تلاش برای لاغری، از علل اصلی افزایش اعتیاد زنان است!
در این گزارش به بررسی و معرفی مواد اعتیادآور برای لاغری، علائم اعتیاد به داروهای اعتیادآور لاغری،عوارض مصرف داروهای اعتیادآور لاغری نظر پزشکان و متخصصان در خصوص مصرف قرصهای لاغری،راهکارهای رفع اعتیاد به داروهای اعتیادآور لاغری می پردازیم.
، طبق نظر متخصصین و پزشکان، مواد اعتیادآور مانند آمفتامینها و شیشه اغلب برای کاهش اشتها مصرف میشوند و میتوانند منجر به اعتیاد، عوارض قلبی عروقی و اختلالات روانی شوند. استفاده از داروهایی مانند فنترمین، اورلیستات و حتی مواد مخدری مانند شیشه نیز میتواند منجر به اعتیاد و عوارض جانبی شود. در این محتوا به بررسی موارد زیر میپردازیم:
- معرفی مواد اعتیادآور برای لاغری
- علائم اعتیاد به داروهای اعتیادآور لاغری
- عوارض مصرف داروهای اعتیادآور لاغری
- نظر پزشکان و متخصصان در خصوص مصرف قرصهای لاغری
- راهکارهای رفع اعتیاد به داروهای اعتیادآور لاغری
معرفی مواد و داروهای اعتیاد آور برای لاغری
داروهای اعتیادآور لاغری شامل دستهای از داروها با هدف مشابه (معمولا کاهش وزن) هستند، اما از روشهای متفاوتی برای دستیابی به آن استفاده میکنند. داروهای لاغری احتمال دارد از طریق مهار اشتها، افزایش انرژی یا مسدود کردن چربی عمل کنند.
از آنجایی که برخی از قرصهای لاغری حاوی آمفتامین هستند، استفاده مداوم میتواند منجر به اعتیاد شود. پس، برخی از افراد احتمالا از اختلالات همزمان (مانند افسردگی یا اختلال خوردن) رنج میبرند و به اثرات قرصهای لاغری وابسته هستند. این داروها بهعنوان راهحلهای سریع کاهش وزن، میتوانند اثرات مضری بر سلامت جسمی و روانی داشته باشند. برخی افراد ممکن است به توصیه افراد غیر متخصص به مصرف مواد مخدری مانند شیشه رو بیاورند. مصرف اینگونه مواد مخدر در مدت زمان کوتاهی باعث لاغری افراد میشود. اما بعد از اینکه مصرف قطع شود، علائم خماری آغاز میشود و در همه ابعاد زندگی افراد تأثیر میگذارد. از این رو علاوه بر درمان چاقی، باید درمان سختتری تحت عنوان درمان ترک شیشه نیز انجام شود. با این حال استفاده از قرصهای لاغری اعتیادآور رواج بیشتری دارد که عبارتند از:
قرصهای لاغری محرک
این نوع داروی لاغری بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر میگذارد تا انرژی و احساس خوبی را افزایش دهد. محرکها میتوانند اشتها را کاهش دهند.
قرصهای لاغری سرکوب کننده اشتها
این داروهای کاهش وزن بهطور خاص انتقالدهندههای عصبی سروتونین و نوراپی نفرین را در مغز هدف قرار میدهند تا احساس سیری را افزایش دهند و اشتها را پایین بیاورند.
قرصهای لاغری بازدارنده چربی
این داروهای لاغری در دستگاه گوارش (یعنی معده و روده) فعال میشوند تا جذب چربی را تا یک سوم کاهش دهند.
شناخت علائم اعتیاد به قرصهای رژیمی
این یک واقعیت روشن است که تلاش برای لاغری، از علل اصلی افزایش اعتیاد زنان است و باعث استفاده از انواع روشها بهویژه قرصهای لاغری یا رژیمی میشود. بهطور کلی این قرصها حس کاذب کنترل وزن بهوجود میآورند، بنابراین بدن به آنها وابستگی و اعتیاد پیدا میکند. علائم اعتیاد به داروهای لاغری عبارتند از:
- درد قفسه سینه
- ضربان قلب نامنظم
- حالت تهوع
- لرزش
- بیخوابی
- اضطراب
- دل درد
- نوسانات خلقی مزمن
- از دست دادن حافظه
- افزایش سرعت تنفس
- سردردهای شدید
- تاری دید
- استفراغ
- توهمات
- تشنج
عوارض مواد و داروهای اعتیاد آور لاغری در بانوان
داروهای لاغری مشتقشده از آمفتامین بر سیستمهایی در مغز که مسئول احساس شادی یا رضایت هستند (مشابه سایر محرکها مانند کوکائین) تاثیر میگذارند. علاوهبر این، بسیاری از افراد نسبت به انرژی که از قرصهای خود دریافت میکنند تحمل بالایی دارند و در نهایت مقدار مصرف خود را افزایش میدهند. عوارض زیر میتواند در افراد مصرفکننده داروهای لاغری شایع باشد:
- مصرف بیشازحد قرصهای رژیمی مشابه مصرف زیاد شیشه است و میتواند باعث نارسایی قلبی باشد.
