزار مگاوات تکلیف شده است، وزارت نیرو با درک دقیق و درست از شرایط کشور پیشنهاد تکمیل و توسعه ۳۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دوره دولت چهاردهم را خدمت رئیس جمهور ارائه کرده است که در حال اجراست.

معاون وزیر نیرو تاکید کرد: امروز برای اصلاح اقتصاد انرژی‌های تجدیدپذیر، برنامه‌های دقیقی در حوزه وزارت نیرو تدوین شده است که به تایید دولت رسیده است؛ به عنوان نمونه برای نخستین بار اجازه صادرات برق توسط بخش غیردولتی در حوزه تجدیدپذیر و مجوز فروش برق تولید نیروگاه‌های تجدیدپذیر به متقاضیان از جمله مشترکان صنعتی، بدون دخالت دولت در چارچوب بورس سبز یا قراردادهای دوجانبه صادر شده است.

به گفته وی؛ این سرمایه‌گذاران حتی مجاز هستند انرژی تولیدی خود را در چارچوب ضوابط ابلاغ شده برای مصارف مزارع مجاز رمز ارزها نیز اختصاص دهند.

رضایی اظهار کرد: در شهرک‌های صنعتی مشروط به ایجاد حداقل ۵۰ درصد نیاز مصرف شهرک از محل انرژی تجدیدپذیر، معافیت از برنامه های مدیریت بار ابلاغ شده است، در بخش کشاورزی نیز معافیت‌ها به همین ترتیب است.

وی بیان کرد: پیاده سازی الگوی موفق نظام پلکانی تعرفه‌ها با هدف حمایت از مشترکان داخل الگوی مصرف در بخش آب و برق و اصلاح و تعمیم آن در خلال سال آینده از دیگر نمونه‌های اصلاحات اقتصادی است.

معاون وزیر نیرو گفت: ایجاد تابلوی آزاد برق برای تامین نیازهای مشترکان بالاتر از مصرف متعارف به طور مستقیم از سرمایه‌گذاران غیردولتی بدون مداخله دولت، ایجاد بازار گواهی صرفه‌جویی انرژی در بورس انرژی برای عرضه برق حاصل از صرفه جویی یا اقدامات مدیریت مصرف و بهره وری انرژی، تدوین آیین نامه شرکت‌های کاربر انرژی الکتریکی که در مراحل پایانی تصویب و ابلاغ قرار دارد، راه اندازی بورس پساب و تدوین دستورالعمل‌های راه اندازی گواهی صرفه جویی آب از دیگر اقدامات حوزه اقتصاد آب و برق است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه