English

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام عنوان کرد؛

چالش‌های جدی تامین آب پایدار در ایلام

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام با اشاره به مطلوب بودن وضعیت بارش‌ها در استان طی سال جاری، فرسودگی شبکه توزیع، عدم رعایت سرانه مصرف، استفاده از آب شرب در مصارف غیرشرب، وجود انشعابات غیرمجاز و... را از چالش‌های اصلی تامین پایدار آب در ایلام عنوان کرد.

چالش‌های جدی تامین آب پایدار در ایلام

صادق علیمرادی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری موج ایلام با اشاره به مطلوب بودن بارش های در سال جاری اظهار داشت: بر اساس اطلاعات ۱۲ ایستگاه‌ باران سنجی شرکت آب منطقه ای ایلام، میزان بارش استان در سال جاری ۵۲۷ میلی متر بوده در حالی که در درازمدت متوسط بارش‌ها در استان ۴۳۰ میلی متر می باشد. 

وی به افزایش ۹۷ میلی متری بارش‌های امسال نسبت میانگین بلندمدت اشاره کرد و افزود: به تبع این افزایش بارش وضعیت سدها و منابع آبی نسبت به گذشته در وضعیت مطلوبی قرار دارد بگونه ای که سد ایلام به عنوان مهمترین تامین کننده آب شهر ایلام بیش از ۱۰۰ درصد پرشدگی داشته و علیرغم گذشت بیش از ۴۰ روز از آخرین بارش موثر استان، در حال سرریز می باشد. 

علیمرادی با اشاره به اینکه آب موجود در سد ایلام می تواند به مدت ۲ سال آب شهر ایلام را تامین کند افزود: بر اساس آمار موجود روزانه ۱هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب وارد شهر ایلام می شود که دو برابر میزان مورد نیاز جمعیت شهر ایلام است.

این مسئول دلیل کمبود آب در ایلام را مربوط به شبکه توزیع عنوان کرد و گفت: بخشی از آب موجود به دلیل فرسودگی شبکه توزیع هدر می‌رود و همچنین سرانه مصرف هر شخص که ۲۰۰ لیتر است، در ایلام رعایت نمی‌شود و این مشکلات سبب دامن زدن به مشکل کمبود آب می‌شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه آب شرب در ایلام برای مصارف غیرشرب نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد بیان داشت: آبیاری فضاهای سبز بوسیله آب شرب از دیگر دلایل کمبود آب در ایلام است و باید شهرداری از ۱۴ حلقه چاه موحود در شهر جهت ابیاری فضاهای سبز استفاده کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان ایلام ابراز داشت: وجود انشعابات غیرمجاز یکی از معضلاتی است که علاوه بر تشدید کم آبی حقوق مشترکان قانون مند را نیز تضییع می‌کند.

علیمرادی به ممنوعیت کشت‌های پرآب‌بر اشاره کرد و بیان داشت: در حوزه کشاورزی مشکلی جهت تامین اب اراضی وجود ندارد به طوریکه سد دویرج که تامین کننده آب ۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهلران و موسیان است، در حال سرریز می باشد. 

وی اضافه کرد: با توجه به بارندگی‌های مطلوب در اکثر دشت‌های استان شاهد افزایش سطح آب‌های زیرزمینی هستیم و این امر سبب شده چاه‌های استان نیز با مشکل کاهش آبدهی مواجه نشوند.

این مسئول ادامه داد: بخش عمده ای از نیاز استان ایلام از چشمه های آهکی تامین می‌شود که خوشبختانه این چشمه‌ها نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوبی داشته و از جمله آنها می توان به چشمه سراب‌کلان، گل گل، سیکان و ... اشاره کرد.

علیمرادی با بیان اینکه در استان ایلام هیچ چاه غیرمجازی وجود ندارد گفت: حجم میزان آب های برداشتی چاه‌ها در پروانه بهره‌برداری مشخص شده و این میزان از طریق کنتورهای هوشمند مورد رصد قرار می گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه استان ایلام به سدهای در حال بهره‌برداری استان اشاره کرد و گفت: سد سیمره، دویرج، ایلام، گلال از جمله سدهای در حال بهره‌برداری و سدهای سیکان ، میمه، گدارخوش و چناره در حال احداث هستند.

علیمرادی در پایان گفت: سد میمه با بیش از ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی، طی نیمه دوم سال جاری به بهره برداری می رسد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه