English

صفر تا صد شکایت از کارفرما

از جمله مشکلات حقوقی که ممکن است برای افراد مختلف پیش آید، اختلافات میان کارگر و کارفرما است. در برخی از این موارد کارگر شاکی است که علت آن می تواند نپرداختن حقوق، بیمه نکردن کارگر، ساعات کاری طولانی و یا دلایل دیگر باشد.

صفر تا صد شکایت از کارفرما
به گزارش خبرگزاری موج

، از جمله مشکلات حقوقی که ممکن است برای افراد مختلف پیش آید، اختلافات میان کارگر و کارفرما می باشد. در برخی از این موارد کارگر شاکی است که علت آن می تواند نپرداختن حقوق، بیمه نکردن کارگر، ساعات کاری طولانی و یا دلایل دیگر باشد. در مسیر پیگیری این شکایات می توان از بهترین وکیل تهران در جهت کسب نتایج مطلوب در کم ترین زمان کمک گرفت. به دلیل اهمیت این موضوع مجله وکیل چی ( vakilchi.com) قصد دارد، صفر تا صد شکایت از کارفرما شامل مراحل شکایت، مرجع رسیدگی به آن و سایر موارد را مورد بررسی قرار دهد و اطلاعات مفیدی در این زمینه در اختیار شما عزیزان قرار دهد، لطفا تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

وکیل

چه زمانی کارگر می تواند از کارفرما شکایت کند؟

رابطه بین کارگر و کارفرما یک رابطه دو طرفه است، به این معنی که هر یک از دو طرف نسبت به یکدیگر تعهدات و حقوقی دارند که باید رعایت شود. در کشور ما قانون کار، وظایف و حقوق کارگر و کارفرما را تعیین نموده است. مطابق همین قانون، هم کارگر و هم کارفرما در صورت عمل نکردن به وظایف و تعهدات، می توانند از طرف مقابل مورد شکایت قرار بگیرند. کارگر در شرایط زیر می تواند از کارفرما شکایت نماید:

  • عدم عقد قرارداد: کارفرما موظف است با تنظیم قرارداد کاری، کارگران را به استخدام در آورد. در صورتی که کارفرما خلاف این قانون عمل نماید، کارگر می تواند از وی شکایت کند. این موضوع رایج ترین شکایت کارگر از کارفرما است.
  • عدم پرداخت حقوق و مزایا: در قانون کار، میزان حقوق و مزایای کارگر مشخص شده است که باید توسط کارفرما پرداخت گردد. در صورتی که کارفرما از پرداخت این موارد امتناع ورزد، شرایط لازم را برای شکایت کارگر مهیا نموده است.
  • قطع همکاری بدون پرداخت حقوق: کارفرما ممکن است به دلایل مختلف، اقدام به تعدیل نیرو نموده و همکاری خود را با برخی کارگران قطع نماید. اما در این شرایط موظف است که حقوق آن ها را به طور کامل پرداخت نماید، در غیر این صورت کارگر می تواند بر علیه او شکایت تنظیم نماید.

عدم پرداخت حق بیمه، ضایع شدن حقوق کارگر در صورت فوت وی، کسر حقوق غیر قانونی و ساعات کاری غیر مجاز از جمله موارد دیگری است که کارگر می تواند نسبت به کارفرما شاکی شود.

مدارک لازم برای شکایت از کارفرما

برای تنظیم شکایت علیه کارفرما باید مدارک لازم را تهیه نمود. یکی از مهم ترین موارد، برای تنظیم این شکایت، اثبات رابطه کاری میان کارگر و کارفرما است. قرارداد کاری مدرکی است که می تواند این رابطه را اثبات نماید. اما در صورتی که این قرارداد تنظیم نشده باشد و یا کارگر نسخه آن را نداشته باشد، می تواند از سابقه بیمه خود استفاده نماید. به همین منظور به شعبه بیمه خود مراجعه نموده و لیست سابقه بیمه خود را دریافت می نماید. ابن سابقه می تواند رابطه میان کارگر و کارفرما را اثبات نماید.

