English

کاشت ابرو: روش ها، مزایا، عوارض و مراقبت کردن از آن

ابروها نقش بسیار مهمی در شکل دهی و مرزبندی صورت ایفا می‌کنند. ژنتیک در ظاهر و پری ابروها تاثیرگذار است به طوری که بعضی ها از کودکی، ابروهای ضخیم و پرمو دارند، در حالی‌که دیگران ابروهای نازک دارند. آنهایی که ابروهای نازکتری دارند، معمولا از محصولات آرایشی برای پر نشان دادن ابروهایشان استفاده می کنند. ابروها نه تنها یک جنبه زیبایی صورت است، بلکه از ورود رطوبت و قطرات روی پیشانی به درون چشم، جلوگیری می‌کند.

کاشت ابرو: روش ها، مزایا، عوارض و مراقبت کردن از آن

به گزارش خبرگزاری موج، ابروها نقش بسیار مهمی در شکل دهی و مرزبندی صورت ایفا می‌کنند. ژنتیک در ظاهر و پری ابروها تاثیرگذار است به طوری که بعضی ها از کودکی، ابروهای ضخیم و پرمو دارند، در حالی‌که دیگران ابروهای نازک دارند. آنهایی که ابروهای نازکتری دارند، معمولا از محصولات آرایشی برای پر نشان دادن ابروهایشان استفاده می کنند. ابروها نه تنها یک جنبه زیبایی صورت است، بلکه از ورود رطوبت و قطرات روی پیشانی به درون چشم، جلوگیری می‌کند.

ریزش موی ابرو به دلایل مختلفی مثل مصرف داروهای بخصوص، صدمات، مشکلات پزشکی یا حتی مصرف زیاد بعضی ویتامین ها رخ می دهد. کسانی که ابروی نازکی دارند یا به کل ابروی خاصی ندارند، به دنبال تغییر ظاهر ابروهایشان هستند. کاشت ابرو می تواند گزینه ای برای کمک در دستیابی به ظاهری بهتر و پرتر کردن ابروها به شمار می رود.

کاشت ابرو چیست؟

کاشت  ابرو

کاشت ابرو به فرایندی گفته می‌شود که جراح در آن، گرافت های مو (مو و ریشه یا فولیکل مو) را برداشته و آن را به ابرو پیوند می‌زند. گرافت مو معمولا از پشت گردن یا اطراف گوش برداشته می‌شود و قبل از کاشت در محل ابرو، به مدت یک ساعت در یک محفظه آب و نمک سرد قرار داده می‌شود.

کاشت ابرو معمولا به کمک بی حسی موضعی انجام می‌شود و هیچ دردی در طول فرایند حس نخواهید کرد. روی ناحیه کشت ابرو، بعد از اتمام فرایند باز می ماند و کبره بستن در اطراف فولیکل ها آغاز می‌شود. این کبره ها بخشی طبیعی از فرایند بهبود است و بعد از گذشت چند روز از بین می رود و میریزد. 

احتمال بروز کبودی و تورم اندکی در محل درمان تا پنج روز بعد از جراحی وجود دارد. باید هر دو تا سه ساعت یک مرتبه از اسپری محلول سالین در محل درمان استفاده کرد. تجویز مسکن، آنتی بیوتیک و استروئید خوراکی از سوی پزشک برای مصرف در پنج روز اول بعد از جراحی طبیعی است.

بعد از جلسه اول، موهای کاشته شده می ریزند که طبیعی است و رشد موهای کاشته شده بعد از گذشت حدود سه ماه از جراحی، شروع می‌شود. اگر تعدادی از موهای کاشته شده، پیوند نخورند یا به تراکم دلخواهتان دست پیدا نکردید، احتمالا لازم خواهد بود تا بعد از گذشت نه ماه از جراحی، تحت یک جلسه ترمیمی قرار بگیرید.

روش‌های کاشت ابرو

روش‌های کاشت ابرو مشابه با برخی روش‌های کاشت مو است. بنابراین اگر قصد دارید در کنار جراحی کاشت مو، کاشت ابرو نیز انجام دهید، به یک کلینیک یا مرکز کاشت مو که هر دوی این خدمات را به بیماران خود ارائه می‌دهند، مراجعه نمایید تا دوران نقاهتی دوباره را برای کاشت ابرو پس از جراحی کاشت مو سپری نکنید.

