بهینهسازی مصرف انرژی مستلزم توسعه کسب و کارهای جدید است
دبیر ستاد بهینهسازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به این که بهینهسازی مصرف انرژی مستلزم توسعه کسب و کارهای جدید مبتنی بر دانش فنی است، گفت: این ستاد در همین راستا درصدد فعال کردن پتانسیل های محلی، ملی و بین المللی است.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از مرکز روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یدالله سبوحی با اشاره به میزان مصرف انرژی در حوزه نفت و گاز افزود: کاهش تولید و پخش آلایندههای زیست محیطی به مفهوم ارتقای کیفیت زندگی میتواند بر گسترش منابع طبیعی کشور و پایدار بودن توسعه اقتصادی و اجتماعی تأثیر بگذارد، از این رو ارتباط بسیار تنگاتنگی بین بهینهسازی انرژی و کاهش آلودگی محیط زیست وجود دارد و همین ارتباط در کشور ما از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و از چند دهه پیش هم در اقتصاد جهانی مورد توجه جدی بوده است.
وی توسعه بهینه سازی انرژی و محیط زیست را مستلزم توسعه و کاربرد فناوریها با بازدهی بالا دانست و گفت: توسعه و کاربرد فناوریهای کارآمد، مبتنی بر دانش فنی است.
وی گفت: از این رو برای تحقق این امر ستاد بهینهسازی انرژی و محیط زیست معاونت علمی در نظر دارد در راستای ایجاد کسب و کار جدید برای بهینهسازی انرژی و محیط زیست در بخشهای اقتصادی و اجتماعی به فعال کردن پتانسیلهای محلی، ملی و بینالمللی بپردازد، چرا که توسعه کسب و کار دانشبنیان به منظور ارتقای بهره بری انرژی است.
سبوحی اظهارکرد: اگر چنانچه کسب و کار بهینه سازی انرژی با شکل گیری و فعال شدن بازار کارایی انرژی و تبدیل انرژی صرفه جویی شده با صدور کالاهای ارزش افزوده بالا، و از طریق گسترش فعالیت بخش خصوصی در این عرصه همراه شود، امکان تحول اساسی در فرآیند توسعه کشور ایجاد می شود و بطور قطع می توان شاهد توسعه عمقی و پرشتاب اقتصاد شد.
وی بیان کرد: مصرف نفت و گاز در بخشهای اقتصادی و اجتماعی، با تولید و پخش گازهای گلخانهای و سایر آلایندههای هوا، آب و زمین همراه است و هرگونه کاهش در مصرف انرژی، محدودیت تخریب منابع و همچنین کنترل و کاهش تولید و پخش آلایندههای زیست محیطی را در پی خواهد داشت.
*** اهمیت بالفعل شدن حجم عظیم منابع ناشی از بهینه سازی انرژی
سبوحی با اشاره به اهمیت مصرف انرژی در کشور افزود: بیش از ۹۵ درصد مصرف انرژی کشور، مربوط به نفت و گاز است.
وی بیان کرد: پتانسیل بهینهسازی انرژی در کل جهان قریب به هفت میلیارد تن معادل نفت در سال برآورد میشود که رقم بسیار قابل توجهی است و در حدود ۳۰ برابر مصرف انرژی اولیه در کشور ما به شمار میرود.
سبوحی با اشاره به پتانسیل بهینهسازی انرژی در میان مدت و بلندمدت اظهار کرد: پتانسیل بهینهسازی انرژی در میان مدت ۴۲۰ میلیون بشکه معادل نفت در سال است و در بلندمدت ۷۶۰ میلیون بشکه معادل نفت در سال برآورد میشود و بالفعل شدن این حجم عظیم منابع از انرژی میتواند به کاهش هزینه تولید در کشور و رشد سریع اقتصاد و همچنین کاهش تخریب محیط زیست منجر شود.
وی ادامه داد: بهینه سازی انرژی یکی از مولفه های اساسی برای افزایش پتانسیلها و توسعه کشور و ارتقای توانمندی اقتصادی کشور است.
سبوحی بهینهسازی انرژی را مستلزم توسعه کسب و کارهای جدید خواند و گفت: بهینه سازی انرژی مستلزم توسعه کسب و کارهای جدید مبتنی بر دانش فنی و توسعه و کاربرد فناوریهای کارآمد انرژی با بازده بالا است.
ارسال نظر