معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام خبر داد؛
خرید بیش از ۳۵۳ هزار تن گندم از کشاورزان
معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام گفت: در سال زراعی جاری حدود ۳۵۳ هزار و ۷۷۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است.
تابانی معاون غله و خدمات بازرگانی استان ایلام در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری موج ایلام اظهار داشت: غله به عنوان یکی از مهمترین منابع غذایی نقش بسزایی در تأمین امنیت غذایی و اقتصادی هر کشوری ایفا میکند.
وی افزود: در ایران، با توجه به موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی، تولید غله بویژه گندم از اهمیت ویژهای برخوردار است، زیرا منبع اصلی انرژی و کالری مورد نیاز آحاد جامعه در کشور محسوب میشود.
تابانی با بیان اینکه ایلام به عنوان یکی از استانهای تولید کننده گندم کیفی محسوب میشود افزود: گندم حوزه جنوب استان، منطقه دشت عباس، دارای ویژگیهای کیفی از نظر شاخصهای گلوتن بالای ۲۸ درصد، ایندکس بالای ۸۵ تا ۹۰ درصد و هکتولیتر بالای ۷۸ تا ۸۰ درصد است که نقش بسزایی در کیفیت گندم استان ایفا میکند.
وی افزود: استان ایلام دارای پنج کارخانه تولید آرد گندم میباشد که به لحاظ کیفیت آرد بر اساس استاندارد ملی ۱۰۳ و نتایج مرکز پژوهشهای غلات کشور، جزو باکیفیتترین آردهای تولیدی کشور محسوب میشود و کارخانههای آرد ایلام، دهلران، درهشهر، شیروانچرداول و نگین زاگرس از جمله کارخانههای تولید آرد استان میباشند.
تابانی در رابطه با خرید تضمینی گندم در سال زراعی جاری گفت: حدود ۳۵۳ هزار و ۷۷۰ تن گندم از کشاورزان خریداری شده است که از این میزان، مقدار ۳۴۵ هزار و ۳۸ تن گندم معمولی و ۸ هزار و ۷۳۲ تن مربوط به گندم دوروم میباشد.
وی همچنین اظهار داشت: در خصوص کالاهای اساسی، استان ایلام دارای وضعیت مطلوبی در زمینه ذخیرهسازی گندم در سیلوها و همچنین انبارهای مملو از برنج و شکر میباشد.
وی تاکید کرد: استان ایلام یکی از استانهای پیشتاز در تولید آرد و نان کامل در کشور است و هم اکنون کارخانه تولید آرد ایلام به عنوان کارخانه منتخب در تولید آرد کامل فعالیت خود را آغاز نموده است و حدود ۵ نانوایی به صورت پایلوت برای تولید نان کامل در استان در حال فعالیت هستند.
تابانی اضافه کرد: آرد کامل آردی است است که دارای تمام اجزای دانه گندم شامل آندوسپرم یا مغز دانه، جوانه پنهان و پوسته یا سبوس میباشد و ویژگیهای کیفی نان کامل از جمله عدم نیاز به غنیسازی، تأمین فیبر مورد نیاز بدن، تأمین املاح و ویتامینهای ضروری و جلوگیری از شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله فشار خون، دیابت، چربی خون و همچنین افزایش ایمنی بدن، سبب استقبال مردم از تهیه این نان شده است.
وی در پایان افزود: فرآیند تولید نان کامل مستلزم وقت گذاشتن و طولانیسازی زمان تخمیر و استراحت خمیر، طولانیسازی روند پخت نان و استفاده از مخمر و خمیر ترش میباشد و رعایت کامل روند صحیح تولید آرد و نان کامل، تولید نانی با کیفیت را به دنبال دارد.
ارسال نظر