اما چطور این دو روش شبیه به یکدیگر هستند؟ در هر دو جراحی به روش FUSS یک نوار شش تا ده اینچی از پوست پشت سر را برای استفاده بر می دارد. سپس محل زخم، بسته شده و زیر موی اطرافش پوشید می‌شود؛ سپس جراح شروع به قطعه بندی پوست به 500 تا 2000 گرافت می‌کند، به صورتی که در هر یک از آنها چند فولیکل مو قرار داشته باشد. تعداد نوع گرافت به نوع، کیفیت، رنگ و اندازه محل کاشت مو بستگی دارد. 

اگر از روش FUE برای کاشت ابرو استفاده کنید، تیم جراحی ابتدا پشت سرتان را می تراشند و سپس فولیکل ها را دانه دانه از جا در می آورند. بعد از بهبود این زخم ها شاهد نقاط کوچکی در بانک مو خواهید بود که توسط موهای اطرافش پوشانده می‌شود. ادامه کار در هر دو فرایند یکسان است و جراح بعد از آماده سازی گرافت ها، محل درمان را تمیز و بی حس می‌کند و با استفاده از سوزن یا تیغ، سوراخ هایی در پوست ایجاد می‌شود که میزبان فولیکل های برداشته شده از محل بانک مو خواهد بود.

این فرایند با توجه به اندازه محل کاشت ابرو، می تواند از 4 تا 8 ساعت ادامه پیدا کند. اگر با ریزش مو مواجه شدید، شاید لازم باشد تا یک جلسه ترمیمی هم داشته باشید تا به پری بیشتری دست پیدا کنید.

انتظارات و ریکاوری بعد از کاشت ابرو

کاشت ابرو

دوره ریکاوری کاشت ابرو تقریبا سریع است و بعد از چند روز شاهد ریختن کبره های دور ابرو خواهید بود؛ دقت کنید که نباید این کبره ها را بکنید. باید تا سه هفته بعد از جراحی کاشت ابرو، از انجام تمرینات شدید پرهیز کنید. اگر با خونریزی، تورم یا ترشح چرک مواجه شدید، باید سریعا با پزشکتان تماس بگیرید.

بعد از چند هفته شاهد ریزش موهای کاشته شده مواجه خواهید شد که این هم طبیعی است. رشد ابروی جدیدتان بعد از چندماه شروع می‌شود و در این مدت باید ابروی کاشته شده را به اندازه مد نظرتان کوتاه کنید. کاشت ابرو توسط متخصص پوست، زیبایی یا جراح پلاستیک انجام می‌شود. کاشت مو به صورت سرپایی، در مطب یا مراکز خدمات درمانی انجام می‌شود. جراحان معمولا یک پورتفولیو از سوابق کاریشان برای نمایش به بیماران دارند و باید از آنها درباره تجربیاتشان بپرسید.

جراحی کاشت ابرو برای چه کسی مفید است؟

دلایل مختلفی برای انجام جراحی کاشت ابرو وجود دارد که بعضی از آنها در زیر آورده شده است:

  • سوختگی ابرو
  • جای زخم در ابرو
  • تومور
  • وسواس موکنی، وقتی که مردم از نیاز غیرقابل کنترلی به کندن موهای خود رنج می برند.
  • کچلی سکه ای، یک مشکل خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شود.
  • ریزش ابرو و مژه ها به دلیل کمکاری غده تیروئید

دسته دیگری که به دنبال کاشت ابرو هستند، افراد مبتلا به ازدیاد ویتامین آ هستند. زیاد بودن ویتامین آ به حالتی گفته می شود که میزان ویتامین آ در بدن به سطح سمی رسیده باشد. مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین آ در میان بزرگسالان بالای 19 سال، 4300 واحد است؛ حد بالای روزانه مصرف ویتامین آ، 10000 واحد است. اگر مصرف ویتامین َآ از حد توصیه شده بیشتر شود، به حد سمی خود رسیده و منجر به ریزش مو می‌شود.

