محدودیت ۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در پتروشیمی/هزینه ۱۰ هزار میلیاردی برای دولت
سرپرست بهینهسازی انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به افزایش سالانه مصرف گاز، از کاهش سهم صنعت از این منبع حیاتی خبر داد و گفت: محدودیت ۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در صنعت پتروشیمی سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه برای دولت به همراه دارد.
![محدودیت ۵۰ میلیون مترمکعبی گاز در پتروشیمی/هزینه ۱۰ هزار میلیاردی برای دولت](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/Zrt9phXgVEPb/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh_oDDutOdSp7/%D9%BE%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B4%DB%8C%D9%85%DB%8C+.jpg)
، علی ربانی، سرپرست بهینهسازی و مدیریت انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، در مراسم قرعهکشی اجرای طرح «پویش کاهش ۱۰ درصدی انرژی» اظهار کرد: ایران باوجود تولید روزانه ۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز، همچنان با ناترازی در مصرف مواجه است.
وی تأکید کرد: میزان تولید ناخالص کشور در مقایسه با مصرف گاز، نشاندهنده مصرف نادرست انرژی است.
ربانی با اشاره به اینکه افزایش مصرف سالانه گاز باعث کاهش سهم صنعت از این منبع ارزشمند شده، گفت: در حال حاضر ۵۰ میلیون مترمکعب گاز در صنعت پتروشیمی محدودیت داریم که سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان هزینه برای دولت ایجاد میکند.
وی از تأثیر مصرف بیرویه گاز بر آلودگی هوا خبر داد و اظهار کرد: در برخی روزهای اوج مصرف، عدد مصرفی به ۶۰۰ میلیون مترمکعب میرسد که اثرات نامطلوبی بر شرایط جوی دارد.
وی بر اهمیت بهینهسازی مصرف انرژی تأکید کرد و سیاستگذاری نامناسب قیمتها و عدم اجرای تبصره ۱۹ را از عوامل تشدید این مشکل دانست.
ربانی از نقش استانهای مازندران، خراسان جنوبی و اصفهان در اجرای موفق پویش کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی تقدیر کرد و افزود: این طرح نهتنها هزینهای برای دولت و مردم ندارد، بلکه باعث صرفهجویی گاز و بازگشت بخشی از آن به صنعت خواهد شد. همچنین ۵۰ درصد از سود حاصل از این صرفهجویی بهصورت جوایز به مردم اختصاص مییابد.
ارسال نظر