ایران بازار نفت گذشته اش را بازیابی می کند / نزدیکی عربستان و روسیه موقت است
کارشناس اموربین الملل نفت: با وجود سنگ اندازی های متعددی که از سوی سعودی ها انجام شد توانستیم حجم تولید و برداشت نفت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
یک کارشناس ارشد اموربین الملل نفت در گفت و گو با خبرگزاری موج با اشاره به اینکه ایران در شرایطی که طرح توقف سقف کنونی تولید و عرضه نفت در اوپک مطرح شد توانست یک میلیون بشکه به میزان تولید خود اضافه کند، گفت: چنین افزایشی نشان دهنده پتانسیل بالقوه بازار، برای مصرف نفت است. البته ایران با استفاده از ابزارهای دیپلماسی خود توانست بخشی از بازارهای صادراتی گذشته اش را دوباره در دست گیرد. محمدعلی صادقی، نزدیکی عربستان و روسیه در زمینه سیاست گذاری های بازار نفت را تاکتیکی موقت دانست و ادامه داد: بعد از برجام و تبدیل شدن ایران به مرکز توجهات بین المللی و همچنین استقبال قابل توجه سرمایه گذاران خارجی برای حضور در ایران موجب شد تا عربستان به حاشیه رفته و حتی به دلیل برخی از سیاست گذاری ها، حکومت آل سعود از جوامع بین المللی طرد شود. او با تاکید براینکه عربستان طی یک ظاهرسازی اقدام به برقراری ارتباط با روسیه کرد، اضافه کرد: با وجود سنگ اندازی های متعددی که از سوی سعودی ها انجام شد توانستیم حجم تولید و برداشت نفت خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهیم.
البته در بررسی های انجام شده باید این نکته را در نظر داشت که جمعیت و قدرت جذب سرمایه می تواند مهم ترین مشخصه در قدرتمندی حکومت ها به شمار رود. به گفته این کارشناس امور بین الملل نفت عربستان جمعیت کم و درآمد نفتی بالایی دارد که عمده این درآمدهای نفتی را در بخش نظامی و خارج از منطقه هزینه می کند. به جرات می توان گفت این درآمدها به زودی کاهش یافته و حتی رو به اتمام می رود. به این ترتیب می توان ضعف قابل توجهی را در آینده نه چندان دوری برای حکومت آل سعود پیش بینی کرد. صادقی اضافه کرد: عربستان سربازی ندارد، اما در حال جنگ افروزی و تامین سلاح و نیرو در یمن و سوریه است. بدیهی است که چنین تامینی هزینه های هنگفتی در پی دارد. به گزارش خبرگزاری موج، روسیه طی سال های اخیر در انزوای سیاسی قرار داشت که تلاش کرد با نزدیکی به عربستان نقش خود در بازار نفت را تا حدی بازیابی کند. البته این بازیابی جایگاه نیز بی پشتوانه نبود. چرا که حجم تولیدات نفت این کشور با افزایش قابل توجهی رو به رو بود. با کناره گیری علی نعیمی از مسند وزارت انرژی عربستان و روی کار آمدن خالد فالح باید دید رویه عربستان در زمینه سیاست های بین المللی بازار نفت تغییری می کند یا خیر. این در حالی است که وزیر انرژی روسیه گفت، احتمالا در کنفرانسی در الجزایر در پایان ماه سپتامبر با وزیر انرژی جدید عربستان دیدار می کند.
ارسال نظر