English

معاون وزیر نفت:

کمبود گاز، پتروشیمی‌ها را به مرز ورشکستگی می‌کشاند

معاون وزیر نفت با اشاره به تأثیر کمبود خوراک و گاز بر صنایع پتروشیمی، تعطیلی برخی واحدهای تولیدی را به ضرر اقتصاد کشور دانست و گفت: در صورت ادامه این روند، برخی شرکت‌های تولیدکننده متانول با خطر ورشکستگی مواجه خواهند شد.

کمبود گاز، پتروشیمی‌ها را به مرز ورشکستگی می‌کشاند
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، حسن عباس زاده مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران در مراسم قرعه‌کشی پویش ۱۰ درصدی انرژی از برنامه افزایش ظرفیت صنایع پتروشیمی کشور از ۹۶ میلیون تن به ۱۳۱ میلیون تن در برنامه هفتم توسعه خبر داد.

وی تأمین خوراک را مهم‌ترین چالش این صنعت دانست و اعلام کرد: در حال حاضر ۲۳ درصد ظرفیت پتروشیمی‌ها خالی است، درحالی‌که برای این ظرفیت ۱۸ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری شده است. این میزان سرمایه‌گذاری می‌توانست تأثیر بسزایی در اقتصاد کشور داشته باشد، اما کمبود خوراک مانع بهره‌برداری کامل از آن شده است.

 

تأمین خوراک و توسعه میادین نفتی و گازی

مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی از تشکیل کمیته‌های مختلف برای تأمین خوراک پتروشیمی‌ها خبر داد و گفت: یکی از راهکارهای در نظر گرفته شده، ورود صنایع پتروشیمی به توسعه میادین نفتی و گازی است که امید می‌رود به زودی عملیاتی شود.

عباس‌زاده به برنامه‌های این صنعت برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اشاره کرد و افزود : طی روزهای آینده، یکی از پتروشیمی‌ها از بزرگ‌ترین مزرعه خورشیدی خود رونمایی خواهد کرد. همچنین، صنعت پتروشیمی به تأمین برق از انرژی بادی نیز ورود کرده است و به زودی یک نیروگاه بادی در استان سیستان و بلوچستان به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی از برنامه‌ریزی برای تولید ۱.۵ میلیون مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر خبر داد و گفت : تأمین برق از انرژی‌های تجدیدپذیر منجر به صرفه‌جویی در مصرف گاز می‌شود که گاز ذخیره‌شده می‌تواند در صنعت پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرد. هرچه صرفه‌جویی در مصرف گاز بیشتر باشد، صنایع کشور با توان بیشتری به فعالیت ادامه خواهند داد.

 

کاهش مشعل‌سوزی و استفاده بهینه از گاز

معاون وزیر نفت اعلام کرد: طرح استفاده از گازهای مشعل برای صنایع پتروشیمی در حال بررسی است. 

وی اظهار کرد: با سرمایه‌گذاری ۱.۱ میلیارد دلاری، ۱۴ مشعل خاموش خواهد شد و این تعداد در آینده به ۵۵ عدد افزایش می‌یابد. همچنین، مشعل‌سوزی در منطقه دهلران در قالب طرح NGL3100 اجرایی خواهد شد.

وی مصرف بی‌رویه گاز در بخش‌های خانگی، تجاری و صنعتی را بسیار بالا دانست و بر لزوم برنامه‌ریزی و فرهنگ‌سازی برای اصلاح الگوی مصرف تأکید کرد. 

وی تصریح کرد : برای حل این مشکل، باید میلیون‌ها مشعل خانگی و تجاری خاموش یا مصرف آنها کاهش یابد تا بتوان منابع گازی را به درستی مدیریت کرد.

 

ضرورت اصلاح الگوی مصرف گاز

معاون وزیر نفت تعطیلی برخی واحدهای پتروشیمی به دلیل کمبود خوراک و گاز را به ضرر اقتصاد کشور دانست و گفت: خانوارها باید آگاه شوند که صرفه‌جویی در مصرف گاز چه میزان به اقتصاد ملی کمک می‌کند. در حال حاضر، ارزآوری صنایع پتروشیمی به دلیل کمبود خوراک متوقف شده است و در صورت ادامه این روند، برخی شرکت‌های تولیدکننده متانول با خطر ورشکستگی مواجه خواهند شد.

وی همچنین از مصرف گاز در مرغداری‌ها و گلخانه‌های غیراستاندارد انتقاد کرد و افزود: منابع گازی ارزشمند کشور نباید فدای صنایعی شوند که ارزش افزوده بالایی ندارند. باید سیاست‌گذاری به سمتی برود که گاز به‌صورت بهینه در بخش‌های مولد و راهبردی مصرف شود.

به گزارش خبرگزاری موج،این مراسم که در محل شرکت ملی پتروشیمی برگزار شد، شامل قرعه‌کشی برای شرکت‌کنندگانی بود که در سایت پویش صرفه‌جویی ثبت‌نام کرده بودند. به برندگان جوایزی شامل ویلچر، بخاری استاندارد و درخت به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان اهدا شد. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه