لزوم حاکم شدن انضباط مالی در استان ایلام
رئیس سازمان مدیریت برنامه استان ایلام با اشاره به لزوم حاکم شدن انصباط مالی در استان گفت: اگر انظباط مالی در استان ایلام حاکم شود هر گونه اعتباری که وارد استان میشود در سازمان برنامه ریزی بودجه مدیریت میشود که این موضوع تاثیر بسزایی در تسریع پروژههای استانی و انظباط مالی بر عهده دارد.
به گزارش خبرگزاری موج ایلام، امین دوست محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام ضمن تبریک هفته دولت در نشست با اصحاب رسانه بیان کرد: روند آمار گیری در سراسر جهان در سه رویکرد است: اول روش سرشماری است که در این روش اطلاعات به صورت کامل گرفته میشود، البته این روش به علت اینکه در کشور ما ده سال یکبار انجام میشود چندان مثمر ثمر نبوده است، روش دوم نمونه گیری است که کامل نمیباشد و همواره از نواقص بالایی برخوردار است، اما روش سوم که بهترین روش میباشد روش ثبتی است، یعنی آمار و اطلاعات در زمان وقوع تولید میشوند وتمام سامانه مراکز و ادارات نیز به هم متصل است، متأسفانه این روش تا کنون در کشور ما مورد استفاده نبوده اما خوشبختانه در دولت جدید استارت خورده و در حال استفاده میباشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام در خصوص اینکه در دولت شکافهای عظیم اقتصادی وجود دارد، افزود: دو دلیل برای این مسئله وجود دارد اول اینکه آمارها هر ده سال یک بار گرفته میشوند و به عبارتی معلوم نیست اثرات منفی مربوط به کدام دولت است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۹ تورم ۳۸.۶ درصد بوده، در سال ۱۴۰۰ نرخ تورم ۴۶.۴درصد افزایش یافته یعنی رشد ۸درصدی داشته است و همچنین در سال ۱۴۰۱ تورم ۵۰.۹ درصد بوده با رشد چهار و نیم درصدی، در سال ۱۴۰۲ نیز نرخ تورم استان به ۵۱.۷ درصد میرسد که در اینجا میبینیم تورم ۸/. رشد کرده است.
دوست محمدی تصریح کرد: یکی از دغدغههای اساسی سرمایه گذاران در سالهای گذشته این بود که باید مراحل سختی را طی میکردند که امروز با طراحی سامانه اطلس سرمایه گذاری این معضل تا حد چشم گیری مرتفع گردیده، این سامانه توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی بودجه و با همکاری ۲۷ دستگاه متولی شکل گرفته از خرداد این روند تحویل اداره کل اقتصاد دارایی داده شده است.
این مسئول در خصوص نظام بودجه و برنامه ریزی استان گفت: این نظام از سه بخش متشکل است که درآمدهای استان میشود که در سال گذشته ۷۳۳ میلیارد تومن بدون فروش اموال بوده که خوشبختانه در سال جاری افزایش یافته و بالغ بر ۳۰ درصد رشد داشته است به عبارتی مبلغی بالغ بر ۱۹۸۷ میلیارد تومان بوده است.
وی با تاکید بر اینکه درآمدها در حوزه مالیات افزایش ۹۴ درصدی داشته است اضافه کرد: شایعه ای در این راستا بوده مبنی بر اینکه دولت بودجه خود را از طریق مالیات افزایش میدهد، بهتر است بگوییم رویکرد دولت در حوزه مالیات افزایش بودجه نیست و بحث انظباط مالیات و جلوگیری از فرارهای مالیاتی بوده است.
دوست محمدی ادامه داد: در حوزه اعتبارات هزینه ای رشد ۱۸.۴ درصدی داشته ایم و لایحه افزایش حقوق کارمندان دولت و همسان سازی حقوق بازنشستگان نیز در دستور کار برنامه ریزی بودجه قرار گرفته و نهایتا در اوایل نیمه دوم سال جاری این موضوع ابلاغ خواهد شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام بیان کرد: از لحاظ اعتبارات عمرانی استان ایلام برای اولین سال رشد ۵۰ درصدی یعنی ۶۳.۹ درصد داشته اشت و افزایش حقوق در حوزه نفت نیز سه درصد بوده است.
دوست محمدی در خصوص شایعه حذف اعتبارات زیرساختها اربعین اظهار کرد: این اعتبارات نه تنها حذف نشده بلکه افزایش نیز داشته است، اعتبارات اربعین در سال ۹۶ با ۱۷ میلیارد تومن آغاز شد و در سال ۹۷ به ۲۰ میلیارد، در سال ۹۸ به ۶۰ میلیارد، در سال ۹۹ به ۶۰ میلیارد و ۸۰۰ ، در سال ۱۴۰۰ به ۹۸ میلیارد و سال ۱۴۰۱ به ۲۱۲ میلیارد و نهایتا در سال ۱۴۰۲ به ۲۵۴ میلیارد تومن افزایش یافت که ۲۱۱ میلیارد نیز به صورت تخصیص نقد به دست استان ایلام رسید، این ارقام میگوید اعتبارات اربعین چهار برابر شده است.
وی در حوزه نظام برنامه ریزی گفت: در حوزه نظام برنامه ریزی با ۱۷ فصل مواجه ایم، هر استان قابلیت هایی دارد که چهارچوب آنها را مشخص میکند، در استان ایلام پنج حوزه داریم که پررنگترند، این حوزهها از قبیل نفت، اقتصاد مرزی، کشاورزی، دامپروری و اقتصاد گردشگری میباشند.
دوست محمدی اضافه کرد: در بررسی این فصلها سه مساله پیداست، اول بحث زیرساختهای راه است، ما باید زیرساختهای راه استان را در سطح ملی تعریف کنیم، دومین حوزه آسیب استان بحث تنش آبی است که مربوط به کم آبی نیست زیرا استانی همچون ایلام که از ۱۵ رودخانه دائم و بارش سالانه بیش از ۲۰۰ میلیمتر برخوردار است یقینا از کمبود منابع آبی برخوردار نیست بلکه به علت مهار پایین آب که ۱۱ درصد است و بلا استفاده ماندن سدهایی از قبیل سد چناره، گدار خوش، سیکان و میمه و همچنین به علت هدر رفت آب که ۴۸ درصد است همواره با تنش آبی دست و پنجه نرم میکند.
رئیس سازمان مدیریتی برنامه استان ایلام در پایان اظهار کرد: اگر انظباط مالی در استان ایلام حاکم شود هر گونه اعتباری که وارد استان میشود در سازمان برنامه ریزی بودجه مدیریت میشود که این موضوع تاثیر بسزایی در تسریع پروژههای استانی و انظباط مالی بر عهده دارد.
ارسال نظر