چرا هزینه ایمپلنت دندان زیاد است؟
بعد از ایمپلنت دندان، روش پروتز دندان مصنوعی پرطرفدار ترین روش برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته می باشد. به همین دلیل قصد داریم در ادامه این دو روش را با یکدیگر مقایسه نماییم.
به گزارش خبرگزاری موج، هزینه ایمپلنت دندان از نظر بسیاری از افراد زیاد است و همین دیدگاه سبب می شود که آن ها سراغ این روش درمانی فوق العاده نروند و از سایر روش های جایگزینی دندان های از دست رفته استفاده کنند. اما واقعیت این است که هزینه ایمپلنت دندان با در نظر گرفتن کیفیت و طول عمری که دارد، در مقایسه سایر روش های مشابه خود آنچنان هم بالا نیست.
ایمپلنت از نظر کیفیت، عملکرد، طول عمر، ظاهر طبیعی و... برتری قابل توجهی در مقایسه با روش های دیگر جایگزینی دندان های از دست رفته دارد و همین امر پرداخت هزینه های مربوط به این عمل را توجیه پذیر می سازد. بعد از ایمپلنت دندان، روش پروتز دندان مصنوعی پرطرفدار ترین روش برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته می باشد. به همین دلیل قصد داریم در ادامه این دو روش را با یکدیگر مقایسه نماییم.
مقایسه ایمپلنت و دندان مصنوعی
ایمپلنت و دندان مصنوعی دو روش جایگزینی دندان های از دست رفته هستند که هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند. در ایمپلنت یک ریشه دندان مصنوعی با نام فیکسچر در استخوان فک قرار می گیرد، سپس تاج دندان توسط قطعه رابطی با نام اباتمنت، روی ایمپلنت قرار می گیرد تا ظاهر و عملکرد دندان طبیعی را بازیابی کند.
دندان مصنوعی یک نوع پروتز دندانی است که روی لثه ها قرار می گیرد. دندان مصنوعی می تواند به شکل های کامل (جایگزین تمام دندان های دهان) یا غیر کامل (جایگزین دندان های از دست رفته در یک یا چند ردیف) مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای ایمپلنت دندان
-
ظاهر و عملکرد طبیعی
-
دوام طولانی مدت (بیش از ۲۰ سال)
-
حفظ استخوان فک
-
تمیز کردن آسان
-
حفظ سلامت استخوان فک و جلوگیری از تحلیل رفتن آن
مزایای دندان مصنوعی
-
هزینه کمتر
-
قابل استفاده در صورت کمبود استخوان فک
-
نیاز به جراحی ندارد
همانطور که در بخش بالا که مربوط به مزایای ایمپلنت دندان و دندان مصنوعی می شود مشاهده می کنید، در برخی مواقع نادر که تراکم استخوانی فک بیمار جهت کاشت دندان ایمپلنت کافی نیست، توصیه می شود جهت جایگزینی دندان از دست رفته بجای ایمپلنت از پروتز های دندان مصنوعی استفاده شود. اما بجز این مورد، در سایر موارد توصیه می شود ایمپلنت را انتخاب نمایید.
بجز عدم نیاز به تراکم استخوانی بالا در روش دندان مصنوعی، شاید در نگاه اول هزینه کمتر دندان مصنوعی در برابر هزینه ایمپلنت دندان و عدم نیاز به جراحی، برای دندان مصنوعی، مزیت هایی در مقایسه با ایمپلنت محسوب شوند، اما با در نظر گرفتن اختلاف کیفیت و طول عمری که این روش ها با یکدیگر دارند، کاشت ایمپلنت بسیار مناسب تر از دندان مصنوعی است.
معایب ایمپلنت
- نیاز به تراکم استخوان فک کافی
- نیاز به جراحی
- هزینه بالا در مقایسه با هزینه دندان مصنوعی
معایب دندان مصنوعی
- ظاهر طبیعی و کیفیت عملکرد کمتر نسبت به ایمپلنت
- نیاز به کشیدن دندان های طبیعی باقی مانده
- نیاز به مراقبت و نگهداری بسیار بیشتر
- طول عمر بسیار کمتر
- عدم حفظ سلامت استخوان فک
در مورد آخرین گزینه از معایب دندان مصنوعی، نیاز است توضیحات بیشتری ارائه شود: عدم وجود ریشه دندان در لثه و استخوان فک، سبب تحلیل رفتن استخوان در این ناحیه شده و می تواند منجر به بیماری های گوناگون و برهم خوردن فرم طبیعی استخوان فک شود. در روش کاشت ایمپلنت، با توجه به این که فیکسچر ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و با آن ادغام می شود، مانند ریشه دندان عمل کرده و دیگر هیچ یک از مشکلات مذکور پدید نمی آیند.