- اثرات کوتاهمدت قرصهای لاغری شامل افزایش انرژی، افزایش فشار خون و ضربان قلب، برافروختگی پوست، سرگیجه و خشکی دهان خواهد بود.
- قطع مصرف این قرصها بعد از یک دوره طولانی مصرف، میتواند منجر به بیخوابی، یبوست، فشار خون ریوی، بیماریهای دریچه قلب و علائم ترک اعتیاد شود.
- استفاده مداوم از داروهای سرکوبکننده اشتها معمولا باعث سردرد، سرگیجه و طیف وسیعی از مشکلات روده میشود.
- مهارکنندههای چربی نیز باعث ایجاد مشکلات گوارشی میشوند.
نظر پزشکان در خصوص مصرف داروهای لاغری در بانوان
استفاده از داروهای لاغری در زنان موضوعی است که بهطور گسترده در بین متخصصان مراقبتهای بهداشتی مورد بحث قرار گرفته است. بسیاری از پزشکان در مورد خطرات احتمالی و عوارض جانبی مرتبط با این داروها ابراز نگرانی کردهاند.
در حالیکه برخی از داروهای کاهش وزن احتمالا در کمک به زنان در رسیدن به وزن دلخواه خود موثر باشند، اما در صورت عدم استفاده صحیح میتوانند خطرات جدی برای سلامتی داشته باشند. پزشکان اغلب بر اهمیت یک رژیم غذایی متعادل و ورزش منظم بهعنوان موثرترین و ایمنترین راه برای کاهش وزن تاکید میکنند. آنها هشدار میدهند که صرفا به دارو برای کاهش وزن اتکا نکنید، زیرا احتمالا علل زمینهای چاقی را برطرف نکند و منجر به وابستگی و اعتیاد به دارو شود.
متخصصان مراقبتهای بهداشتی از عوارض جانبی بالقوه و عوارضی که میتواند در اثر استفاده از داروهای کاهش وزن ایجاد شود، آگاه هستند. توصیه آنها به زنان این است که قبل از شروع هرگونه داروی لاغری با پزشک خود مشورت کنند تا مطمئن شوند که این دارو برای نیازهای سلامت فردی آنها ایمن است.
راهکارهای رفع اعتیاد داروهای لاغری
گفتیم که تلاش برای لاغری، از علل اصلی افزایش اعتیاد زنان است. بنابراین، درمان اعتیاد به داروهای کاهش وزن میتواند به دو شکل باشد. این فرمها عبارتند از:
درمان سرپایی
در این نوع روش درمانی بیمار در جلسات یک مرکز درمانی سرپایی شرکت میکند. وقتی تحت درمان نیستند، زندگی عادی خود را میگذرانند و در کنار دوستان و خانواده خود هستند. اگرچه این نوع درمان معمولا راحتتر است، اما تاثیر کمتری دارد. گاهی اوقات محرکهای زیادی در محیط وجود دارد که کسی نمیتواند اعتیاد خود را ترک کند.
روش بستری
این درمان در یک مرکز ترک اعتیاد و یا مرکز درمانی انجام میشود. شما 24 ساعت شبانه روز در آنجا میمانید تا زمانیکه شما، پزشک و درمانگرتان موافقت کنید که میتوانید بدون هیچ مشکلی در محیط خانه و در وداقع خارخ از مرکز درمانی زندگی عادی خود را از بگذرانید.
اکثر افرادی که ترک اعتیاد به داروهای کاهش وزن را بهصورت بستری امتحان میکنند، در بهبودی موفقیت بیشتری دارند. اعتیاد به کاهش وزن تنها از طریق مشاوره دقیق و کمک به تنظیم قابل درمان است. بسیاری از مردم متوجه میشوند که اختلال زمینهای، پس از درمان، همان چیزی است که باعث اعتیاد به داروی لاغری میشود.
افرادی که میتوانند علت را از طریق مشاوره برطرف کنند، کسانی هستند که بهبودی کامل پیدا میکنند. اما باید درنظر داشت، برخورداری از یک رژیم غذایی متعادل، ورزش منظم و جستجوی راهنماییهای حرفهای از ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی، رویکردهای ایمنتر و پایدارتر برای دستیابی به وزن سالم هستند.
استفاده از مواد اعتیادآور و داروها برای کاهش وزن باید با احتیاط و آگاهی از خطرات بالقوه مرتبط باشد. اولویت دادن به رفاه کلی و انتخابهای آگاهانه برای حفظ یک سبک زندگی سالم ضروری است.
جمعبندی
جامعه امروزی افراد بهویژه بانوان را برای کاهش وزن و لاغری تشویق میکند و این تلاش برای لاغری، از علل اصلی افزایش اعتیاد زنان است! بنابراین، برای افراد مهم است که خطرات بالقوه استفاده از مواد اعتیادآور و داروهای کاهش وزن را تشخیص دهند.
ارسال نظر