English

سخنگوی صنعت آب:

اجرای طرح کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب شروع شد

بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب کشور از اجرای طرح تشدید کنترل مصرف آب از فروردین‌ماه خبر داد و با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی مصرف آب تصریح کرد: مشترکان پرمصرف آب شناسایی شده و اقدامات لازم برای مدیریت مصرف آن‌ها انجام خواهد شد.

اجرای طرح کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب شروع شد
به گزارش خبرگزاری موج

​، عیسی بزرگ‌زاده برنامه وزارت نیرو برای شناسایی و کنترل بهره‌برداران پرمصرف آب را تشریح کرد.

وی با تأکید بر اینکه مصرف آب در ایران باید مطابق با استانداردهای جهانی تنظیم شود، اظهار داشت: برای مناطق مختلف کشور، با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی، الگوی مصرف مشخصی تعریف شده است. به‌عنوان مثال، اقلیم تهران با یزد یا تبریز متفاوت است و میزان مصرف متناسب با شرایط هر منطقه تعیین می‌شود.

بزرگ‌زاده افزود: مشترکانی که بین یک تا دو برابر الگو مصرف کنند، در دسته پرمصرف و آن‌هایی که بیش از دو برابر مصرف کنند، در دسته بدمصرف قرار می‌گیرند.

وی با ارائه آمار، به وضعیت مصرف آب در تهران اشاره کرد و گفت: حدود یک‌سوم تهرانی‌ها در محدوده الگوی مصرف قرار دارند، ۶۵ درصد بین یک تا دو برابر الگو مصرف می‌کنند و ۵ درصد از مشترکان بدمصرف محسوب می‌شوند.

وی تأکید کرد: مصرف بیش از دو برابر الگو پذیرفتنی نیست و باید برای مدیریت آن اقدامات جدی صورت گیرد.

اصلاح پلکانی قیمت آب در برنامه هفتم پیشرفت پیش‌بینی شده است

سخنگوی صنعت آب کشور همچنین به موضوع قیمت‌گذاری آب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر، هزینه‌ای که از مشترکان دریافت می‌شود، کمتر از قیمت تمام‌شده تولید و توزیع آب است. این در حالی است که تولید و انتقال آب هزینه‌های قابل‌توجهی دارد، ازجمله احداث سدها، سامانه‌های انتقال و تصفیه، که هزینه‌های ملی را افزایش می‌دهد.

وی افزود: در برنامه هفتم پیشرفت، قانون‌گذار این اجازه را داده است که قیمت آب به‌صورت پلکانی اصلاح شود تا مصرف بی‌رویه کاهش یابد. در شرایطی که کشور با تنش آبی روبه‌رو است، این سیاست برای حفظ منابع آب ضروری به نظر می‌رسد.

 

کاهش هدررفت آب با استفاده از فناوری‌های جدید

بزرگ‌زاده همچنین بر اهمیت کنترل هدررفت آب تأکید کرد و گفت: در حال حاضر، یکی از چالش‌های مهم صنعت آب، میزان هدررفت در شبکه توزیع است. تنها در تهران، طول شبکه لوله‌کشی به ۲۱ هزار کیلومتر می‌رسد و در سطح کشور این رقم صدها هزار کیلومتر است. اصلاح و بازسازی تمام این شبکه‌ها در کوتاه‌مدت ممکن نیست، اما با استفاده از فناوری‌های پیشرفته مانند سیستم‌های التراسونیک و تجهیزات هوشمند، می‌توان نقاط بحرانی با بیشترین میزان نشتی را شناسایی و اصلاح کرد.

وی هدف‌گذاری برای کاهش حداقل یک‌سوم از میزان هدررفت آب را کاملاً عملی دانست و افزود: با کنترل‌های هوشمند، علاوه بر جلوگیری از هدررفت، می‌توان میزان مصرف هر مشترک را به‌دقت اندازه‌گیری کرد و مصرف پرمصرف‌ها را مدیریت کرد.

به گفته سخنگوی صنعت آب، طرح کنترل مصرف بهره‌برداران پرمصرف آغاز شده و به‌تدریج با جدیت بیشتری اجرا خواهد شد.

وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای این طرح، مدیریت بهتری بر منابع آبی کشور صورت گیرد و رفاه عمومی تحت تأثیر مصرف بی‌رویه برخی مشترکان قرار نگیرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه