English

بالغ بر ۱۷هزار عنوان کتاب صوتی در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی ایلام وجود دارد

در بخش نابینایان، بالغ بر ۱۷هزار عنوان کتاب صوتی برای استفاده اعضای نابینا و کم‌بینا وجود دارد.

بالغ بر 17هزار عنوان کتاب صوتی در بخش نابینایان کتابخانه مرکزی ایلام وجود دارد

به گزارش خبرگزاری موج ایلام، رقیه شفیعی کتابدار بخش نابینایان کتابخانه مرکزی ایلام ، با اشاره به خدمات این کتابخانه به جامعه هدف بیان کرد: در بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه مرکزی ایلام علاوه بر خدمات کتابخانه‌ای، امانت کتاب‌های گویا و بریل، نشست‌های کتابخوان و معرفی کتاب،کارگاه‌های آموزشی ویژه نابینایان مانند کلاس‌ها و کارگاه‌های روان‎ شناسی، دورهمی‌های دوستانه و هم‌چنین آموزش کامپیوتر و اندروید ویژه افراد با آسیب بینایی برای اعضا برگزار می‌شود.

وی در پاسخ به پرسش چگونگی تأمین منابع خوانداری و مطالعاتی و امانی برای مخاطبان گفت: کتاب‌های بریل را نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری کتابخانه‌هایی که چاپگر بریل دارند تهیه می‌کند و در اختیار بخش‌های نابینایان در سراسر کشور قرار می‌دهد، اما کتاب‌های صوتی یا گویا توسط بخش‌های فعال در زمینه تهیه کتاب صوتی مثل بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه مرکزی ایلام و دیگر بخش‌های فعال تهیه و در سراسر کشور بین بخش‌های نابینایی توزیع می‌شود.

شفیعی با اشاره به فعالیت‌های مجازی این بخش از کتابخانه مرکزی ایلام گفت: نابینایان به عنوان گروهی توان‎‌خواه همیشه نمی‌توانند مشکلات‌شان را به تنهایی برطرف و گاهی مجبورند از راه دور، نیاز‌های‌شان را دریافت کنند، از این‌رو ارسال لینک دانلود کتاب‎‌های صوتی، برپایی کارگاه‌ها و کلاس‌های آموزشی در بستر پلتفرم‌ها می‌تواند کمک شایانی به آنها باشد و خوشبختانه بخش نابینایان و کم‌بینایان کتابخانه مرکزی ایلام نیز همیشه در این حوزه فعال بوده است.

وی درخصوص شیوه فعالیت و کار در این کتابخانه تصریح کرد: به عنوان کتابدار بخش نابینایان علاوه بر ارائه خدمات کتابخانه‌ای نظیر امانت کتاب گویا و بریل، به عنوان مربی کامپیوتر و اندروید و گاهی به عنوان یک معلم برای آموزش خط بریل به افراد نابینا در حال فعالیت هستم.

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت‌هایم به عنوان کتابدار، می‌توانم به ضبط و تهیه کتاب‌های صوتی اشاره کنم که در این بخش فعالیتم مورد استفاده تمام نابینایان در سراسر کشور قرار می‌گیرد و دیگر اینکه خبرنگار سرویس نواک، تنها ماهنامه نابینایی سراسر کشور هستم که هر ماه با تهیه یک پادکست و گزارش در زمینه معرفی کتاب، به دوستانم خدمت می‌کنم.

وی ادامه داد: کتاب‌های بریل معمولاً ادبیات و مذهبی و دفاع مقدس هستند، اما در کتاب‌های صوتی تنوع بالایی داریم و تقریباً در تمام رده‌هایی که برای فرد نابینا مفید باشد و بتواند مورد مطالعه قرار دهد، منبع مطالعاتی داریم.

وی در پاسخ به تدارک امکانات خاص از لحاظ توان‌خواهی و وسایل کمکی به اعضای کتابخانه بخش نابینایان گفت: قطعاً امکانات و لوازمی که در کتابخانه موجود است مخصوص خود افراد با آسیب بینایی است. مثلاً رایانه‌ها مجهز به نرم‌افزار‌های صفحه‌خوان هستند و تبلت‌ها هم برای نابینایان تنظیم شده‌اند. وسایل کمک آموزشی نیز برای نابینایان و کم‌بینایان طراحی و حتی اسباب بازی‌ها هم مناسب کودکان نابینا تهیه شده‌اند.

وی در پایان گفت: ضمن سپاس بابت انجام این گفت‌وگو، تقاضا دارم همه با هم کمک کنند تا اول میزان مشکل یک نابینا و توان واقعی معلولان و نابینایان را به جامعه نشان دهیم. متأسفانه در عصر تکنولوژی و ارتباطات هر روز با افرادی روبه‌رو هستیم که شناخت مناسب و کافی از افراد نابینا ندارند و سوء شناخت‌های‌شان گاهی آزار‌های روحی و روانی فراوانی را برای افراد با آسیب بینایی به همراه دارد

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه