معاون وزیر جهاد کشاورزی:
گزارشی از بیماری فوق حاد آنفولانزای پرندگان نداریم/ واردات ۲۰۰ هزار تن گوشت به کشور
رئیس سازمان دامپزشکی به وضعیت بیماریهای طیور نیز اشاره کرد و گفت: کانونهای آنفولانزای غیرحاد پرندگان از بیش از ۲ هزار مورد به هزار و ۴۰۰ مورد کاهش یافته است.علاوه بر این، هیچ گزارشی از بیماری فوق حاد آنفولانزای پرندگان در کشور ثبت نشده است.
![گزارشی از بیماری فوق حاد آنفولانزای پرندگان نداریم/ واردات ۲۰۰ هزار تن گوشت به کشور](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/9FqLRkdH6eNQ/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh4EiNxzUu3zU/%D8%A2%D9%86%D9%81%D9%88%D9%84%D8%A7%D9%86%D8%B2%D8%A7%DB%8C+%D9%BE%D8%B1%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86+.jpg)
، علیرضا رفیعیپور رئیس سازمان دامپزشکی کشوردر نشست خبری خود با تأکید بر بهرهگیری از تمامی ذینفعان در سطح کشور اظهارکرد: ۳۲ نفر در استانها به عنوان رابط بین ستاد و استانها انتخاب شدهاند. همچنین، پنج نماینده تامالاختیار سازمان، مسئول بررسی وضعیت معیشتی و دستمزد دامپزشکان و انتقال خواستههای آنها هستند.
رفیعیپور با اشاره به دستاوردهای سازمان دامپزشکی در کنترل بیماریهای دامی، بیان داشت: موارد ابتلا به بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک از ۱۰۰ کانون به یک کانون کاهش یافته است. همچنین، بیماری لمپی اسکین که یک ویروس وارداتی است، با کاهش ۶۳ درصدی کانونها مواجه بوده است. در بیماری آبله نیز شاهد کاهش ۴۶ درصدی، در بیماری هاری ۳۲ درصد کاهش، و در بیماری تب مالت ۲۱ درصد کاهش کانونها در ده ماه گذشته بودهایم.
کنترل بیماریهای طیور و کاهش تلفات
رئیس سازمان دامپزشکی به وضعیت بیماریهای طیور نیز اشاره کرد و گفت: کانونهای آنفولانزای غیرحاد پرندگان از بیش از ۲ هزار مورد به هزار و ۴۰۰ مورد کاهش یافته است. بیماری شایع "آنتراکس" که از پاکستان وارد شده بود، از ۳۱۶ کانون به ۸۵ کانون رسیده است. همچنین، کانونهای برونشیت از هزار و ۷۰۰ مورد به ۹۱۳ مورد، و بیماری گامبورو از ۱۱۱ کانون به ۹۶ کانون کاهش یافته است.
وی افزود: در سال ۱۴۰۱، یک میلیارد و ۲۷۰ میلیون جوجهریزی در کشور انجام شد که تنها ۵.۶ درصد از آن بر اثر بیماریها تلف شد. امسال نیز با افزایش جوجهریزی به یک میلیارد و ۲۸۰ میلیون قطعه، میزان تلفات ناشی از بیماریها به ۳.۳ درصد کاهش یافته است. علاوه بر این، هیچ گزارشی از بیماری فوق حاد آنفولانزای پرندگان در کشور ثبت نشده است.
کنترل و پایش مستمر بیماریها
رفیعیپور از انجام ۲۷۷ هزار نمونهگیری از طیور روستایی در ۴ هزار روستا و ۵ هزار نمونهگیری از مرغداریهای صنعتی در هزار واحد تولیدی خبر داد. وی افزود: در ده سال گذشته، هیچ اپیدمی گستردهای در هیچ حوزهای نداشتهایم. با این حال، بیماری نیوکاسل با کاهش ۳۱ درصدی همراه بوده، اما امسال تعداد کانونهای آن به هزار و ۶۰۰ مورد رسیده است. تاکنون ۳۰ میلیون دوز واکسن برای مقابله با این بیماری مصرف شده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشورتأکید کرد:اقدامات کنترلی و پیشگیرانه در حوزه دام و طیور همچنان با جدیت ادامه خواهد داشت تا سلامت دامها و امنیت غذایی کشور تضمین شود.
تولید و ذخیرهسازی گسترده در صنعت آبزیان و دام کشور
علیرضا رفیعیپور با اشاره به اهمیت آبزیان در تأمین امنیت غذایی آینده جهان، اعلام کرد: ارزیابی وضعیت آبزیان کشور به سازمان بهداشت جهانی ارائه شده است.
وی عنوان کرد: برای حفظ تولید و صادرات در صنعت آبزیان، باید اقدامات لازم در زمینه کنترل بیماریها انجام شود.
وی از ورود یک بیماری اگزوتیک در خوزستان خبر داد اما خاطرنشان کرد: این بیماری به سرعت کنترل شد و از گسترش آن جلوگیری به عمل آمد.
افزایش ذخیرهسازی در صنعت میگو و ماهی
رئیس سازمان دامپزشکی به آمار ذخیرهسازی آبزیان اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۶۰ هزار تن بچه میگو ذخیرهسازی شده است و در ۱۰ ماه ۱۴۰۳ ، ۳ میلیارد و ۷۲ میلیون قطعه بچهمیگو تولید و ذخیره شده است. ۳۱۰ میلیون قطعه بچهماهی سردآبی ذخیره شده که از این میزان، ۱۱۹ میلیون قطعه مربوط به ۱۰ ماه گذشته است. همچنین، ذخیرهسازی ماهیان گرمآبی از ۱۷۲ میلیون قطعه در سال گذشته به ۱۸۲ میلیون قطعه در سال جاری افزایش یافته است.
نظارتهای بهداشتی و کنترل فرآوردههای دامی
وی در خصوص نظارتهای بهداشتی در سال گذشته پرداخت و گفت: ۱۴۰ هزار مورد بازدید انجام شده که منجر به ضبط ۱۶ میلیون کیلوگرم فرآورده غیربهداشتی شده است که از این مقدار، ۵ هزار کیلوگرم معدوم شد.
وی افزود: در سال جاری، ۱۰۹ هزار مورد بازدید انجام شده که طی آن، ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار کیلوگرم فرآورده دامی ضبط شده است. با اجرای طرح تشدید نظارت بهداشتی، میزان فرآوردههای غیربهداشتی عرضه شده در بازار کاهش یافته است.
رئیس سازمان دامپزشکی از کاهش میزان دام ذبحشده در سال ۱۴۰۳ خبر داد و گفت: در سال گذشته، ۵۰۰ هزار تن گوشت قرمز از ذبح ۱۲ میلیون رأس دام تولید شد.و در سال جاری، ۸ میلیون رأس دام ذبح شده و ۳۸۰ هزار تن گوشت تولید شده است.
تحولات جدید در دامپزشکی کشور
وی از جذب ۸ نخبه علمی در سازمان دامپزشکی کشور خبر داد و افزود:بهزودی برای نخستین بار، سامانه نسخهنویسی الکترونیکی دامپزشکی رونمایی خواهد شد که هدف از راهاندازی آن، کنترل مصرف آنتیبیوتیک و جلوگیری از ورود دامهای غیرمجاز به کشور است.
رفیعیپور تصریح کرد: این سامانه به مدیران ارشد دامپزشکی امکان میدهد که بهصورت آنلاین وضعیت دامها را رصد و پایش کنند و نظارت دقیقتری بر صنعت دام و طیور داشته باشند.
صادرات و واردات گسترده محصولات دامی و آبزیان به چندین کشور جهان
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به وضعیت صادرات و واردات محصولات دامی و آبزیان، اظهار کرد: در حال حاضر، ۷۲ محصول صادراتی داریم که ارزآورترین آنها شامل موارد زیر است: آبزیان زینتی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه پودر گوشت ۱۰ هزار تن، تخم مرغ۱۰۹ هزار تن، خاویار ۸۸ هزار کیلوگرم، خرچنگ۸۷ هزار کیلوگرم،خوراک آبزیان۹۸ هزار تن، گوشت مرغ منجمد: ۲۴ هزار تن،ماهی منجمد ۴۴ هزار تن به کشورهای عراق، روسیه، اوراسیا، افغانستان و چند کشور اروپایی مقصد اصلی این محصولات صادراتی هستند.
رفیعیپور در ادامه به آمار واردات محصولات دامی اشاره کرد و گفت: تخممرغ نطفهدارگوشتی۱۴۱ میلیون عدد، ذرت وارداتی ۸ میلیون تن،کنجاله مصرفی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن، گوشت گوساله تازه و منجمد حدود ۲۵ هزار تن، گوشت گوسفند و گوساله تازه۳۰ هزار تن، ماهی صنعتی ۳۲ هزار تن و مجموع واردات گوشت حدود ۲۰۰ هزار تن داشتیم.
کاهش اثرات تحریم در تأمین دارو و واکسن
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه چالشهای تأمین دارو و واکسن در شرایط تحریم، عنوان کرد: برای کاهش اثرات تحریم، برنامههایی اجرا شد که واردکنندگان را به تولیدکنندگان داخلی تبدیل کند. مواد اولیه مورد نیاز وارد و پس از انجام تغییرات، محصولات نهایی تولید شد تا از وابستگی به واردات کاسته شود. این اقدامات باعث شد که در تأمین دارو و واکسنهای مورد نیاز، مشکلی نداشته باشیم.
وی تأکید کرد: که این روند، علاوه بر کاهش اثرات تحریم، موجب تقویت توان تولید داخل و افزایش امنیت غذایی کشور شده است.
ارسال نظر