در صورتی که کارگر بیمه نشده باشد، باید از وجود شاهد برای اثبات کار برای کارفرمای مورد نظر استفاده کرد. دیگر مدرکی که باید برای شکایت از کارفرما در اختیار داشته باشید، برگه درخواست است که باید مشخصات کارگر، محل کار، کارفرما و دلیل شکایت از کارفرما در آن قید گردد. لازم است که کارگر برای خواسته خود هم مدارک لازم را داشته باشد و آن ها را ضمیمه شکایت نماید. 

دادگاه

 

نحوه شکایت از کارفرما و مراحل آن

در هنگام بروز اختلافات میان کارگر و کارفرما و شکایت کارگر باید از طریق کانال های مربوطه، شکایت را مطرح نموده و پیگیری کرد. کارگر برای شکایت از کارفرما باید مراحل لازم را طی نماید. در مرحله اول وی باید مدارک ذکر شده در قسمت قبل را تهیه نموده و به اداره کار مراجعه نماید. اداره کار تلاش می کند مشکل ایجاد شده را حل و فصل نماید. برای همین منظور، باید در جهت سازش جلسه ای میان کارگر و کارفرما برگزار شده تا توافق میان طرفین ایجاد شود و صلح برقرار گردد.

برای انجام سازش، دو هفته فرصت در نظر گرفته شده است. اگر سازش اتفاق نیفتد و یا کارفرما در این جلسه شرکت نکند، باید دو هفته پس از آن جلسه شکایت از کارفرما تشکیل شود و مورد بررسی قرار بگیرد. در این مرحله، کارگر بایستی مدارک و مستندات لازم را برای اثبات ادعای خود ارائه نماید. کارشناسان اداره کار، پس از بررسی های لازم، رأی خود را صادر می کنند. اگر یکی از طرفین به رأی صادره اعتراض داشته باشد، جلسه حل اختلاف تشکیل می شود. در صورت عدم پذیرش رأی توسط یکی از طرفین، پرونده به دادگاه ارسال شده و در آن جا مورد بررسی قرار می گیرد.

 

وکالت

مرجع صالح رسیدگی به شکایت از کارفرما

هر شکایت و دادخواستی باید از طریق مرجع صالح خود مورد بررسی و پیگیری قرار بگیرد. مرجع پیگیری شکایت کارگر از کارفرما بستگی به نوع شکایت و دادخواست دارد، اما اولین مرجع رسیدگی به این دعاوی، اداره کار است. پس از اداره کار، شورای حل اختلاف به شکایت کارگر از کارفرما رسیدگی می نماید.

در مواقعی که بررسی پرونده در اداره کار و شورای حل اختلاف به نتیجه نرسد، پرونده باید به دادگاه ارسال شود تا از طریق این مرجع، احکام لازم صادر گردد. اما برخی از موارد شکایت مانند اقدام بر روی سفته حسن انجام کار باید از طریق دادگاه های عمومی بررسی شود. در برخی دیگر هم می توان از طریق دیوان عدالت اداری شکایت علیه کارفرما را مطرح نمود.

کلام آخر

در این مقاله، صفر تا صد شکایت از کارفرما را مورد بررسی قرار دادیم. قانون کار تعیین کننده روابط، وظایف و حقوق کارگر و کارفرما است. هر یک از طرفین که از این قوانین تخطی نمایند، ممکن است مورد شکایت طرف مقابل قرار بگیرند. دلایل مختلفی ممکن است منجر به شکایت کارگر علیه کارفرما شود که هر کدام از این موارد باید از طریق مرجع مربوطه تحت پیگیری قرار بگیرد. مهم ترین مدرکی که برای این شکایت باید در دست کارگر باشد، مدرکی برای اثبات رابطه کارگر و کارفرما است. در صورت علاقه به دانستن موارد بیشتری در این زمینه می توانید به سایت وکیل چی ( vakilchi.com) مراجعه کنید.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه