از طریق ویدئو کنفرانس:
طرح توسعه میدان مشترک نفتی آذر با حضور رئیس جمهور افتتاح شد
طرح توسعه میدان نفتی آذر بصورت ویدیو کنفرانسی با حضور رئیسجمهور، وزیر نفت، سرپرست استانداری ایلام و جمعی دیگر از مسئولان استان ایلام به صورت رسمی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش خبرگزاری موج ایلام، این طرح با هزینهای بالغ بر ۱.۴ میلیارد یورو و ظرفیت تولید روزانه ۶۵ هزار بشکه نفت خام به بهرهبرداری رسید.
ظرفیت تولید روزانه از میدان نفتی مشترک آذر با بهرهبرداری رسمی به ۶۵ هزار بشکه در روز میرسد این در حالی که تولید زودهنگام از این طرح در اسفند ماه ۱۳۹۵ و با هدف دستیابی به ظرفیت تولید نفت خام به میزان ۳۰ هزار بشکه در روز انجام شده بود.
برای اجرای این طرح، حفاری تمامی چاه ها (۲۰ حلقه) با مجموع عمق ۸۸ کیلومتر به انجام رسیده است.ایجاد فرصت اشتغال برای نیروهای بومی تامین منافع ملی و رونق اقتصادی و توسعه زیرساختها در منطقه ایلام، از شاخصهای بی نظیر طرح توسعه میدان نفتی مشترک آذر است.
هزینههای اجرایی طرح توسعه میدان آذر، بالغ بر ۱.۴ میلیارد یورو برآورد می شود که بخش قابل توجهی از آن توسط طریق صندوق توسعه ملی و بخش دیگر نیز از طریق شرکت اهداف و وامهای بانکی تأمین شد.
میدان نفتی آذر در بلوک اکتشافی اناران در جنوب غربی ایران و ۲۵ کیلومتری شهرستان مهران از توابع استان ایلام در مرز ایران و عراق واقع شده است.
مجری طرح توسعه میادین نفتی آذر و چنگوله شهرستان مرزی مهران واقع در جنوب باختری استان ایلام با اشاره به اینکه میزان سرمایه گذاری انجام شده در اجرای این پروژه یک میلیارد و ۲۵۷ میلیون یورو بوده است،گفت: قرارداد توسعه این میدان سال ۹۱ با کنسرسیوم اویک و صندوق سرمایهگذاری نفت امضا و در قالب ۲ مرحله زودهنگام و فاز نخست اجرایی شد که هماکنون فاز نخست این طرح بهرهبرداری رسیده است.
کیوان یاراحمدی در مراسم افتتاح میدان نفتی آذر با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور و وزیر نفت ،افزود:میزان سرمایه گذاری پیش بینی شده برای این پروژه یک میلیارد و ۳۵۷ میلیون یورو بوده که با همت و تلاش نیروهای بومی و صرفه جویی صورت گرفته با مبلغی حدود ۱۰۰ میلیون یورو کمتر از پیش بینی اولیه یعنی با یک میلیارد و ۲۵۷ میلیون یورو به اتمام رسیده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاری انجام شده از محل صندوق توسعه ملی و با عاملیت بانک های سپه و خاورمیانه تحقق پذیرفت که از این میزان سرمایه گذاری انجام شده ۸۰۰ میلیون یورو را بانک سپه و ۲۰۰ میلیون یورو را نیز بانک خاورمیانه عهده دار شده اند،اظهار داشت: در بخش تولید زودهنگام میدان ۳۰ هزار بشکه و در مرحله نهایی اجرایی این پروژه بزرگ ۶۵ هزار بشکه هدف گذاری شده است.
وی به پیچیدگیهای این میدان از بعد فنی و تخصصی از جمله نوع حفاری بسیار سخت اشاره کرد و گفت: ۷۳ میلیون نفر ساعت کار بی وقفه و بدون حادثه منجر به فوت در این طرح ثبت شده و ذخیره برداشت از میدان آذر ۴،۳ میلیارد بشکه و میزان برداشت قابل استحصال از این میدان در طول دوره ۴۰ ساله افزون بر ۴۰۰ میلیون بشکه نفت خام برآورد شده است.
مجری طرح توسعه میادین نفتی آذر و چنگوله شهرستان مرزی مهران به مهم ترین فعالیت های اجرا شده در این طرح اشاره و تصریح کرد: حفاری ۱۹ حلقه چاه تولیدی، یک حلقه چاه پساب به عمق چهار هزار و ۶۰۰ متر، احداث تاسیسات سرچاهی و خطوط لوله جریانی به طول ۱۸۰ کیلومتر و احداث ۳۲۰ کیلومتر خط لوله انتقال نفت و گاز آذر به مقاصد مورد نظر از مهمترین فعالیت ها انجام شده در اجرای این پروژه بزرگ نفتی در استان ایلام است.
یاراحمدی با بیان اینکه بیش از ۵۷ درصد متوسط نیروهای بکارگیری شده در طرح میدان نفتی آذر بومی استان ایلام بوده اند، خاطرنشان کرد:احداث واحد فرآورش مرکزی میدان با ظرفیت ۷۱ هزار و ۵۰۰ هزار بشکه ، احداث واحد تاسیسات زودهنگام با ظرفیت ۳۱ هزار بشکه، اجرای ۴۰ کیلومتر خطوط آبرسانی، ۲۷ هزار مگاوات برق مورد نیاز را از دیگر فعالیت های مهم در اجرای پروژه توسعه این میدان نفتی است.
ارسال نظر