رییس سازمان جهادکشاورزی ایلام عنوان کرد؛
نقش موثر مکانیزاسیون کشاورزی در کاهش هزینه های تولید
رییس جهادکشاورزی استان ایلام گزارشی از عملکرد حوزه مکانیزاسیون در سال ۱۴۰۲ و برنامه های پیش بینی شده در این حوزه در سال جاری را ارائه کرد.
، عزیزان رییس جهاد کشاورزی استان ایلام گفت: مکانیزاسیون کشاورزی با انجام به موقع عملیات زراعی و کاهش هزینه های تولید، نقش موثری در افزایش درآمد و بهبود سطح اقتصادی فعالان حوزه کشاورزی دارد.
وی در خصوص تسهیلات خط اعتباری شماره ۱۱ ویژه مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته گفت: در این باره حدود ۳۴۳ هزار میلیارد ریال اعتبار به منظور تامین تعداد ۱۳ دستگاه کمباین برداشت غلات، یک دستگاه تراکتور، یک دستگاه تیلر باغی و دو دستگاه دروگر غلات در حوزه دام و طیور اختصاص داده شده است.
این مسئول با اشاره به شاخص ضریب مکانیزاسیون کشاورزی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ ضریب مکانیزاسیون به میزان قابل توجهی بهبود یافته است به طوری که میزان درجه مکانیزاسیون کشاورزی خاکورزی ۹۸ درصد، کاشت ۶۴ درصد داشت ۸۷ درصد و برداشت ۹۵ درصد افزایش یافته اند.
وی اجرای طرح شماره گذاری ماشینهای کشاورزی خودگردان شامل تراکتور و کمباین را از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط این سازمان برشمرد و گفت: با همکاری سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی و پلیس راهور استان ۱۱۹ فقره پرونده تشکیل و از این تعداد، ۷۸ دستگاه منجر به اخذ پلاک شده است.
عزیزان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامههای اجرایی در سال ۱۴۰۳ گفت: در سال جاری نظارت بر طرح جهش تولید در دیمزارها ارتقا یافته است و در این راستا توزیع تسهیلات ادوات دنبالهبند از محل طرح جهش تولید در دیمزارها تاکنون به تعداد ۴۶ دستگاه با مبلغ ۶۳ میلیارد رسیده است.
وی در خصوص نظارت بر توزیع تسهیلات اعتبارات تملکی طرح توسعه دانههای روغنی تصریح کرد: تاکنون هفت دستگاه کارنده زیر کاشت کود کار با مبلغ ۵ میلیارد ریال به دستگاه های موجود در استان افزوده شده است.
رییس سازمان جهادکشاورزی استان ایلام افزود: با توجه به برنامه های ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی، در سطح زراعی به مساحت ۲۴۷ هزار هکتاد نظارت های گوناگون بر عملیاتهای مختلف تولید محصولات زراعی و باغی شامل نظارت بر سطح عملیات کاشت و برداشت محصولات مختلف زراعی و باغی با اولویت اجرای سطح کاشت مکانیزه در دست اقدام می باشد.
وی نظارت بر اجرای کشاورزی حفاظتی و اجرای طرح شماره گذاری ماشینهای کشاورزی خودگردان را از دیگر فعالیت های این سازمان در استان ایلام برشمرد و تاکید کرد: در خصوص اجرای طرح شماره گذاری ماشینهای خودگردان تاکنون از مجموع ۸ پرونده تشکیل شده، ۵ دستگاه منجر به اخذ پلاک گردیده است و پیش بینی نیاز ماشینی استان جهت تجهیز و نوسازی ماشین آلات کشاورزی در حال حاضر نیاز به تعداد ۵ دستگاه کمباین نیوهلند و ۲۰ دستگاه کمباین ایرانی و میباشد.
وی اضافه کرد: تامین ۳۵۰ دستگاه ادوات دنبالهبند زراعی و باقی در مناطق مختلف استان می تواند جهش تولید در حوزه کشورزی این استان را به نحو چشمگیری فراهم نماید.
عزیران با اشاره به نقش برنامههای حوزه مکانیزاسیون در تولید و اشتغال گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۳۰ اشتغال تثبیتی و ۱۰۰ اشتغال ایجادی از محل خط اعتباری ویژه مکانیزاسیون کشاورزی ایجاد گردیده است و از سال گذشته تا سه ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به میزان ۴۶ اشتغال ایجادی از محل طرح جهش تولید در دیمزارها انجام گردید و در صورت تامین ماشین آلات و ادوات بخش کشاورزی بیش از ۵۰ اشتغال تثبیتی و ۳۵۰ اشتغال ایجادی نیز محقق خواهد شد.
ارسال نظر