دبیر شورای عالی مناطق آزاد در پاسخ به خبرگزاری موج:
قاچاق سوخت در مناطق آزاد نداریم
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی با اشاره به نظارت دقیق بر فرآیندهای ثبت کالا در مناطق آزاد، تأکید کرد: تاکنون گزارشی از قاچاق گسترده سوخت دریافت نشده است، هرچند احتمال وقوع آن را رد نکرد.
![قاچاق سوخت در مناطق آزاد نداریم](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/HupJq4pxJQo1/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAehyLVX1uFO64u/%D8%B1%D8%B6%D8%A7+%D9%85%D8%B3%D8%B1%D9%88%D8%B1+%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%B1+%D8%B9%D8%A7%D9%85%D9%84+%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86+%D9%85%D9%86%D8%B7%D9%82%D9%87+%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF+%D8%A7%D9%86%D8%B2%D9%84%DB%8C.jpg)
رضا مسرور، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، در نشست خبری در پاسخ به پرسش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج درباره گزارشهایی مبنی بر قاچاق سوخت از مناطق آزاد، بهویژه در استان هرمزگان، اظهار کرد: در بحث قاچاق سوخت، تمامی فرآیندهای مربوط به کالا ثبت و رصد میشود. کالاهای تولیدی نیز دارای ثبت آماری هستند و در مناطق آزاد هیچ کالایی بدون ثبت وجود ندارد.
وی تصریح کرد: اگر هم قاچاقی در مناطق آزاد صورت گیرد، رقم آن بسیار ناچیز است.
به گفته مسرور تاکنون گزارش قابلتوجهی درباره قاچاق سوخت دریافت نکردهایم. البته ممکن است چنین مواردی وجود داشته باشد، اما بنده اطلاعی از آن ندارم.
وی به اقدامات نظارتی انجامشده اشاره کرد و گفت: تقویت بخش نظارتی در گمرکات سازمان در دستور کار قرار گرفته و تمامی فرآیندها در سامانه جامع تجارت ثبت شده است.
محدودیت حضور مناطق آزاد در نمایشگاههای خارجی
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، در پاسخ به سوال دیگر خبرگزاری موج درباره لغو مصوبات دوره مدیریت پیشین، اظهار کرد: یکی از تصمیماتی که ابلاغ شده، محدودیت برگزاری نمایشگاههای خارجی توسط مناطق آزاد است. پیش از این، نمایشگاههای متعددی خارج از منطقه آزاد برگزار میشد، اما اکنون تأکید شده است که مناطق آزاد تنها در محدوده خود نمایشگاه برگزار کنند.
وی افزود: حضور در نمایشگاههای خارجی که در گذشته بسیار گسترده بوده، دیگر انجام نخواهد شد، مگر در مواردی که این رویدادها دارای بازار هدف مشخص و خروجی مؤثر باشند. این تصمیم بهمنظور جلوگیری از هزینههای اضافی و مدیریت بهتر منابع اتخاذ شده و بخشنامه آن نیز ابلاغ شده است.
اصلاحات جدید در مناطق آزاد بهمنظور رشد صادرات
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، در ادامه به مهمترین اقدامات دولت در راستای رفع محدودیتها در مناطق آزاد اشاره کرد.و گفت: یکی از موضوعات اصلی که در دولت مطرح بوده، رفع محدودیتها در مناطق آزاد بوده است. پیش از این، ورود خودرو به این مناطق محدود بود، اما تلاش شد تا این محدودیتها برداشته شود و بخشی از آن نیز در برنامههای دیگر اجرایی شد.
مسرور به اصلاحات در بخش مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد و افزود: قانون مالیات بر ارزش افزوده تصویب شده و پیگیریها برای اصلاح آن ادامه دارد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد درخصوص صادرات در مناطق آزاد عنوان کرد: مناطق آزاد از ابتدا صادراتمحور بودند، اما اکنون با اصلاح الگوها و سیاستها، رویکرد تولیدی و صادراتی را بیشتر مورد توجه قرار دادهایم. در حال حاضر، مناطق آزاد یک میلیارد دلار صادرات داشتهاند، در حالی که مناطق ویژه اقتصادی ۱۰ میلیارد دلار صادرات انجام دادهاند.
وی همچنین به مشکلات در مدیریت صادرات اشاره کرد و افزود: برای رفع این مشکلات، تفاهمنامههایی با سازمان توسعه تجارت امضا شده و برای هر منطقه آزادی یک شرکت مدیریت صادرات تشکیل شده است. هدفگذاری ما برای رشد صادرات دو میلیارد دلار است و این تغییرات بهمنظور تقویت صادرات کشور و اصلاح رویکردهای صادراتی صورت گرفته است.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی، به تدوین یک سند کاربردی در بخش آمایش سرزمین مناطق آزاد پرداخت و گفت: در حال حاضر در حال تدوین یک سند کاربردی در این بخش هستیم که در دو تا سه ماه آینده به دبیرخانه خواهد رسید. این سند بهطور مشخص محورهای کسب و کار را تعیین میکند.
وی در ادامه توضیح داد: مناطق آزاد بیشتر بهعنوان مراکز تجارت محور شناخته میشوند. برای مثال، منطقه آزاد انزلی و مازندران بهطور خاص برای تجارت با کشورهای همسایه مانند ترکمنستان، قزاقستان و روسیه طراحی شدهاند.
مسرور افزود: در راستای اصلاحات، اختلافاتی که در گذشته در زمینه مجوزها بین دبیرخانه و وزارت اقتصاد وجود داشت، حل شده است و به تفاهم رسیدیم که اصناف بتوانند به راحتی دسترسی به این مجوزها داشته باشند.
ارسال نظر