انواع ایمپلنت دندان
انواع ایمپلنت دندان را می توان بر اساس عوامل مختلفی طبقه بندی کرد، از جمله:
-
نوع فیکسچر: فیکسچر ایمپلنت، پایهای است که در استخوان فک قرار می گیرد.
-
روش کاشت: ایمپلنت های دندانی را می توان به دو روش تک مرحلهای و دو مرحلهای کاشت.
-
جنس: ایمپلنت های دندانی معمولا از تیتانیوم ساخته می شوند. تیتانیوم یک فلز سازگار با بدن انسان است که به خوبی در استخوان فک جوش می خورد.
-
اندازه و شکل: ایمپلنت های دندانی در اندازه ها و اشکال مختلفی وجود دارند. اندازه و شکل ایمپلنت باید متناسب با شرایط دهان بیمار انتخاب شود.
1. انواع ایمپلنت بر اساس نوع فیکسچر
ایمپلنت اندواستیل
ایمپلنت اندواستیل رایج ترین نوع ایمپلنت است. فیکسچر این نوع ایمپلنت به شکل یک پیچ است که در استخوان فک قرار می گیرد. می توان گفت قیمت ایمپلنت دندان با این روش، کمی کمتر از روش های خاص می باشد.
ایمپلنت ساب پریواستیل
ایمپلنت ساب پریواستیل برای افرادی مناسب است که استخوان فک کافی ندارند. این نوع ایمپلنت روی استخوان فک قرار می گیرد و توسط پیچ هایی به استخوان متصل می شود. قیمت ایمپلنت دندان به روش ساب پریواستیل، ممکن است کمی از روش اندواستیل بیشتر باشد.
ایمپلنت زایگوماتیک
ایمپلنت زایگوماتیک برای افرادی مناسب است که استخوان فک بالایی آن ها بسیار ضعیف است. این نوع ایمپلنت در قسمت استخوان گونه زیگوماتیک قرار می گیرد. فیکسچر ایمپلنت زایگوماتیک نیز معمولا از تیتانیوم می باشد. هزینه ایمپلنت دندان به روش زایگوماتیک نیز می تواند از هزینه روش اندواستیل کمی بیشتر باشد.
2. انواع ایمپلنت بر اساس روش کاشت
ایمپلنت تک مرحله ای یا فوری
در روش تک مرحله ای، فیکسچر و اباتمنت در یک جلسه کاشت می شوند. این روش سریع تر و آسان تر از روش دو مرحلهای است اما می توان گفت دارای ریسک هایی نیز می باشد که تشخیص انجام دادن یا انجام ندادن آن باید توسط پزشک و بنابر شرایط بیمار اتخاذ شود.
ایمپلنت دو مرحله ای
در روش دو مرحلهای، ابتدا فیکسچر کاشت می شود و پس از گذشت چند ماه، اباتمنت و پروتز دندانی روی آن قرار می گیرند. این روش باعث می شود که استخوان فک به خوبی با فیکسچر ادغام شود.
انتخاب نوع ایمپلنت دندان
نوع ایمپلنت دندانی که برای یک فرد مناسب است، به عوامل مختلفی بستگی دارد، برخی از مهمترین این عوامل عبارت اند از:
- مقدار استخوان فک موجود
- شرایط دهان بیمار
- وضعیت سلامت عمومی
- بودجه فرد
در آخر باز هم باید تاکید کنیم که استفاده از ایمپلنت و انتخاب انواع آن برای هر فرد، باید با مشاوره گرفتن از دندانپزشک متخصص ایمپلنت انجام شود. یکی از بهترین گزینه ها جهت مشاوره ایمپلنت و انجام آن، دکتر شهرام اسعدی می باشد.
در کلینیک دکتر اسعدی با استفاده از بروز ترین روش های ایمپلنت و با بهره گیری از پیشرفته دستگاه های روز دنیا، عمل کاشت ایمپلنت دندان صورت می گیرد و شما با مراجعه به این مرکز، می توانید با خیالی آسوده نزد یکی از بهترین متخصصان ایمپلنت دندان عمل کاشت دندان خود را انجام دهید. برای کسب مشاوره و همچنین اطلاع از هزینه ایمپلنت دندان، می توانید به وب سایت drshahram.com مراجعه کرده و با شماره تلفن های درج شده در این سایت تماس حاصل کنید.
ارسال نظر