چیزهایی که باید قبل از انجام جراحی کاشت ابرو در نظر بگیرید.

باید قبل از انتخاب جراحی کاشت مو، موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • باید انتظارات واقعی داشته باشید: اگر کاملا بدون مو باشید، نمی توانید انتظار سری پرمو را داشته باشید. هر چه بانک موی ضخیم تر و متراکم تری داشته باشید، می توانید به نتایج بهتری دست پیدا کنید.
  • به طور کلی، موهای ضخیم ولی روشن و خاکستری، نتایج بهتری از موهای نازک و تیره ایجاد می‌کند.
  • پر شدن سر و دیدن نتایج، شاید تا نه ماه بعد از کاشتن مو طول بکشد.
  • باید به هزینه دقت کنید: شرکت های بیمه معمولا هزینه جراحی زیبایی را پوشش نمی دهند. کاشت مویی که به خاطر ریزش موی ناشی از سوختگی یا تروما باشد، در دسته جراحی های ترمیمی قرار می گیرد و شاید تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
  • احتمال بروز خطرات بعد از جراحی در میان افراد سیگاری بالاتر است. اگر قصد انجام کاشت مو را دارید، بهتر است که سیگار را ترک کنید.

خطرات همراه با کاشت ابرو چیست؟

بعضی از مشکلات احتمالی کاشت ابرو عبارتند از:

  • بعضی از موهای کاشته شده پذیرفته نمی شود و همین موضوع باعث میشود که رویش تکه تکه ایجاد شود.
  • ابروهای نامتقارن به دلیل استفاده از ماده بیحسی و جابجا شدن ابروها
  • بافت مو و جهت رشد نامناسب

مشکلات نادر کاشت ابرو:

  • عفونت
  • التهاب یا عفونت فولیکل مو (فولیکولیت)
  • جای زخم
  • کبودی و تورم

همانطور که مشاهده می‌کنید تمامی روش‌های زیبایی دارای خطرات و عوارض اندک یا بی‌شماری هستند که البته با رعایت مراقبت‌های لازم بعد از جراحی کاشت ابرو می‌توانید این خطرات را به حداقل برسانید.

در صورت بروز مشکل، چه باید کرد؟

گاهی جراحی های زیبایی با مشکلاتی همراه می شوند و نتایج آن از آنچه انتظار داشتید، متفاوت می‌شود. اگر درد شدید یا هر نشانه غیرمنتظره ای داشتید، باید هر چه زودتر با مرکز درمانی یا پزشکتان تماس بگیرید. اگر از نتایج کاشت ابرو ناراضی بودید یا فکر میکنید که به درستی اجرا نشده، باید با جراحتان صحبت کنید.

چشم انداز طولانی مدت کاشت ابرو

رشد موهای کاشته شده ادامه پیدا می‌کند و ممکن است که بیمار با توجه به پارامترهای زیر به تراکم کمتر یا بیشتری در این نقاط دست پیدا کند:

  • شلی پوست سر
  • تراکم فولیکل مویی در ناحیه درمان
  • کیفیت موی بیمار
  • انحنای موها

نکات پایانی

کاشت ابرو برای کسانی که از ظاهر فعلی ابرویشان راضی نیستند یا به دنبال یک درمان دائمی تر هستند، یک راه حل طولانی مدت خواهد بود. اما نتیجه جراحی در میان بیماران مختلف، متفاوت است و احتمال بروز عوارض جانبی در کاشت ابرو را مانند هر جراحی زیبایی دیگری، نمی توان نادیده گرفت. باید تمامی گزینه های در دسترس را به دقت بسنجید و نظر پزشکتان را نیز در این باره بخواهید. اگر تصمیم به کاشت ابرو گرفتید، زمانی را برای جستجو به دنبال یک متخصص خوشنام و ماهر در نظر بگیرید و سعی کنید جراحی کاشت ابروی خود را در بهترین مرکز کاشت ابرو یا نزد پزشکان ماهر انجام دهید تا علاوه بر اینکه از خطرات احتمالی در امان می‌مانید، نتایج دلخواهتان را بدست آورید.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه