توقف دو نرخی ارز برداشتن مانع سرمایه گذاری خارجی است
تک نرخی کردن ارز به کاهش فساد و افزایش شفافیت می انجامد.
به گزارش خبرگزاری موج، خبرگزاری بلومبرگ با انتشار گزارشی از تلاش بانک مرکزی ایران برای پایان دادن به سیستم نرخ دو ارزی به عنوان گامی مهم برای پایان دادن به مانعی بر سر راه جذب سرمایه خارجی مورد نیاز برای بازسازی اقتصاد ایران خبر داده است.
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که اقدامات اخیر بانک مرکزی این فرصت را برای وام دهندگان تجاری فراهم کرده است که ارز خارجی را با استفاده از نرخ ریال تعیین شده توسط بازار و نه نرخ تعیینی توسط بانک مرکزی خریداری کنند. این خبرگزاری می افزاید: چنین اقدامی سبب می شود تا پول نقد وارد نظام بانکی شود در حالی که پیش از این پول بین صرافی ها دست به دست می شد.
خبرگزاری بلومبرگ می نویسد: تلاش برای برگردادندن شرکت های خارجی به ایران برای احیای اقتصاد آن کشور و برقراری تجارت جهانی ای که به دلیل تحریم های بین المللی قطع شد بانک مرکزی را به این نتیجه رسانده است که باید سیاست دو نرخی بودن ارز را کنار بگذارد. این خبرگزاری می نویسد: سرمایه گذرای مستقیم خارجی در سه ماهه اول سال جاری میلادی ۴٫۵ دلار بوده است. این میزان هنوز فاصله زیادی تا سطح انتظارات دولت برای رسیدن میزان سرمایه گذاری خارجی به ۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار دارد.
این خبرگزاری در ادامه اشاره می کند که تحریم های شدید سبب شدند تا اقتصاد ایران در انزوا قرار گیرد و ارزش ریال کاهش یابد و در مقابل شکاف و اختلاف قیمت میان دو نرخ ارز افزایش یابد. این خبرگزاری می نویسد: صبح بانک مرکزی نرخ ارز ۳۱۰۰ تومان را تعیین می کرد اما خریداران باید با نرخ ازاد در بازار دلار ۳۰۰ تومانی را خریداری می کردد. دولت روحانی اما از سال ۲۰۱۳ میلادی به این سو به خصوص پس از لغو تحریم ها تلاش کرده تا این شکاف را کاهش دهد. یکی ازکارهای انجام شده در این راستا کاهش نرخ تورم از ۴۰ درصد بود.
خبرگزاری بلومبرگ در ادامه می نویسد: روحانی به ولی الله سیف رییس بانک مرکزی دستور داده است که تا مارس سال ۲۰۱۷ میلادی سیاست های تازه در زمینه نرخ ارز را اغاز کند. با این حال، موانع قابل توجهی بر سر راه سرمایه گذاری در ایران باقی مانده اند. به نظر می رسد محدودیت های امریکا در ارتباط با توسعه موشکی ایران و انتقاد ان کشور از حمایت ایران از گروه های شبه نظامی در منطقه و نبود سازوکار شفاف و پاسخگو در نظام اقتصادی ایران از موانع عمده ای هستند و نرخ ارز دوگانه تنها یکی از این موانع هستند.
این خبرگزاری در پایان می نویسد: مسلم است که تک نرخی کردن ارز به کاهش فساد و افزایش شفافیت می انجامد. در آن زمان است که سردرگمی کمتر و اعتماد به نفس بیش تری برای شرکت های خارجی برای برنامه ریزی به منظور ورود به بازار ایران ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر